Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bat_zdravko - специалист
Здравейте, имам следния казус - ПЕ тръба, идваща от тротоарния кран на улицата, и изведена на 30 см от стената на банята. Залята е с малко бетон. Това което искам да направя, е да я върна в обратна посока, за да монтирам водомера зад бъдещата врата, а не в дъното на банята, където ще са монтирани и мивка, и моноблок. Въпросът ми е може ли да сложа едно коляно бърза връзка и да го залея със замазката, или трябва да разкъртя максимално и доколкото е възможно да върна тръбата назад, така че снадките да останат в кутията с водомера, за да могат да се ревизират в бъдеще? Банята е на първи етаж в къща, като под бетона има фибран и пръст.

Благодаря!

Прикачен файл

received_2610200879245485.jpeg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като гледам снимката... цялото е за преправяне.
krasi92 - майстор
Не бих оставил фитинг в бетона.
MamaMy - майстор
Този фибран под бетона за къф .. го слагаш? Относно разглобяема връзка в бетона и аз съм против.
jekasus - майстор
Няма бетон там, няква умряла армирана замазка над фибрана.
Къртач под наем, максимум два часа работа и тръбата ще е около стената със вратата.
bat_zdravko - специалист
Благодаря за отговорите! Текущото състояние е след ремонт на "майстори". В момента преправям и оправям поразиите, които ми направиха. Фибранът беше сложен от тях, както и арматурата и малкото бетон, излят на парче. Водопроводът ще го правя наново - тръбите ще са вкопани в стените, а не така висящи. Единствено ме притеснява камъка, който е на метър височина, но още не съм пробвал дали ще може да се реже с диамантени дискове. За цялостния ремонт съм пуснал отделна тема - ако на някой му е интересно, това е тя: viewtopic.php?f=21&t=63789
Днес разкъртих около тръбата и я насочих накъдето трябва. Увих я след това, за да не се нарани при къртенето.

Прикачен файл

received_867996163725916.jpeg
received_867996163725916.jpeg (71.85 KиБ) Видяна 942 пъти

Прикачен файл

received_321974822219102.jpeg
received_321974822219102.jpeg (95.86 KиБ) Видяна 942 пъти
MamaMy - майстор
Моя съвет е да не пипаш камъка. Ако някъде се налага дупка през стената да, но за вкопаване забрави. Или прекарваш всичко над нивото с камъка или замазваш дебело върху камъка. Аз дълго мислих над същата дилема за кухнята. Избрах трето решение за което изобщо не съжалявам. Монтирах тръбата на мръсния канал в широк кабелен канал. В него пуснах и тръбите за топла и студена вода. Кабелния канал го монтирах директно с дюбел пирони върху камъка. Мазилката + изолацията почти стигат до средата на канала по дълбочина. Капака го разделих на няколко части. В едната са пробити отвор за мръсния канал и два по-малки за чистата вода. Кабелния канал е разположен на цялата страна на кухнята върху която са монтирани кухненските шкафове. Те така или иначе се монтират с отстояние от стената та нищо не си личи. Сега където и да ми се премести шкафа с мивката по тази стена, монтажа на тръбите е безболезнен и бърз. Евентуални ремонти също ще бъдат супер лесни. Вярно самия монтаж на канала ме домъчи, но си заслужаваше.
bat_zdravko - специалист
Мисля го и този вариант с монтиране на тръбите в първи ред тухли над камъка. Единствения проблем е, че прозорецът в кухнята стъпва върху камъка и съответно тръбите трябва да минат в долния му край.
Още се чудя и за гипсокартон на конструкция на тази стена само, на останалите лепен. В банята си мисля, че измазване около 3 см няма да са проблем.

Прикачен файл

received_345625083139894.jpeg
received_345625083139894.jpeg (110.2 KиБ) Видяна 920 пъти

Тема "Снадка на полиетиленова тръба в замазка - да или не" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: