• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Това ще е полезна тема за младите, тепърва прохождащи в дебрите на живота. Наистина,много хора биха споделили своите фалове от по-младите години. А това определено все ще помогне на някого!! Нещо като темата "как може да съм толкова прост", от другия форум. " Житейски недоразумения,случки и съвети" :) :partyman:
andy_forresite - майстор
Неслучайно се нарича система. Това е съвкупност от елементи, като радиатори, лири, бойлери, клапани, вентили, задвижки, тръби с диаметри и дължини и тн. За да функционира правилно трябва да се разгледа конкретния случай. Слабата циркулация през бойлер може да се дължи на дълго трасе, съответно наличие на значително по-близо намиращ се до разпределителните колектори консуматор.
Аз винаги бих свързал бойлера на отделен лъч. Никога в комбинация с каквото и да е друго. И задължително с автомАтика.
Поставянето на зонална помпа може да създаде недостиг за друг консуматор. Така че Трифон е прав, че трябва да се разгледа схемата.
Аз също съм допуснал гаф при моята система, но това беше от икономия и ако наистина не се получи, тогава да преправям. Е, не се получи и то беше ясно - при линия 7 м и такава 23 метра, коя е тази луда вода дето ще тръгне по трудния път...
Virtex - майстор
Част от продължаващият спам на Трифон отново е преместен.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за БОЙЛЕР ЛИРА И РАЗШИРИТЕЛЕН СЪД" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: