Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
Здравейте с котел и горелка Грейко RB20 съм и до сега горих слънчогледови пелети но свършиха и сега съм с дървени, но не мога да настроя горенето - падат неизгорели. Пробвах да намаля количеството пелети, но така след съспенд не достигат за да се запали. Някой ще подскаже ли какви трябва да са настройките спрямо слънчогледовите - с повече въздух ли, цикъла ли на подаване трябва да се промени?
ето настройките с които бях на слънчогледови:
Р3 load 6.5 sec cycle 45 sec. fan 46%
Р2 load 4.2 sec cycle 45 sec. fan 43%
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40%
При по топло време увеличавам времето на зарежданията примерно: от 45 секунди на 60 секунди при Притито беше така...
За да има време да изгори пелетите при по студено време комина тегли по добре и от там има по добро горене...
pechkata - специалист
Та като ви гледам дозите:
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40% - със тези настройки на Притито ще удари 5-6 кила на час... :?

На Притито със които съм работил бяха:
Р3 load 3-4 sec cycle 50-60 sec. fan 37-39%
Р2 load 2-3 sec cycle 70-80 sec. fan 35-36%
Р1 load 1-2 sec cycle 80-100 sec. fan 33%
ср авг 19, 2020 1:34 pmpechkata написа:
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40% - със тези настройки на Притито ще удари 5-6 кила на час... :?

Грешиш. Не отчиташ капацитета на пелетопреносителя.
При мен килата, при тоя лоад идват Р3- 4.3, Р2- 2.8, Р1- 1.6кг на час, като аз пък отчитам такъв лоад само с наличните пелети.
pechkata - специалист
ср авг 19, 2020 3:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 19, 2020 1:34 pmpechkata написа:

Грешиш. Не отчиташ капацитета на пелетопреносителя.
При мен килата, при тоя лоад идват Р3- 4.3, Р2- 2.8, Р1- 1.6кг на час, като аз пък отчитам такъв лоад само с наличните пелети.
Чакай малко - пелетопреносителя няма ли датчик да индикира че е напълнил кошницата и да спре да пълни...?
ср авг 19, 2020 5:26 pmpechkata написа:
Чакай малко - пелетопреносителя няма ли датчик да индикира че е напълнил кошницата и да спре да пълни...?
Чакам, ама един път говориш за разход на час, а сега за първоначално зареждане.
Не, няма такъв датчик.
Никога не сравнявай, смениш ли жената, че проблемите нарастват със скоростта на разширение на газове като при ядрен взрив!
pechkata - специалист
Знаеш колко си куку - е как да няма във входа на горелката дето надяваш маркуча за пелети има фото сензор който регистрира наличие на пелети...
Е този датчик като каже на шнека за подаване на пелети спри че се напълних и той спира и тръгва като се опразни кошницата...
И какво общо има със смяната на жената че не разбрах...
И оборотите на шнека не вземат отношение за икономия на гориво а само при първоначално пълнене на горелката при палене...
filmatoplo - майстор
:wink:

Прикачен файл

download.jpg
download.jpg (6.68 KиБ) Видяна 960 пъти
ср авг 19, 2020 10:00 pmpechkata написа:
Знаеш колко си куку - е как да няма във входа на горелката дето надяваш маркуча за пелети има фото сензор който регистрира наличие на пелети...
Е този датчик като каже на шнека за подаване на пелети спри че се напълних и той спира и тръгва като се опразни кошницата...
И какво общо има със смяната на жената че не разбрах...
И оборотите на шнека не вземат отношение за икономия на гориво а само при първоначално пълнене на горелката при палене...
Я пак! Ма първо речи- Оп!
stridata - специалист
Кво Прити..? Кви 5лв. ? Е така някой идва почва да спами некви простотии, някой тъпир като мене ги прочита приме ги за чиста монета и после ходи се оправяй! Яко спам в тая тема! Якооооооо!
чет авг 20, 2020 4:12 pmstridata написа:
Кво Прити..? Кви 5лв. ? Е така някой идва почва да спами некви простотии, някой тъпир като мене ги прочита приме ги за чиста монета и после ходи се оправяй! Яко спам в тая тема! Якооооооо!
Страдивари, да изчакаме малко! Точно на "един петък" служба е, още с лайлоните, но вече съветва. На 13ти показа документ за собственост.
Чакам да стигне до табличката на Брадъра, ако е от четливите де.
Жаксъна вече я зе, още техника накупи, навърза я даже, а Печори още Притка.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: