• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
чет окт 15, 2020 9:03 amПеш написа:
Благодаря ти за коментара, ние също сме много притеснени за тази част от къщата с високия таван, много ни допадна идеята и ми харесва.За гаража ще се паркира кола и колела :) .
С какво го отоплявате при вас, ние сме решили цялата къща да е на пелети, като дневната ще е с подово. Бих се радвал още някой да сподели мнение.
Първо, най-първо: поздравления за начинанието! Голямо приключение е. Едно ще ви кажа, като човек, който премина и преминава през това. Ако слушате и се съобразявате с всички, накрая това няма да е вашата къща - с всичките ѝ недостатъци. Моят единствен съвет е се информирате за енергийната ефективност на конкретния проект, за да ви радва, а да не тежи. Стискам палци, кураж и смело напред!
schuldiner - майстор
чет окт 15, 2020 10:15 amРуди написа:
Относно плановете имам смущения, които разбира се, са си лично мнение:
Извинявай, че те цитирам, ако ти не беше споделил, аз също щях да си мълча:
Фасада югоизток - водка Абсолют? Това как въобще минава за архитектура?!? Северозападната пък е обидно семпла... На другите едни стъпаловидни коти... уж теренът беше равен, това защо?
Хубавите неща в проекта са много, дано да се изпълнят! Обаче недостатъците 100% ще са си така, както са проектирани, ако не и по-зле.
Пеш - специалист
пет окт 16, 2020 7:18 amschuldiner написа:
чет окт 15, 2020 10:15 amРуди написа:
Относно плановете имам смущения, които разбира се, са си лично мнение:
Извинявай, че те цитирам, ако ти не беше споделил, аз също щях да си мълча:
Фасада югоизток - водка Абсолют? Това как въобще минава за архитектура?!? Северозападната пък е обидно семпла... На другите едни стъпаловидни коти... уж теренът беше равен, това защо?
Хубавите неща в проекта са много, дано да се изпълнят! Обаче недостатъците 100% ще са си така, както са проектирани, ако не и по-зле.
Благодаря за коментара, защо да си мълчите? Точно това е целта на темата ми, да чуя непознати мнение за да извлека максимума от това, което иска. Заминавам се с коренно различни неща и строителството и арх. са ми доста далечни. Предвид, че в Троян архитектите са 2-ма, се налага ние като инвеститори да му даваме идеите и да го насочим какво искаме (без много идеи от негова страна). Започнахме с къща на 1 етаж, със 3 слапни доста семпла и малка около 120-130кв -за това и темата е "Къщичка". След което се впуснахме да добавяме неща, който искаме. къщата стана това което е на проекта. Мисля си, че ни е много и в момента търсим идеи какво точно да направим. Не ми се ще след като е готов проекта и имаме разрешително за строеж да променяме. В момента обмисляме изобщо да махнем 2рия етаж и долу да останат 3 спални, като по проект да направим гараж, който ще се изпълни във времето.
stefanjor - специалист
пет окт 16, 2020 10:17 amПеш написа:
... се налага ние като инвеститори да му даваме идеите и да го насочим какво искаме (без много идеи от негова страна)...
А да сте мислили да махнете архитекта?
Ловеч, Севлиево, Габрово, че и Плевен...
Това, че не дава идеи и насоки поне за мен не е ОК.
Пеш - специалист
пет окт 16, 2020 10:29 amstefanjor написа:
пет окт 16, 2020 10:17 amПеш написа:
... се налага ние като инвеститори да му даваме идеите и да го насочим какво искаме (без много идеи от негова страна)...
А да сте мислили да махнете архитекта?
Ловеч, Севлиево, Габрово, че и Плевен...
Това, че не дава идеи и насоки поне за мен не е ОК.
Ами, да си призная. Предпочитаме точно този архитект, понеже всичко ще мине и ще ни изкара разрешителното без проблем (надявам се досещаш :) )
naster - майстор
На такова хубаво и широко парче земя, едноетажната къща ще изглежда уникално. Ние си построихме двуетажна, защото градските парцели са тесни и ограничени. Но следващата ми къща съм се зарекъл да е на един етаж с големи витрини.
zz_stefanov - майстор
След като са възможни промени, не ви препоръчвам никави западни и северни прозорци. Южното изложение е препоръчително. Оставете на запад сервизни помещение, гараж....
stefanjor - специалист
пет окт 16, 2020 10:46 amПеш написа:
всичко ще мине и ще ни изкара разрешителното без проблем (надявам се досещаш :) )
Това беше първото нещо, което ми мина през акъла... за съжаление...
Ами натискайте го тогава да си свъши работата. Пожелавам повече положителни емоции през целият път на проектиране и строителство, че и след това :cool:
schuldiner - майстор
Пеш, аз за архитектурата имам неприятно чувство, не за архитекта. В смисъл, сигурно всички ние като клиенти сме виновни, че търпим такива непълноценни изпълнения. Само се огледай, новото масово строителство е безумно грозно, но се купува дори на зелено. Ако му зададеш по-конкретно задание, защо да не се справи? Ама той откъде да знае, че не си поредният Ганьо с пари и давай да отбиваме номера...
Аз бих почнал така - да го заведа на място и да кажа "майната му на гаража, не знам колко спални и бани ми трябват, обаче тая гора искам да я виждам".
Руди - майстор
съб окт 17, 2020 8:27 amschuldiner написа:
Аз бих почнал така - да го заведа на място...
А знаеш ли колко лесно се завежда главен архитект на място? :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема "Проект "Къщичка"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: