Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bobivg - специалист
arxd129 в твоя случай по-добре нищо да не правиш.
Не може да имаш претенции към монтажа, защото си го приел.
Случат се такива неща не само в тоя бранш.
Човек се интересува или предварително кое, как, защо или по-добре да не го прави.
Ако си ги взел за отопление, следваща зима като видиш дефрост алгоритъма ще разбереш, че електрическият нагревател в тавата ти е най-малкият ти проблем.
yanko78 - специалист
Радвай се на придобивките ти. Климатиците са супер и ще работят супер. Като естет човек, можеше предварително да си прокараш тръбния път и захранването, за мен това е задължително при нанасяне в ново строителство. При заварена ситуация е друг въпрос.
Хората сме различни и дори да си педант перфекционист, винаги и на теб може да ти се случи нещо, което да не се поручи както трябва. Остави си всичко така и надувай климатиците зимата - нищо не харчат и много топлят. Темперират ли апартамента, няма да разбереш, че имаш климатици.
Ако ти е останал латекс от боядисването на стаите, може леко да замажите джобовете и да туширате корекциите.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
На мен лично не ми харесва че през отворите не минава нагревателен кабел.
И на дъното на климатика и на тавата.
Даже в самите отвори бих го вързал на хлабав възел така, че там да е троен кабела.
По красотата на монтажа няма да коментирам. - не е технически проблем.
Дразнеща ми е ръждата точно на заварката на стойката на 25-тицата. - вади ми очите на най-важното място.
preslav - майстор
пон юни 01, 2020 5:14 pmarxd129 написа:
Да Ви кажа, нито от тампони разбирам, нито от точки на закрепване на тавата. Но, личи от думите Ви, че виждате проблеми, които аз нито мога да видя, нито мога да дефинирам.
То... че ще преправям нагревателите - ще преправям. Взех да се замислям и за това, че ако озяня нещо - няма да ми признаят гаранция.
В този смисъл - може и да се обърна с рекламация към продавача. Дайте съвет, моля.
Според вас - какви несъответствия има по монтажа на климатиците. Бихте ли ги споделили? Искам да ги поставя пред продавача - ама не искам той да започне да ми се присмива и да ми натяква, че нищо не разбирам от климатици. То е вярно че не разбирам, ама... като гледате снимките - кое "вади очи"?
Може ли да Ви пиша на лични? Да Ви изпратя лично съобщение?
Или Вие ми пишЕте. ...
Писането на лични не е забранено и не се иска специално разрешение за това, но все пак форумът е за това форум, да се чуят повече мнения, да се сподели опит, други да прочетат преди да са ги вече набутали.
Да започна с хубавото, и други вече го казаха - климатиците са много добри и ще им се радвате както през зимата, така и през лятото. Лично за мен, най-хубавото им е безшумността, както на вътрешното, така и на външното тяло - останалото сам ще усетиш защото вече е мит "духалката" като синоним на климатик.
Тампоните не пречат, но са напълно излишни, а със сигурност си ги платил отделно.
Мисля, че абсолютно същото важи и за нагревателите - това вече беше казано, изключи ги и наблюдавай поведението на клматиците, винаги на по-късен етап, в каквото и да е време нагревателите могат да се включат (така и така парите са дадени, нека "червата" си стоят в тавите).
По тавите и изобщо по системата не можеш да пипаш сега - дори и най-малката намеса би била повод за отказване на рекламация, когато изтече гаранцията вече и сам ще знаеш кое как да се направи, ако не можеш сам ще повикаш някой, на когото да кажеш как искаш да се получи.
Независимо от многобройните вградени защити в съвременните климатици бих ти препоръчал да използваш и такива устройства https://www.sono.bg//index.php?id=73&category=31 - при мен всичко що е бяла техника е с такава защита, за десетина години, за 4 жилища съм накупил над 20 устройства, от тях едно сам изгорих (не точно аз, но както и да е), едно се предаде на 7-та година, но ремонтът му се състоеше в смяната на един кондензатор за 25 ст. Между другото, една много честа причина за отказ на рекламация е "токов удар" - много удобно извинение за някои хора.
Ползвай си климатиците със здраве и не се вторачвай повече (май го казвам за пореден път) - догодина по това време отново пиши!
arxd129 - специалист
пон юни 01, 2020 10:27 pmbobivg написа:
Не може да имаш претенции към монтажа, защото си го приел.
Сега, като се замисля... Какво съм приел? Как съм го приел? Кога съм го приел?
Изобщо - какво значи да съм приел монтажа; да не пусна монтажниците да си идат от апартамента ми ли? И да си навлеча разправии с полицията за самоуправство?
Или да се бия с монтажниците, че са озянили всичко около себе си? Ами те толкова могат! А ако се скарам с тях, какво ще постигна.

Истината е, че в момента на монтажа, не всичко мога да видя. Истината е, че в близките часове след монтажа не всички недостатъци мога да забележа. Просто - нямам опит и знания бързо да преценя каква попара всъщност са ми надробили.

А дори и в момента все още нямам представа какво представлява "добрата практика" при монтажа на климатици. И все още не мога да дефинирам претенции. Защото (за стотен път го повтарям) не знам какво трябва да оствят след себе си монтажниците: Трябваше ли да намотят нагревателя (буквално да намотаят) нагревателя в тавите (та той даже не е и намотан в тавите, а топли въздуха около климатика), трябваше ли да озянят шпакловката на шпакловчика и латекса на бояджията. Трябват ли ми тампони - въпрос, който зададе съфорумник, трябва ли ми тава изобщо, трябва ли ми нагревател изобщо. (За сведение - когато купувах в магазина климатиците - коментирахме с продавача: Щял да прати майстори, които няма да се учат на монтаж в моя апартамент. Влаганите материали щяли да са качествени. Добре щяло да е да има тампони, добре щяло да е да има тави, добре щяло да е се монтират нагреватели. Еее - не коментирахме как ще се монтират нагревателите!!! Ама от де да знам, че това трябва да се уговори. Пък и нали истински майстори щял да ми изпрати! Които майстори са ми сложили ръждива конзола за климатик; и конзолата ли трябваше да уговарям с продавача? Или да се бия с монтажника, за да я боядиса с бяла блажна боя? ... ... ...

Приел съм бил. Какво съм приел?! :sad:

Ами това е. Че съм подведен - подведен съм. :x Кому още не ясно това! А и снимките го показват.

...
Аз че ще преправям тавите и нагревателите - ще преправям. Че няма да оставя нагревателя да топли въздуха цяла зима - няма да го оставя. Чудя се само как да не си загубя гаранцията. Какво да направя - че хем да поправя стореното от монтажника - хем и да ми остане двегодишната гаранция.
bobivg - специалист
ср юни 03, 2020 10:36 amarxd129 написа:
Сега, като се замисля... Какво съм приел? Как съм го приел? Кога съм го приел?
Приел съм бил. Какво съм приел?! :sad:
Като са правили монтажа имаш ли спомен да си подписвал документ. Виж какво си подписал.
arxd129 - специалист
ср юни 03, 2020 11:12 ambobivg написа:
Като са правили монтажа имаш ли спомен да си подписвал документ. Виж какво си подписал.
Нищо не съм подписвал.
Монтажниците ми предложиха да подпиша нещо.
Отказах.
Разплатихме се. И толкоз.
А се разплатихме, защото не искам скандали.

Тема "Нагревател с/без вана?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: