Всички имаме коли, нали ?
dob4ii - специалист
Здравейте, ще си боядисвам караваната и се чудя с каква боя. Старата боя се маха с корселин, и си мисля, че е алкидна. Мислех да боядисвам с акрилна двукомпонентна, но ми казаха, че може да има проблем и ми остава варианта алкидна - автоемайл лак. Приемам и други предложения за боя. Та имам няколко въпроса.
1. Ако избера автоемайл лак, каква марка да взема
2. Има ли някакъв втвърдител за този тип бои, за да може по-бързо да изсъхне.
3. С какво се разрежда
4. С какво да изчистя караваната преди самото боядисване- корселина не е вариант, имах предложение за бензин, но си мисля че има по-добър вариант.
Благодаря
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"Основата" метал ли е??
dob4ii - специалист
Алуминий, но отгоре има боя, и тук таме шприц кит.
naster - майстор
Ще трябва да прежулите с ексцентършлайф, ако не до метал, поне до равна основа. После шприц през цяло, за да изравни участъците.
dob4ii - специалист
Да дам малко повече информация. Предната година някви хубостници я надраха с гвоздей доста дълбоко. Не цялата, но от всички страни. Надраното го изшкурих до метала след това китосах с кит и сега я пръснах с шприц кит(само където беше надрано и по 10-15см отстрани) Изшкурил съм шприца и само остава да я боядисам цялостно. Не ми се иска да я пръскам цялата с шприц, понеже има заоблени елементи, има и чупки разни, и ще бъде голямо шлайфане след това. Та общо взето търся боя, с която да я боядисам и да нямам проблеми, както споменах акрилната отпада понеже няма да хване върху старата боя.
torbalan - Дървен философ
Ами иди се консултирай с някой, който боядисва леки коли.
naster - майстор
Съжалявам, че са посегнали на имуществото Ви.

Много бих се ядосал, ако външни лица проникнат, където съхранявам караваната си, в частен имот, докато не заплащам застраховките през десетте месеца, през които не я ползвам, и не стои на улицата или пред жилищния блок, да заема места за паркиране.

Тема "Каква боя да избера за каравана" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: