Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Mitashki_MM - специалист
Здравейте,
казуса е следния - открита тераса, която в един момент е протекла и предния собственик е заслал с воалит с посипка. Проблема идва при цокъла - на контакта на воалита и минералната мазилка е сложен с пистолет битумен уплътнител и няколко години е било ОК ама явно двата материала са много контрастни по термични свойства и този уплътнител полека отпаря минералната мазилка. На местото започва да се събира прах, като вали вода, тук таме и мъхчета тръгнали:
Прикачен файл:
20200925_154144_resize_64.jpg
а влагата минава през стената и от вътрешната страна - избиват петна по шпакловката.
Като го пипнах с шпаклата - 10-15см над тая линия изпадаха, нагоре е здраво:
Прикачен файл:
20201012_164639_resize_10.jpg
С какво е най-добре да го запечатам проблемния участък - имам грундове и бяла хидроизолация за мазане на изомат, разни уплътнители, една туба силиконов импрегнатор и ми дадоха и половин торба мазилка на рьофикс? Ще се оправя ли с нея или трябва да си взема бака готова мазилка (виждал съм само 25кг а за това дали ще идат и 2 :? )
schuldiner - майстор
Според мен водата не идва от "воалита" към стената, а напротив - просмуква се под мазилката и не успява да се оттече по пода, затова стои влажна, мръзне и се руши. Т.е. ако освежиш стената с едно фасагенче, ще спре да се овлажнява в дълбочина и да мухлясва при цокъла. На 5-10 години трябва да се прави това, нищо не е вечно.
Mitashki_MM - специалист
Аха - сиреч сега ако мина с един грунд, после шляпна един пояс от нова мазилка на местото на отлюпената и я мина с импрегнант и отгоре фасадна боя би следвало закрепя положението за няколко годинки? Мисля си дали ще има смисъл преди мазилката да мина вътрешното ъгълче между воалита и стената с някакъв полиуретанов или битумен уплътнител така, че да го обърна от прав в тъп ъгъл и да не задържа капка в чупката?
kozl - майстор
Моето мнение е обшивка с ламарина на височина поне 30 см. Към минералната мазилка се уплътнява с полиуретанов уплътнител.
Към обърнатата хидроизолация не се уплътнява, ламарината трябва да я похлупи, така че стичащата се вода по ламарината да пада в-у хоризонталната част на изолацията.
А по принцип това вертикално обръщане на хидроизолацията се прави зад топлоизолацията и не толкова ниско. После топлоизолацията го прихлупва.
А па да не си припомням как на едни обекти некви "специалисти" изобщо не бяха обръщали. После налепили ленти - имитация на обръщане и отдоле таваните се люпят - кат твоята мазилка, а ламината на хармоники и т.н. :-D
kr1100 - майстор
Колега надявам ,че няма да имаш против да пиша в темата, а и заглавието до половина е същото.

Въпроса ми е поправка на мин. мазилка от щети нанесени от кълвач . По стените има хралупи по 6-10 см почти до тухла.
Мисля си с пяна - а мрежата ? Някакви идеи ?
kozl - майстор
чет окт 15, 2020 6:33 pmkr1100 написа:
Колега надявам ,че няма да имаш против да пиша в темата, а и заглавието до половина е същото.

Въпроса ми е поправка на мин. мазилка от щети нанесени от кълвач . По стените има хралупи по 6-10 см почти до тухла.
Мисля си с пяна - а мрежата ? Някакви идеи ?
Първо плашилото, после поправки, че Уди мое да продължи да чука :-D
Кофти на бравчеда тъй с кълвача. После пяна, теракол и от същата мазилка и за сължаление си личи. Поне Уди го нема вече. Явно от плашилото (некакво черно пиле) има полза.
Не мога да си обясня защо кълвача търси буби в топлоизолацията, но допускам, че може и да има, тъй като при сина оси бяха намерили цепка и вътре брум като на летище. Та зад топлоизолазцията кой знае до дека беха се разпрострели :?

Тема "Поправка на минерална мазилка на открита тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: