Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Розите ми са полудели, аз парно паля :?
Прикачен файл:
20201121_155047.jpg
съб ное 21, 2020 3:53 pmАнтон С. написа:
Розите ми са полудели, аз парно паля :?
20201121_155047.jpg
Аве еййй, мойта орхидея са мисли за коледна звезда. Неска я гледам напъпила.
https://photos.app.goo.gl/qUWQu9AQxcvEwG7n9
съб ное 21, 2020 2:59 pmАнтон С. написа:
Докато съм жив :) Аз нямам проблем със студен котел. С малък кръг само за камината и антикондензионен студена вода в ризата не влиза.
Тъй е с антикондензен, ама на пръсти са броим, че сме прости.

Прикачен файл

DSC_0233.JPG
Антон С. - специалист
Ми иде коледа, парното гори, сложил си ги над радиатора, за ко да се мислят :) Я га я туй малкото - листа няма, ама... Навън, в градината. Снощи падна на -5.

Прикачен файл

20201121_163847.jpg
filmatoplo - майстор
:-D Грейко ще четат за цветя. :wink:
Антон С. - специалист
:weedman: Извинете ме, отнесох се
Антон С. - специалист
съб ное 21, 2020 4:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 21, 2020 3:53 pmАнтон С. написа:
Розите ми са полудели, аз парно паля :?
20201121_155047.jpg
Тъй е с антикондензен, ама на пръсти са броим, че сме прости.
Според мен, не е до това дали си прост или умен. Требе си разумен. Кат си купиш кола без термостат, свидно ли ще ти е да купиш и термостат, ама да работи по-добре и да ти е вярна задълго? Въпросът е там, че повечето хора не смеят да усложнят отоплителните си системи, поради недостига на информация за евентуалните последици и недостатъчно квалифицирани изпълнители на проекти.
Mcl - специалист
пет ное 20, 2020 10:26 pmАнтон С. написа:
ср ное 18, 2020 7:18 amMcl написа:
ср ное 18, 2020 12:13 amАнтон С. написа:


67 или 57? Множко ми се струва.
На 67 градуса и изключва под 64 градуса.
Добре де, каква ти е целта? Ората си включват помпите на 45-50 градуса, а ти на 64 я спираш? Оти? :?
В началото го направих за по бързо затопляне, в последствие остана и за бойлера. Тъй като ми е вързан към радиаторите. А температурата на водата поне според мен не влияе на разхода на пелети. Ама това си е моя теория разбира се.
morfei1 - специалист
@Тончо, с риск да ти са сторя груб, невъзпитан, некомпетентен, селянин какъвто всъщност съм :-D
Не можеш да си купиш кола без термостат, дори и да искаш, освен ако не е електрическа.

Въпроса е в това, че повечето системи не са изградени правилно - са преоразмерени и не се използват правилно - нискотемпературнии режими заради първото. Не щот няма компетентни, ами щот все се имаме за много умни и искаме от нищо да да правим нещо.... и се почва едно преправяне.....си еб@ло м@мйк@та.

На добре оразмерена система която се използва по предписание на производител и работи 24/7 през сезона, антикондензни не ти трябват щото не можеш да видиш вода на входа под 50-55C. Сигурно ти е много страни да го чуеш.

Антикондензния можеш да го разглеждаш като печка с опция да подгрява охладителната система на кола, като правиш аналогия с тях. Много е готино ако живееш в Канада или Норвегия където си има сериозна зима.
Лично ти колко такива коли си виждал на живо по нашия край? Тези къде нямат да не хвърлят двигатели всеки сезон? Що си мислиш, че там конденз няма, еля ако се кара само градско. Удоволствието от това да имаш такава печка е около или над 2-3000лв. да си го поръчаш ново. Удоволствието от антикондензния е смешни пари. Ма си прав хората не знаят, но е страшно когато го нямаш, а наистина ти трябва.

За някава система с камина и 3-4 радиатора с лира да е правило..... че тя горката едвам може да върже 100л. вода. Ся ако си търсиш оправдание на покупката ОК, лошо няма, ма не е правило. Кат има система 200-300л вода + буфер 500-1000л. подово, тва онова.... работата става по друга.

Аз не топля 100л. вода а поне 200л. и малко отгоре и конденз няма, ма и температури вход под 50C нямам, ако имам до няколко дни слагам таквоз чудо.

Без да имаш непрекъснат мониторинг на вход изход с история, това няма как да го знаеш, имаш или нямаш нужда от антиконденз или не. Щот делтата твърда твърда ма се мени, еля ако е с управление по термо глави. Като го съчетаеш и с макс темп 60C, модулация 10C и си бичиш цял сезон в кондензен режим с пелетарника.

Иначе да от него лошо няма, както и от кола със всички възможни екстри за модела.

@MCL, и според мен темп на котелната вода не влияе на разхода, дори му действа по-добре, когато е в повече. Нито темп на включване на помпата. Мит в които потребителите вярват и до днес.
Използвам Грейко 10 kw за първа година, като от прочетеното за момента я дондуркам и съм доволен от постигнатите резултати. Имам въпросителни относно калибриране на шнека за точно отчитане на мощността и разход на пелети. Няколко пъти го калибрирам /на 120 s,300 s.../, но се получава разлика от около 2 кг. между отчетеното и реалния разход на един чувал пелети, който е измерен преди да бъде изсипан. Трябва ли да имам притеснения за проблем в елекрониката или в механиката на камината?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се притеснявай, при този контролер калибрирането няма никаква важна функция за горивните настройки, то е само информативно.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: