Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivelinmmmm - специалист
Помпата на малкия кръг е вързах на клема бгв , датчика на бойлера го вързах на платката и го пуснах да виси под платката ,тази помпа е настроих да тръгне на 55гр меню ф , в другото меню дадох отметка бгв , в автоматичен режим дадох отметка поми в паралел .Втората помпа е свързах на клема помпа отопление и е настроих да тръгне на 63гр
filmatoplo - майстор
Направи ли тест ,ако не ти хареса резултата ще променяш ,и такива проби стойте и наблюдавайте какво се случва да не стане беля.
andy_forresite - майстор
Помпа БГВ (в случая малък кръг) добре тръгва от 55 градуса, но кога се изключва? Каква стойност си задал на хистерезиса?

Идеята за използването на възможностите на управлението да командва две помпи по такъв начин я подложих на дискусия ако не се лъжа миналата година. Трифката ми беше казал да проиграя "на сухо" кога се вкл/изкл помпа БГВ. Дадох отметка че ще ползвам и помпа БГВ, pt100 съм го пъхнал в капилярка на входа на котела да си гледам връщащата t°, обаче диода с душа така и не светва. Свързани кабели на клемата за помпа БГВ нямам. Задавах всякаква температура за вода в бойлера, ръчках хистерезиса и нищо не разбрах. Интересува ме кога се изключва помпата на малкия кръг, за да го направя по същия начин :)
filmatoplo - майстор
Старото управление ли е.
пет сеп 04, 2020 2:30 pmandy_forresite написа:
... Интересува ме кога се изключва помпата на малкия кръг, за да го направя по същия начин :)
В какъв режим беше контролера?
-Отопление
-Приоритет БГВ
-Паралелни помпи
-Летен режим- тоя няма да е бил
andy_forresite - майстор
Версия 1.8/1.4.
В "Отопление" :rolleyes:
filmatoplo - майстор
В отопление бгв помпата не действа ,както и в меню настройки трябва да има отметка за помпа бгв .май тва беше.
andy_forresite - майстор
Разбрах. Трябвало е да съм на паралелни помпи.
Добре, ами хистеризиса? На Ивелин се включва от 55 градуса. При хистерезис 9 значи че при 55 + 9 = 64° ще се изключи. Или не е така? Не съм пробвал друг режим освен "отопление". Бойлерът ми е на линия с радиатор и е като радиатор. Не искам контактен термостат. Само в краен случай.
ivelinmmmm - специалист
При мен хистеризиса е 2 гр , задал съм 55гр като падне на 53гр и се изключва . Дадох автоматичен режим там сложих отметка помпи в паралел , а в другото меню отметка бгв
filmatoplo - майстор
Аз също имам една инсталация с 1 помпа включена в клема отопление ,топля радиатори ,в последствие и бойлери бгв ,да ама като превключа в летен режим и бам- помпа отопление не бачка :wink: Е направих го работи ,следи си температурата в бойлерите чрез бгв датчика ,но в момента не помня в кой режим и коя помпа е активирана за да не ви подведа :) .Зимата работи по стаен термостат ,човека не разбира -сезонно ходя и му превключвам режимите.
Последна промяна от filmatoplo на пет сеп 04, 2020 4:29 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: