Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Защо ще седи на нула осветеността ,като подаде гориво -пелетите не се ли запалват .Не разбрах гаси ли горелката преди да подхване от поддържане към мощност 1 .
нед ное 15, 2020 11:12 pmgardenER-- написа:
Конкретно към Трифонов и колегите с RB20 STAR.
Имах възможността да проследят режима на поддържане, като отидох в подходящ момент и изпуших две цигари в котелното. Зададена е 58°, съответно беше на толкова и влезе в режим на Поддържане. Зададох отново 10 минути на поддръжка и какво се случи след известно време. Температурата не надмина указаната, съответно и не премина в режим на Изгасване - падна температурата до 56° и мина в Р1 мощност - подаде гориво на два пъти, като нивото на пламъка стоеше на 0%, и от там идва новото запалване. Та, вътре става доста топло, ако повдигна температурата, така че какво мога да променя, че нивото на пламъка отново да се вдигне след преминаване от режим на Поддържане към ТЯ мощност?
Да си настроиш правилно поддържането, като се стремиш да има повече жарава. Направи го това поддържане по мощно- увеличи малко подаването или намали цикъла....пътища бол. Ето ти предложение без да пипаш температурата. А на радиаторите нямаш ли термоглави?
Дефект в контролера няма, грешката е в настройките, както стана ясно.
Благодаря за споделеното!

Филме, как да разгори с пламък, като вътре има 5 пелета на жар, горелката подава нови, които докат стоплят, на ней ѝ писва и ПАЛИ на ново?!
Има и още нещо, дето да се бутне, но няма да споделям, че на мен ми коства едно разхождане до Натурела и ремонт за 15 секунди.
andy_forresite - майстор
Поддържането не може да се настройва.
В случая тази промяна на 10 минути не е за добре. Направи си го 20 минути. Сега след изтичане на 10 минути ще гаси, а ако е на 20 може и да издържи 11-12 минути.
Направи времето за разпознаване на загуба на пламък от 10/90 на 10/180 секунди. Увеличи температурата на водата на 65 градуса.
filmatoplo - майстор
Това ще помогне .Винаги вдигам цифрата от 90 на 180 ,даже и на 200 в някой случаи .При горелките няма подаване на пелети в поддържане -само вентилатор .Ако управлението е закупено от Натурела -тогава може .
Аха, разбрах- при Старчето не може, а аз се бъркам понеже имам стара, при която даже има "Вечен съспенд".
"Лоша работа". Опитах само да видя какво е на поддържане. Само проблеми.
Вероятно от Грейко правилно са се отказали.
gardenER-- - специалист
Корекция на време за поддържане от 10 на 30 минути, увеличена порция на 3.5 дек на първа мощност, горе-долу мисля, че се получи по-добре, този път подаде 3 или 4 порции, след което отново в режим на гасене. Отварям вратичката и се вижда, че горелката работи супер нормално и адекватно, вентилаторът на Р1 е на 41%, вижда си се супер добре пламъка, но на самия контролер продълважа да стои на нула. Има ли опция за фабрични настройки?
пон ное 16, 2020 7:48 amfilmatoplo написа:
Защо ще седи на нула осветеността ,като подаде гориво -пелетите не се ли запалват .Не разбрах гаси ли горелката преди да подхване от поддържане към мощност 1 .
Не, не гаси горелката. От режим на поддържане минава към Р1, съответно защото нали градусите паднаха, пелетите си горят, при преминаване на Р1 включва и вентилатора, при подаване на две порции и се вижда перфектен огън, но осветеност - 0, като и от там идва изгасването и новото палене.


http://prnt.sc/vk3smt
Не съм сигурен, но предполагам разбирам правилно от ръководството – ако от Поддържане се премине в Р1 мощност заради спад на температурата, но все още има останала жар, поради тази причина е влезнала в режим Изгасване / Ново запалване, добре, но защо след преминаване на Р1 пак пуска пелети, след като е необходимо ново зареждане, съответно тези 3-4 нови порции са напълно излишни, вероятно сега заради корекцията за следене на пламъка...
Не знам, изпаднах вече в големи притеснения, а по всичко личи, че всичко е адекватно работещо, явно ще трябва да увелича отново времето за поддържане.
stridata - специалист
gardenER--, един тъпанарски въпрос.... Чистил ли си скоро датчика?
gardenER-- - специалист
пон ное 16, 2020 4:39 pmstridata написа:
gardenER--, един тъпанарски въпрос.... Чистил ли си скоро датчика?
Горелката работи от няма и един месец...?
dikata1988 - напреднал
Здравейте колеги ето че най-накрая срещу 110 лв проблмът ми с оборотите се оправи за сега 2-3 дена съм доволен от стабилизатора когато напрежението се вдигне вдига най-много 222-223 волта за около минута прищтраква и пак заковава на 220 вота! оборотите варират 30-40 + - което е нормално според мен :-D
Прикачен файл:
20201116_174946.jpg
Прикачен файл:
20201113_121305.jpg
Последна промяна от dikata1988 на пон ное 16, 2020 6:07 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: