Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Няма да се прецака.
bmahob - майстор
Знам :-D просто пожарникаря ме заяжда :) Ох да мия кафе и да чистя, въпреки малкото пепел ще отвора да вида как е горивната камера и има разлика с др пелети
filmatoplo - майстор
Налепа в гофрето се е получила при по лоша работа на камината при разни тестове и настройки , преди и след сезон иска поглеждане ,защо не и по средата .Моите кюнци ги почуквам -и бият ли на тъпо ги чистя ,след туй звънят при почукване .
bmahob - майстор
Имам два комина , този който е в момента, почва от ревизията в която съм направил отвор и до билото са 6-7м, а до него е друг дето се бях пуснал първоначално, почва от мазето 11-12м може би височина, двата чистих основно преди 3-4год. Само аз ползвам комините

Прикачен файл

16054219877322717071953613978556.jpg
нед ное 15, 2020 8:06 ambmahob написа:
Знам :-D просто пожарникаря ме заяжда :) Ох да мия кафе и да чистя, въпреки малкото пепел ще отвора да вида как е горивната камера и има разлика с др пелети
Хм, сигурно има за какво. Естествено, че камината ти няма да се прецака.
Просто не ти е подходяща и не работи в добър режим. Няма как 21 киловата, да е, за 75 квадрата жилище. Така почва да "прецаква" (силно казано) нещо друго. Ето, първо забелязваш, че е горяло в меката връзка. Колко е пътят до коминът и щом има какво да гори в нея, дали няма и в комина?!
Пий си кафето, но си погледни и там, в комина!
Ти другите теми не четеш ли? Бибо онзи ден откри, че има същият проблем, още някой с Равели, както и тя беше златна...
В по топло време, както е сега, махай ония неща, дето си ги изтипосъл като тунинг, че и в подписът ти. Поставяй ги само при минусови температури и (или) като забележиш, че Т на газовете е отново под 100! Не е моя измишльотина.
Заяждал съм го!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 15, 2020 8:46 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно затова гофрето не е добра идея за комин. Гладкият комин много по-лесно се самопочиства
filmatoplo - майстор
Няма лошо прегледай ги пак.То хубаво ама аз кога моя :lol: тоест моя е 40 на 30 см и през него виждам облаците с огледалце ,като пипна с ръка има фин прахоляк по стените при заустването ,нагоре е чисти тухли .Горил съм печка чудо на него -и от тогава не е чистен 15 год :lol: :-D
А, ми нали е по лесно. Чат една скобичка тука, пат още една там и ай готово.
То и като я е купувал е било по лесно. Бам в магазина и айде на топлото.
Пък после поговорки ми праска младежа.
Какво беше за четенето и опитите, че не съм по поговорките?
bmahob - майстор
Я кажете кат разкачам дали да сменям комина, Трифон тънкообидчив и злопаметен..... :-D
filmatoplo - майстор
Този комин който ходи и надолу -има къде да падат частиците ,и нагоре ще седи по чист .

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: