Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nautilus33 - майстор
Разбирам. Благодаря отново.
Сетих се още нещо- последната ръка кануф супер финиш задължително ли е да има крайно покритие върху нея или може да остане така, защото след изсъхване си става съвсем бяло, което нопълно ме утройва визуално.
шоп - майстор
Сигурно се шегуваш!
Без латекс няма да минеш.
nautilus33 - майстор
Добре, че попитах. Иначе не, не се шегувам, но просто досега на съм работил с този материал и си помислих, че може да остане като крайно покритие, защото шпакловам таван от гипскартон, и след като изсъхна ми хареса как се получи бяло. но явно няма да стане както го мислех.
miliad - майстор
И аз завърших изправянето на стените на една стая с гипсова мазилка и ще почвам шпакловка. В тон с новите технологии съм се замислил да инвестирам средства във валяк за нанасяне на шпакловка и един нож за шпакловка 60 или 80 см + дръжка за тавани. Парите не са малко, но от собствен опит се убедих че пестят време. За пример двама човека шпакловахме 30м2 таван за малко повече от половин час+ около час да се прешлайфа на ръка и корекции.
За една стая наистина не си струва, но на мен ми остава цял апартамент за ремонт.
addicted - специалист
Инвестирай. Аз инвестирах и съжалявам че не ми се даваха повече пари. За 200 лева си купих мече, нож 1 метър и нож 25 см, трябваше да се отпусна още малко и да си купя още един в порядъка на 20-60 см.
Никога не съм хващал да шпакловам каквото и да е в живота си, сам направих около 300 квадрата картон, и сам го шпакловах, като смея да твърдя че абсолютно никаде не си личи отзад да има фуга. Стана идеално гладко и бяло, но без латекс не става. И си трябва и пришкурване.
На родителите ми един майстор им прави таван от картон, всеки лист си личи каде е... Смятам да му ударя и на него една шпакловка.
Предполагам само че разхода на материал е малко по голям, но аз няма как да го сравня, понеже не съм шпакловал по стандартния начин.
dedostojko - специалист
Ако завършиш с шиитрок (зелен или оранжев капак все тая) можеш после да не боядисваш. Идеално бяло и гладко е и като прокараш отгоре пръсти не цапа. Визията на шитрока няма нищо общо със супер финиша. Понеже е скъпо Боро имат малко по евтина алтернатива на шитрока.
chapara - майстор
Шегаджии, без боя :lol: Карайте на тухла, що ви е шпакловка? Еей т'ва икономията , майка на мизерията :-D :shock:
nautilus33 - майстор
Майстора с парното няма да може да почне както мислех, и понеже ще вкопавам тръбите, искам да попитам. За да не губя време, а и не знам как ще е времето през месеците октомври-ноември, защото ако изчакам, ще се шпаклова тогава, та- мога ли да шпакловам както мислех 2-3 ръце гипсова шпакловка с мрежа и 1-2 супер финиш като почна от тавана към пода, и оставя последните 11-13см до пода без да шпакловам и да ги шпакловам чак като се положат и замаат тръбите или не е препоръчително и е хубаво да се шпаклова едновремено изцяло. И били имало проблеми при връзката между "стара" и нова шпакловка, ако го правя така.
chapara - майстор
Може и "тако" и "вако". Ако е по втория начин ще трябва да омокриш хубаво стария участък за да не ти "перути" :cool: и да слееш суперфинишите :wink:
nautilus33 - майстор
Благодаря, Чапар! Так ще действам тогава, защото ако оставя всичко за по-късно, ще се забавя. Ще омокря щом трябва, а за сливането на спуер финиша, предполагам няма да е трудно, дано не бъркам :)

ПП мрежата около ъглоите на прозорците, трябва да е двойна ли? или няма смисъл? Никъде по мазилката нямам напукано покрай прозорците.

Тема "Каква шпакловка върху варо-циментова мазилка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: