Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте! Наскоро закупих двустаен апартамент ново строителство, но ми се иска да го преустроя в тристаен. Апартамента в момента е на шпакловка и замазка. Бих се радвал да чуя всякакви идеи от ваша страна. В момента, което съм решил да направя е да бутна северната стена на спалнята и да прекарам контактите и тръбите за чиста и мръсна вода от дневната в спалнята и по този начин спалнята да ми стане на кухня, а дневната да я разделя на две с гипсокартон и по този начин да ми станат две малки спални. За момента само това ми идва като идея за да мога да използвам част от коридора, който е доста голям.
Прикачен файл:
IMG_20200625_014709.jpg
naster - майстор
1. Преустройство от спалня на кухня иска промяна на предназначение, долните апартаменти нали са спални... мокро над сухо не е баш законно.
2. Стената м/у кухня и спалня има 2-3 колони и още толкова комуникация.
3. Старите панелни гарсониери по 45м2 зорлем им местеха кухните на балкона, а ги преустройваха на спалня 10м2...
4. А от 50м2 как се прави тристаен апартамент...
Svetoslavoff1 - майстор
naster е прав, като ти е посочил, че такова преустройство сухо в мокро е незаконно и във всеки момент освен глобата ще трябва да възстановиш както е по проект. Според мен не се вкарвай в такъв филм. Може с тънка стеничка, примерно ГК на конструкция, да отделиш част от дневния тракт за една импровизирана стаичка. Отпред имаш тераса, така че няма да е много забито. Може този прозорец към терасата юг да го смъкнеш до долу и след време ако решиш да остъкляваш терасата, визуално стайчето ще се "отвори" още. Антрето ти е относително просторно и там можеш да изнесеш шкафове, гардероби, ако решиш да разтовариш като обем другите стаи.
nelina_london - специалист
+1 към мнението на Svetoslavoff1.
Нищо няма да спечелите ако разделите хола на две.Ще получите две преходни спални,а като "отворите "бившата" "спалня" към коридора още един преход.
При тази квадратура ми е много чудно,как ще ви стига дневната след преустройство,то и сега си е на ръба на критичния минимум.
Jacomo - специалист
Маломерен двустаен да стане тристаен... Ще имаш кенеф в хола и стена пред прозореца.
По принцип аз съм на първи жилищен етаж, а под мен ще има магазин. Съседа над мен разпоожението на апартаментаму е същото като моето и го е направил така както бях писал в началото и не изглежда зле като се види в завършен вариант.

Тема "Преустройство на апартамент" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: