Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Говорех за температурата на водата в камината ,помпата е заключена на 55 гр щото щеше да я свалят на 30 .
пон ное 16, 2020 7:40 pmMcl написа:
А какво ще спечелиш ако е по ниска температурата на включване на помпата, и какво ще загубиш ако е по висока?
Ще ти държи по дълго камината хладна, което не е добре за самото горене.
Пламъкът трябва да развие температура, а хладната риза го охлажда.
Благодаря не пия.

Много пъти на пожар са ме питали- защо пуши черно.
Всеки контролиран или оттърван огън го преценявам по пушека и знам какво ме очаква.
Mcl - специалист
пон ное 16, 2020 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 16, 2020 7:40 pmMcl написа:
А какво ще спечелиш ако е по ниска температурата на включване на помпата, и какво ще загубиш ако е по висока?
Ще ти държи по дълго камината хладна, което не е добре за самото горене.
Пламъкът трябва да развие температура, а хладната риза го охлажда.
Благодаря не пия.
Сигурно благоверната е била около теб. И аз не пия само подслаждам с малко ракийка в момента. Наздраве :drinkers:
пон ное 16, 2020 7:52 pmMcl написа:
Сигурно благоверната е била около теб. И аз не пия само подслаждам с малко ракийка в момента. Наздраве :drinkers:
Оххх, реших (дали не сгреших) да спазвам християнските повели.
Кък ши я карам на постна ракийка, с туй мезелишко вино...
Наздраве!

пп Абе, ти правиш ли разлика между;
- Благодаря, не пия!
и
- Благодаря не пия.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон ное 16, 2020 7:57 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
Виж тук ме заинтригува с пушека, я разкажи за него малко. Гледал съм като разпалва камината и пушека ми е кафеникав. След това избистря.
Mcl - специалист
В сезона на гриповете сме трябва да се дезинфекцираме. Аз вече минах през модерната болест. За това вече щателна дезинфекция с 55 градусова. :drinkers:
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 7:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ма точно ти не съм и очаквал да го разбереш с първия път. Не експерементирам, експериментирах предния сезон. Преди това ОИ е ползвана 75C с помпа на 55C. Баланса се постига с модулация на горелката, нещо което не използваш (ползваш други методи) и "модулация" на главите, нещо което имаш.... ама... 30 - 22C работят като спирателни кранове.
Последна промяна от morfei1 на пон ное 16, 2020 8:04 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
пон ное 16, 2020 7:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 16, 2020 7:52 pmMcl написа:
Оххх, реших (дали не сгреших) да спазвам християнските повели.
Кък ши я карам на постна ракийка, с туй мезелишко вино...
Наздраве!

пп Абе, ти правиш ли разлика между;
- Благодаря, не пия!
и
- Благодаря не пия.
Абе трябва по така да го обясняваш аз съм си руски реотан. Сделан в България. :-D :-D :-D
пон ное 16, 2020 7:56 pmMcl написа:
Виж тук ме заинтригува с пушека, я разкажи за него малко. Гледал съм като разпалва камината и пушека ми е кафеникав. След това избистря.
Богато, в началото.
Черен пушек- непълно горене, липса на достатъчно кислород. Това при открит огън (пожар) означава голям топлинен товар, съответно много вода, мамка му.
Като ти се разгори каминката, позатопли пазвата и обистря погледа.

Морфи, огъня ти е нещо интересно, а на мен ми са повръща.
Глей си огиня и да ти е само в Бисолида, докат си играеш с него!
Системата ми предлага абсолютно всички възможности от твърдогоривният свят, които естествено съм проиграл.
А твоята? Далеч е.
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 8:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Глей си огиня и да ти е само в Бисолида, докат си играеш с него!
Чул та Господ, да няма такива проблеми. Дърва, слънчак и въглища няма да бухам, нито някога съм ги разглеждал като вариант.
Ако теб тая мисъл те топли ОК, мен мое ма стопли вода със средна темп 70C.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: