Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ccvetanov95 - специалист
нед май 10, 2020 8:36 pmVirtex написа:
нед май 10, 2020 2:24 pmccvetanov95 написа:
[vbox][/vbox]

Колко тъжен и щастлив се чувствам едновременно. Дойде едно цигане в българския форум и темата запустя. Българска работа - евала ;)
Ако искаш да продължиш да пишеш във форума може да започнеш да се отнасяш адекватно към другите участници.
С мълчание не можахме да изгоним е ромчето хайде да го баннем :evil:
Virtex - майстор
ср май 13, 2020 9:23 pmccvetanov95 написа:

С мълчание не можахме да изгоним е ромчето хайде да го баннем :evil:
При такова отношение към другите участници избора е твой. Тук се води нормална дискусия и не се обижда никои, независимо кой какъв е, откъде идва и къде отива. Ако ще се вживяваш като жертва - избора е твой.
KingLin - майстор
Може и да е коментирано напред в темата ама спестете ми моля ровенето :) Кое се препоръчва при подово отопление: машинна самонивелираща замазка от тая с многото химия или земновлажна (пердашена) такава. Какви са предимствата и недостатъците на едната и другата?
radius - майстор
Че тя машинната като гледах не е много САМОнивелираща се.
KingLin - майстор
Лъчо зае*и това ами кажи кое е по-добро :-D Аз нали не ходя да ви поправям като употребявате едножилни и едножични грешно :lol:
Гледах на един обект някаква саморазливна ли самонивелираща ли с фибри някакви... Там дето беше капало на земята под машината имаше засъхнала локва с дебелина 5-6 мм и с ръка не можах да отчупя парче. Ама оня ден чух негативни думи (без обосновка обаче) за тая химия. Обяснете на незнаещия моля!
radius - майстор
Не бе, аз да не си мислиш, че сама се нивелира. Не мога да кажа нещо експертно, щото нямам наблюдения. За мен земновлажната е много рехава и със слаба топлопроводимост защото няма особено плътен контакт с тръбите. Но дали има алтернатива не знам. Аз съм с машинна и добавка на Мапей и пп фибри, това ми е мнението. Не че не работи, но според мен има какво да се желае откъм топлопренос тръба-замазка.
шоп - майстор
съб май 16, 2020 12:04 pmradius написа:
За мен земновлажната е много рехава и със слаба топлопроводимост защото няма особено плътен контакт с тръбите. Но дали има алтернатива не знам.
+ 1 земновлажната замазка върши работи, но има какво още да се желае при нея. Определено е за бюджетен вариант.

Преди 2-3 дни правих едно подово на приятел, той определено не жали пари. Само подложката под тръбите струва 20 лв м2, но с нея се работи и се пее. Подложката се забива във фибрана и е задигната 5мм за да играе ролята на армировка. Замазката е течна, бяла и с обща дебелина 4 см.
Над тръбите има само 2 см. Замазката си е италиянска, положена с машина, на която маркуча бе дебел външно 30мм.
Гарантира, че няма да има "зебра" и при 20 см между тръбите. По желания на приятелят ми тръбата я редих през 10 см, само средната е 15 см.

П.П. Извинявам се за орязаните снимки. Въпреки, че го обработих и смалих , едната пак бе голяма .

Прикачен файл

IMG_20200513_093024.JPG

Прикачен файл

IMG_20200513_093015.JPG
radius - майстор
И аз си представям нещо по чорбесто, да обхване плътно тръбите
KingLin - майстор
И аз така си го представям щото се очаква да няма въздух в тая химическата чорба :) Пък и както казах бях впечатлен от здравината ѝ (с фибри). Човека даже ми показа какъв експеримент си е направил да я нанася като тънка мазилка (вън и вътре) директно върху тухлите на една стопанска постройка. Дебелината беше не повече от 4-5 мм. и каза че ще чака да види как ще издържи зимата ма то зима нямаше... Мерси за мненията оставам си на тоя вариант.
Шопе много ми хареса тая подложка дето едновременно е и армировка - доста практично. Някакъв линк от къде си я взел?
шоп - майстор
съб май 16, 2020 11:00 pmKingLin написа:

Шопе много ми хареса тая подложка дето едновременно е и армировка - доста практично. Някакъв линк от къде си я взел?
Не съм я купувал аз, а приятелят. Докараха му я от Италия точно преди карантината. Ще питам и ще пиша, кой е представителя.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: