Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kalpev - специалист
Едната възможна причина е дюзата на помпата да е запушена от налепи.
По принцип, след помпата има и един поплавък, с който се следи нивото на водата. От последното ти изречение...принципът е подобен като на тоалетното казанче. Ако пък той е замърсен и е натрупал налепи, възможно е да не се връща докрай при празен резервоар и така да "лъже", че е пълен. При всички положения трябва да погледне специалист, защото става с разглобяване на сушилнята, помпата е ниско долу. Считам, че след едно хубаво почистване сушилнята ще заработи нормално и проблемът не е по-сериозен.
Така, че децата ти пак ще си ходят изпрани и спретнати, бъди спокойна и без излишни притеснения :)
Здравейте,

Пиша ви тук за да не отварям нова тема тъй като проблема е подобен. Имам сушилня Миеле T675C, стара но върши работа.
Та да дойдем не проблема, но преди това да кажа че всички въздуховоди и водни пътища са като нови след като я разглобих и изчистих, и при малко пране работи без грешка. Но като се понапълни (което не правеше като я взех) след около 30-40 мин светва индикатора за пълен резервоар(въпреки че е вързан към мръсен канал и няма нищо общо) и на дисплея изписва '---', след което продължава да работи за около още 10тина мин и просто спира. Изключвам я и я пускам пак и след няколко минути пак същото. Ако обаче я оставя да изстине около 20-30 мин и я пусна на ново и си изкарва циклите докрай и изсушава дрехите!
Мислех, че прегрява и смених термостат, но резултатът е същият.
Моля ви за идея, или ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, че както се досещате сега не е най подходящият момент да се инвестира в нова.
Благодаря!
kozl - майстор
А какъв е датчика за ниво в резервоара? Или пък да не се е позапушил дренажа и да вдига ниво с повече мокри дрехи :?
krasi92 - майстор
и да е на канал и на контеинер да е водата се изхвърля от помпичка.Погледни при нея.
zz_stefanov - майстор
Вързана е вероятно след резервоара към канала. Тази тръба/маркуч вероятно е частично запушена. Покачва се нивото на резерваоара времено и после бавно се отича.
Ако ти е горен резервоара, имаш помпичка, моя е долен и няма.
krasi92 - майстор
С долен контейнер не съм виждал. Има ли изход за канал
zz_stefanov - майстор
нед май 10, 2020 1:57 pmkrasi92 написа:
С долен контейнер не съм виждал. Има ли изход за канал
Електролукс е. В описанието не се споменаваше за дренаж. Като я разгледах се оказа, че има с една тапа. Проблема е че е в най ниската точка почти на нивото на пода. Не става да се включи в стенната канализация, само в подов сифон. При мен това не беше проблем защото бях предвидил да е на плот в килера, а от долу да са разни натурии, та нивата се напаснаха.
Предполагам точно заради това се правят повечето с горен контейнер и помпа. :)
kozl - майстор
На сина е Бош с горен контейнер и долу пак има тапа, а в комплекта има маркуч за дренажа. Там сушилната е в-у пералнята и само моята неинформираност попречи да заустя дренажа в канала дето поема водата на пералнята, защото бях натамънил пералнята и не ми се разбутваше отново, та оставих сушилнята на контейнер.
Благодаря за отзивите, ама явно не съм бил ясен с факта, че всички въздуховоди и водни пътища са изчистени, та се надявах на някакви други идеи и си мислех дали не е софтуерно. Реално датчик за ниво няма, а само поплавък с прекъсвач който включва помпата и оттам директно маркуч за дренаж, който ако е затапен - качва нагоре към казанчето. А това за нивото предполагам е когати помпата работи да кажем минута и не може да изхвърли водата и светва лампичката. Мислех си, да не би като влезе в този авариен режим и просто да светва тази лампа за пълен резервоар, защото гарантирам - водните пътища са като нови и проблема не е в запушване. Моля за идея дали не е някой от датчиците или платката ли и аз вече не знам, защото при малко дрехи суши без грешка

Тема "Проблем с кондензна сушилня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: