Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sardaesox - напреднал
Здравейте! Някой би ли споделил, има ли "плоски" бойлери с два водосъдържателя от горепосочения тип, които могат да се монтират с ДЕСЕН извод (при хоризонтален монтаж) ? За сведение - вчера купихме от Технополис Eldom du080, продавача упорито твърдеше, че може да се монтира във всяка посока (едва ли не и с изводите нагоре). Тъкмо изрязах шаблона и започвам да меря за отворите в стената за куките, когато забелязах, че извода за топлата вода идва отдолу при желания от мен монтаж... Сега отивам да се разправям в Технополис.
ESPACE - майстор
Съдейки по тази картинка на теб ти е нужен модел DU080D. А най странното е че намирам такъв модел на Елдом да се продава в Украйна, но не и в България :?

Прикачен файл:
2020-08-01_164644.jpg
2020-08-01_164644.jpg (85.67 KиБ) Видяна 2036 пъти
sardaesox - напреднал
Чудех се ако завъртя фланците на 180° дали няма да стане D? P. S. - D серията е задраскана за хоризонтален монтаж, понеже е със сухи нагреватели.
ESPACE - майстор
Може и да се получи, нещо. Ще трябва обаче да подаваш студената в топлия изход. С фланците ще постигнеш само по добра ориентация на нагревалите, за да подгряваш целия обем.
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко е обратно бе човек - закрепващите планки също трябва да ги преработваш (не знам дали ще стане със завъртане), но във всички случаи губиш гаранцията от 5 години.
sardaesox - напреднал
Така е, реших да не рискувам макар че планките може да се завъртат. Намерих по - просто решение 😂. Просто изкъртих две плочки (нов фаянс на един месец), и тръбите минаха към кухнята, където ще сложа бойлера вертикално (има удобно място). Плюсовете са повече от минусите, така че не го мислих много.
Изображение
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 06318w.jpg

Тема "Eldom du080 монтаж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: