Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kotarankat - специалист
чет окт 08, 2020 8:42 ampechkata написа:
Това ще е следващия ми котел - независимо какви пари струва...
Ми к'во ще му е ... 13 102 евро за малкия 8-25 Kw и 13 566 евро за батко му 10-32 Kw. Мерси!

https://www.ecotopten.de/waerme/holzpelletheizungen
pechkata - специалист
Значи можем да отделяме всеки месец за алкохол и цигари а за котел не можем:
- за цигари 180 - 250 лв. на месец за година около 2000/3000 лв.
- за алкохол 50 - 100 лв. на месец за година 500/1000 лв.
Събират се около 4000 лв. за година еми за 20 години кво става не мога го сметна... :shock: :?
Само като си помисля колко котли съм изфукъл през аспуха си... :prayer:
pechkata - специалист
чет окт 08, 2020 10:11 amkotarankat написа:
чет окт 08, 2020 8:42 ampechkata написа:
Това ще е следващия ми котел - независимо какви пари струва...
Ми к'во ще му е ... 13 102 евро за малкия 8-25 Kw и 13 566 евро за батко му 10-32 Kw. Мерси!

https://www.ecotopten.de/waerme/holzpelletheizungen
На мен ми се видя друго... :?
http://plamcom.bg/dld.php?r=194
morfei1 - специалист
чет окт 08, 2020 4:40 pmpechkata написа:
......
Тая сметка ми напопмня за един виц.... :-D
- Пушиш ли?
- Да.
- По колко кутии на ден?
- 3.
- Колко струва 1 кутия?
-10$.
- И от колко години пушиш? - 15 години.
- Значи ако 1 кутия струва 10$ а ти пушиш по 3 на ден харчиш по около 900$ на месец .За година се получават около 10 800$ нали така?
- Така е...
- Тоест, за последните 15 години си похарчил над 162 000$ за цигари ?
- Явно е така...
- А замислял ли си се, че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш FERRARI ?...
- A ти пушиш ли?
- Не ....
-......И къде ти е ШИБАНОТО FERRARI ?....
pechkata - специалист
Пия пуша и ходя по курви - лош порок ама кво да се прави съдба... :prayer:
За Ферари не знам ама котела ще го взема - напълни ми душата... :partyman:
Предпочитам този котел вместо ТПомпа - огъня си е огън... :supz:
Radoslaw - специалист
съб окт 10, 2020 7:42 pmpechkata написа:
Пия пуша и ходя по курви - лош порок ама кво да се прави съдба... :prayer:
За Ферари не знам ама котела ще го взема - напълни ми душата... :partyman:
Предпочитам този котел вместо ТПомпа - огъня си е огън... :supz:
Моите поздравления за този избор.Миналата година имаше дискусия за този котел.За съжаление ,много малко тук,успяват да оценят достойнствата на този котел.И тогава и сега,го повтарям,Това е най хубавия,който се предлага в България.
Малко акценти за котела
Разликата в КПД при минимална и максимална мощност е 1 %,не знам дали ,някой,оценява как се постига това.
именно ,заради това,котела няма нужда от Буфер,той винаги,работи с оптимални параметри.Заради това и,няма нужда от ламбда сонда.
С Катализатора,се изгаря практически,всичко ,което е останало неизгоряло при изгарянето на пелетите.
Да оставим настрана екологията,но чист топлообменник и комин,предполагам ,всеки може да оцени.И не на последно място,
поддържат температура в горивната камера 700-900 градуса.Което позволява никога да не се образува шлака в пепелта ,независимо от какво качество са пелетите.
А за това ,как смесват връщащата вода с подаваната ,без да използват трипътен вентил и да не се образува конденз,честно не знам.Явно това си е им патент.
Мерено е КПД с топломер,наистина си постига 95 %
За това намекна и момчето дето си купи миналата година котела .При увеличение на отопляваната площ с 20 или 30 %,не помня точно,котела му е дал 20% икономия на гориво в сравнение с предишния котел.Не помня какъв беше,но не беше Виадрус.
Нещо за което се сетих,Контролера няма Сервизни настройки,просто само се пуска.И той си прави всичко сам .Няма мерене ,колко пуска шнека,колко духа вентилатора,каква е калоричноста на пелетите.
В гр. Банкя ,в една къща близнак,едната е с котел на Herz a другата с EasyPell.
След монтажа на EasyPella, собственика на Herz za малко да го изхвърли на улицата.
Айде стига съм възхвалявал котела,но той наистина си го заслужава.
@ pechkata като си го купиш(което искрено ти пожелавам),можеш наистина да дадеш истинска класация.
stoy@n - специалист
съб окт 10, 2020 10:10 pmRadoslaw написа:
....
Котела предполагам е много добър, но на фона на цените на нашия пазар си е доста скъп...ама, който си е надвил на масрафа сигурно му се кефи... :cool:

:partyman:
morfei1 - специалист
Тез де са си навили на масрафа не се оглеждат у пелетарници, пък било то и в премиум класа.
Последна промяна от morfei1 на нед окт 11, 2020 9:50 pm, променено общо 1 път.

Тема "Помощ за избор на пелетно котле и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: