• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Мисля си за затваряне на част от едно пространство с тн ветроупорна завеса. Става дума за PVC винил кристал. Реших да се допитам тук, че според търговците всичко е "цветя и рози". Площта ще се огрява частично до обяд. Долу ще се спуска до ниво под. Ще се вдига и сваля, завесата, да речем през няколко дена и при наличие на вятър или насрещен дъжд, а зимата със седмици ще стои затворено. Та ако сте ползвали или имате преки впечатления, моля да споделите какъв би бил разумният компромис дебелина/цена, надеждност на вариант с електрозадвижвания и ДУ. Вертикалните водачи и хоризонталната част за прибиране на завесата ще са от външната страна, под символична стреха, дали да имам едно на ум за допълнителна защита... Може би ще има и доуточняващи въпроси, ако тръгне приказката.
Благодаря!
Andri01 - майстор
Ела да ти покажа моите :) :partyman:
romanpm - майстор
:| Помисли добре , и може да се откажеш ! Аз го патих и всичко изхвърлих ... Стъклата са перфектен материал ! :cool:
Svetoslavoff1 - майстор
пет май 15, 2020 8:42 pmromanpm написа:
:| Помисли добре , и може да се откажеш ! Аз го патих и всичко изхвърлих ... Стъклата са перфектен материал ! :cool:
Доста го мисля. Другите стени съм ги затворил с тройно плъзгане на крила с единично стъкло, че гоня само ветро и дъждо защита. Това, което ме изкушава е, че такава завеса може да се спуска и прибира във вертикално направление от кота под, без да е необходимо нещо долу. Днес се загледах по едно заведение с такива завеси. По думите на шефа го има от около 8г и ако го гледаш срещу слънцето има тук там надрасквания, но това не ми е проблем. Пък и светлия отвор там беше над 4м ширина и около 3м височина.
Бих бил благодарен, ако имаш време и желание да споделиш за патилата си със завесите.
KingLin - майстор
Жоре, аз ходих до Калофер на една къща за гости, където лятната кухня беше направена от цялата югоизточна страна с такъв винил, ама май не беше кристал, щото имаше един такъв жълтеникав отенък. Инак беше дебел тоя винил. Закопчаването в спуснато положение беше от този тип ЦЪК. Там където се падаше входа, винила беше със цип през средата. Като удобство ми хареса, като издържливост не мога да кажа. При нулеви температури отвън и запалено огнище вътре ходехме по тениски.
Svetoslavoff1 - майстор
И на теб хубав ден!
С тези закопчалки ми се чини, че е повече за инцидентно отваряне/затваряне. Това, което гледах и ме изкуши като реализация беше тип ролетна щора - имаше вертикални водачи и се спускаше и вдигаше по тях. А горе кутията беше почти незабележима в сравнение с тази на ролетната щора.
Ако имаш телефона на тази къща, може на лични, разбира се със съгласие на хората, за да ги поразпитам за трайноста и дебелината. Щото цената е повече от прилична, та ми се ще да изкара поне 15-ина години.
Да посъбера малко инфо от където може.
KingLin - майстор
Телефон, за съжаление, не пазя. Иначе си прав, че е по-голяма хамалогия с тия закопчалки и ако има вариант като с ролетни щори ще е по-удобно. Не знам само, ако се водят от такива релси, колко ще издържат на вятъра, като духне по-силно.
Svetoslavoff1 - майстор
В началото на седмицата ще отида до една фирма, на която видях готови неща, та ще поразпитам и за ветровото натоварване.
KingLin - майстор
Ма виж Емо как културно те покани :) Ако искаш мога да те закарам :-D
Svetoslavoff1 - майстор
Уж обеща да ме закараш... Споко, ходих при Емо и ми даде много подробна информация, за което му благодаря и тук.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "ветроупорни завеси" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: