Ел. инструментите. Консумативи.
zz_stefanov - майстор
пон окт 19, 2020 12:21 pmivo_binev написа:
Здравейте отново.
Оправи се :)
Прещтраках челюстите на напълно отворено полужение и се оправи.
Вече всичко е наред.
Благодаря за отговорите.
Някой ако има идея какво може да е блокирало ...
Ми напълнил си го с прах. Обърни го надолу и от напълно отворено до напълно затворено с прещракване в краищата. Талка падат боклуците от патрона, а може и това което се е набило под гривната. Другото е разглобяване и чистене.
zz_stefanov - майстор
На тоя изтормозения винтоверт реших да му купя другарче, да не се мъчи повече с тежките винтове. GDR 12V-105 SOLO 164 лв. :)
Мислех, че серията вече не се произвежда и излиза от пазара, но се оказа, че новата машинка е произведена април 2020г.

Прикачен файл

0-02-0a-2cd721d0960d36f24e5fca860e6ed22fe4051ba6967376e28f9156528401ec1f_fc5cd03c.jpg
Индианец - специалист
чет ное 12, 2020 1:36 pmzz_stefanov написа:
На тоя изтормозения винтоверт реших да му купя другарче, да не се мъчи повече с тежките винтове. GDR 12V-105 SOLO 164 лв. :)
Мислех, че серията вече не се произвежда и излиза от пазара, но се оказа, че новата машинка е произведена април 2020г.
Честито!
Със здраве да си я ползваш и с кеф да работиш нея!
Chefo77 - майстор
Че защо да не се произвежда, има си я успоредно с тази с безчетковия мотор.
behwolf - специалист
Здравейте, бихте ли дали един съвет. Гледам тази промоция https://praktiker.bg/bg/Akumulatorni-ko ... 1/p/128341 и се чудя доста. Тук може да видите характеристиките на комплекта https://www.raider.bg/uploads/7383aa604 ... c63ed4.pdf .Става дума за домашна работа и ако нещо на работа се наложи леко да се пробива - малки дупи или да се прави нещо друго. Понеже се колебая, дали да бъде с кабел или на батерия, след като няма да се използва повече от 8-9 пъти в месеца. Примерно с този на ток https://www.onlinemashini.bg/elektriche ... dd06/59862 . Гледах в ЕМАГ и тяхната марка Steinhaus и конкретно моделаPRO-CD18X за 80 лв. Мислех си за 12 волтовия на Lidl, мисля че беше някъде към 60-65 лв., но е само с една батерия, а този на райдъра е с две, ако няма да се използват и двата уреда.
kozl - майстор
Лидълския на 12 волта по спомени бяха към 75 лв. Пускаха по-евтини но без батерия.
И понеже аз си купих и други лидълски играчки със таквиз батерии и допълнителна 4Ah батарея, та покрива ми повечето нужди и за тва си взех още един лидъл винтоврът от тези. Много лесно се сваля патронника на лидълеца, но това е и недостатък, защото вече има луфт м-у вала и патронника.
Имам и от старата серия 18V винтовръти от Лидъл за по-големи нужди.
Имам и Метабо 12V от размера на 12V лидълски с по-як въртящ момент, но на метабото трудно му се сваля патронника и за това не го ползвам със свален, а вече има и луфт във въртене на патронника и се чудя да му пробвам ли 5 годишната гаранция, па не съм го скапал от работа. Лидълеца отнесе много повече.
Скоро заглеждах райдери по рафтовете. Тия машинки имат ли спирачка? Лидълските имат.
пишман_майстор - майстор
Би трябвало, но дали имат и блокировка на шпиндела- не знам . Но си личи и малко по патронника, дали се налага с двете ръце или с една, при стягане / развиване.
EDI - майстор
Профи серията и R20 имат, но тези не знам.Виждам две гривни на патронника на винтоверта, което ми говори за липса на блокировка.
kuger - майстор
На каква цена са на Райдър винтоверта, флекса и импакта? Обърни внимание, че продават само бодита, без батерия и зарядно.
Пролетта при една онлайн промоция си закупих Про серията /винтоверта и флекса/на цена около 200 лв., с две батерии 2Ah и зарядно. Малко след това от друг магазин заприходих и импакта, но само боди за 100 лв.
Това лято най тормозих верта, изпочупи ми битовете :sad: , после флекса. Импакта ползвах да затегна 20-тина болта М10, чак стружки вадеше от тях. За любителска работа са повече от добри.
Двете машинки ги случих при ОНЛАЙН промоция, само там, в магазина ги нямаше.
sploty - напреднал
https://praktiker.bg/bg/Akumulatorni-bo ... W/p/113571
АКУМУЛАТОРЕН ВИНТОВЕРТ BLACK&DECKER EGBL18KBA10-QW
https://prikachi.net/image/s90x3
Мнения за този винтоверт на тази цена е до неделя в Практикер?

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: