Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Муковете на прозорците са "леко" безсмислени. Не са ли ти предложили и звукови датчици? "Завеси" за терасите?
"Пътеки" - специфично програмиране на зоните с някакво закъснение, така че да се прибереш в стаята/-ите и съответно - обратно до клавиатурата. Ако има "непоследователно" преминаване, алармата се задейства.
Не си ми отговорил на някои въпроси. С колко ти се вдига крайната цена с въпросните +2 клавиатури. +Дистанционните? Колко броя ще ти дадат? Може би е по-добре да ми отговориш на лични.
Andri01 - майстор
Моя "СОТ" е безжичен,работи без ток,без клавиатури. Имаме само две дистанционни - в мене и в жена ми. Марката е "немска овчарка"-мъжка,2 годишна,свободно движеща се из двора. Дистанционните са гласовите команди,обратната връзка е по същия начин. Работи денонощно. Кусура е само ,че няма т.н."забавяне" при задействие. :) :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Чувал съм, че се ползва за противодействие женска разгонена ...
Също така тя може да бъде само на едно място. Един "таралеж" може да я ангажира достатъчно дълго.
За по-крути действия ще се въздържа ...
Не, че СОТ-ът е върха ...
Водещо е да не предизвикваш "съдбата". Срещу най-дребните върши работа почти всичко - винаги има и такива, които ... са съвсем удобни и съответно предпочитани.
hidrazin - майстор
пон сеп 07, 2020 10:45 pmnaistor написа:
Според вас може ли да се изпусне клавиатурата на 2ри етаж и/или модула за дистанционните като се запази възможността да се включват и изключват зоните под 2ри етаж?
Клавиатура в гаража предполагам е добре да остане.
Сложи си клавиатурата на втория етаж.
Дистанционните (ако ти ги добавят) може да ги използваш а може и да не ги използваш.
Но мисля бързо ще разбереш предимствата им...
161си разбират от работата.
За къф Интернет става дума?
Между другото трябва да си наясно че СОТ-а е против шушляци.
И СОТ и камери имат по-скоро превантивна функция.
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
161си разбират от работата.
За къф Интернет става дума?
Ясна ти е разликата между СОД и СОТ?
За 161 основна е "дейността". До тях е важно да идва хабер "под охрана"/"влизане" и "аларма"/"възстановяване". Инсталирането е "леко" вторична дейност. Кой какво, колко разбира е също толкова леко вторично. Водещо е каква оферта може да ... "мине". Що да няма и пожароизвестяване, бърза помощ ...
hidrazin - майстор
вт сеп 08, 2020 9:10 pmHoвoceлckи написа:
Ясна ти е разликата между СОД и СОТ?
Що да няма и пожароизвестяване, бърза помощ ...
Мисля че да. Все пак лиценза е наличен и извършваме тези дейности.
Да не забравя - и платен честотен обхват.
Иначе да, може да има и “обади се на Бойко еднокнижния”. Що да не?
Ще получиш и безплатна магистрала която ще влезе в ремонт на 3-тия месец. :lol:
И зелен хайвер от черноморски критърс... :shock:
Nimi - специалист
Ако дистанционните са на Paradox, клавиатурите в гаража и на втория етаж спокойно може да ги пропуснеш. Бутоните се програмират за нужните функции - ARM, STAY, DISARM.

Магнитите по прозорците съвсем не са излишни. Ако го кажеш на някой, на когото крадци са влизали през прозореца в стаята на детето му докато спи, можеш да отнесеш справедлив шамар.

Това, че ако нямаш домашен интернет няма да стане алармата (няма да те охраняват), нещо съмнително ми звучи.

Paradox, са леко ограничени откъм къстъм AMR/STAY манипулация с входните времена на зоните. "Входно 1", "Входно 2" и май до там.

@Hoвoceлckи всички СОД фирми горят от желание да знаят точно коя зона е сработила, а не само ARM/DISARM и ALARM. Отделно, че при пълен доклад могат да засекат и дюрес код.
hidrazin - майстор
Разгвле... Добре че Nimi още спохожда форума.
Nimi - специалист
вт сеп 08, 2020 10:47 pmhidrazin написа:
Разгвле... Добре че Nimi още спохожда форума.
Абсолютно редовен съм. Рядко намирам интересни за мене теми, а мнение там където нямам какво да кажа не оставям.
Hoвoceлckи - майстор
Nimi, написал си ги едни ...
Прозорците по-често се чупят ... и муковете обикновено не реагират :wink: Да спиш на затворени прозорци през лятото от страх ... Споменах "завеси" или "бариери", ама става една ...
Патрул и зони не са особено съвместими. За голям обект и охрана на място - да. Да си ги виждаш на GSM-а - също не е лошо, само че кой го предлага ...

Тема "Окабеляване за СОТ - клавиатури" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: