Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Цвета на пепелта. После видях,че са черни сажди в прахосмукачката. И реших пак да отворя и да видя.
Иначе комина го изчистих с прахосмукачката за пепел. Заврях накрайника и газ. Няма начин да не съм го изчистил. Гледах и с фенерче. Пада от някъде но защо и от къде...
Димните газове не са ли добре? Преди умирах геройски на 60 и до там.
ср ное 11, 2020 1:08 pmbibobore написа:
Цвета на пепелта. После видях,че са черни сажди в прахосмукачката. И реших пак да отворя и да видя.
Иначе комина го изчистих с прахосмукачката за пепел. Заврях накрайника и газ. Няма начин да не съм го изчистил. Гледах и с фенерче. Пада от някъде но защо и от къде...
Димните газове не са ли добре? Преди умирах геройски на 60 и до там.
Не знам колко комини си виждал, чистил и не знам ко прайл, ма аз знам, че един комин обикновено е доста по дълъг (висок) от наХрайника на една прахосмукачка.
Миналата година свалих много димните, понеже съм експериментатор.
Да съм ревал някъде, че ми текна комина? Не, просто споделих и махнах единият турбулатор от котела. Димните се вдигнаха до 95-100.
Колко пъти да повтарям- "Преди 5 години, инсталатор ми рече- гледай да не падат под 120!" Колко бе Бибо?!!
В началото всеки се хвали със 70-80, а после реве или "тарикат мъж не писка".
bibobore - специалист
Съгласен съм с вас. Ок комина може и да е запушен и нагоре. Изрично подчертах, че нямам ревизия и затова чистя така- там се събират саждите. Не съм никъде казал, че комина е протекъл. Не се и хваля, щото не ги разбирам тия неща. Затова и питам. Ще изчакам ден-два и пак ще видя. Ако се налага ще викам и коминочистач. Вече гори три часа и по стъклото няма грам опушване. Вентилаторите са нагласени на фабричните им стойности. Камината на Р3 отчита 8.9 киловата и само там вдига 75 и малко отгоре. Няма как да я накарам да гори повече. Ако вие знаете моля да споделите.
bibobore - специалист
Стана ми много интересно. Ако има хора с десетки, моля да споделят каква е температурата на димните газове при тях. Ако сте виждали в различните мощности още по-добре. При условие, че камината ти дава възможност сам да и определиш мощността, как тая десетка при Р2 с 5.5 киловата да я накарам да гори с повече от 70 -75 градуса?
Нещо не ги свързвам нещата. Да гори с малка мощност, ама и да дига градуси не виждам как ще стане. То излиза че съм си взел най-обикновена печка. Ама при нея сложиш по-малко гориво и си ок. Тук, май номера не се получава.Ако вярно трябва да гоня 90- 100 градуса и саждите са от нея, съм я изпратил директно в олх. То кога да я ползвам-само при -20 ли?
Ми не знам ко ни им харесват на тези камини. Просто е прекалено ефективно Бижуто. Секта-мекта сме били, да си гледат работата.
Недей да се филмираш! На тая ѝ слагаш кило и получаваш енергия от 900 грама. Фирата е само 100 грама. Обикновената печка ще ти даде като за от 700. Явно и почистеният вече комин играе роля за стъклото. Анди, комиииин, не само напрежение.
Дано не ти прави проблем с комина, давай гас (пелети), проверявай, почиствай своевременно и нека топлото е с теб!
filmatoplo - майстор
Какво ги гледате газовете -вие гледайте горивния процес .На съответната степен пуска определено количество пелети -те за да горят добре искат определено количество въздух -нагласете ги така ,че да гори добре с жълт до светло жълт пламък .За фактора Температура на водата какво да кажа -ще се заключи на минимум 65 щом не слушате .В случая се предполага ,че комина и пелетите са окей ,и камината чиста . :wink: Темперетурата на газовете ако трябваше чак толкова да се гледа -производителя щеше изрично да ги напише за всяка степен и да се придържаме стриктно . Това не е газов котел да търсим перфектния горивен процес , пелетите -това е по автоматизирано отопление на твърдо гориво . 1000 камини на различни условия - 1000 различни температури на газовете.
ср ное 11, 2020 6:11 pmfilmatoplo написа:
Какво ги гледате газовете ...
:wink: Темперетурата на газовете ако трябваше чак толкова да се гледа -производителя щеше изрично да ги напише за всяка степен и да се придържаме стриктно...
Сериозно ли?!! За няколкото пропушващи камини, последните дни, забрави ли, въпреки, че навсякъде се разписваш?
На кондензния котел, коминът му е подходящ и пригоден за отвеждане на конденза, като долната част, на задника му, е свързана с канализацията.
Перфектният комин е от двойностенен инокс, с кондензно казанче. Тогава няма проблемите на зиданите комини.
Е, освен ако не са горещи от Газовете.

С тея си писания, катериш си рейтинга, осигуряваш си работа, както и на мен.
Това е добро само за една от трите страни.

Ейййй, забрайх да снимам Каките! Тюууу, другия път. Опитвам да оправдая желанието си, както и необходимостта да придобия новият контролер за Горейката си. Някой да помогне, с поне една основателна причина!
bibobore - специалист
Ми гори си камината. Не мога да се оплача. Чак сега стъклото започна да се цапа. Иначе запалих в 12.00. Нищо общо с предишното мъчение. Утре пак ще проверя за сажди-те са ми основния проблем сега. Наздраве на всички.
ср ное 11, 2020 6:56 pmbibobore написа:
Ми гори си камината. Не мога да се оплача. Чак сега стъклото започна да се цапа. Иначе запалих в 12.00. Нищо общо с предишното мъчение. Утре пак ще проверя за сажди-те са ми основния проблем сега. Наздраве на всички.
Наздраве Бибо!
Тези ниски Т на газовете са добре за джоба. Просто обръщай по често внимание на комина! А той се е задръстил от ония температури, дето Филма казва- Ко ги гледате бе, то ако трябваше....
bibobore - специалист
Г- н Трифонов, утре сутринта наново проверка и снимков материал. И въпрос към вас. Има ли малка възможност продухването дето е в началото и края, да спомагат част от натрупал се материал по вътрешността на комина да пада?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: