Ел. инструментите. Консумативи.
qrt - специалист
На пролет ще трябва да къртя из двора( за начало замазки, пътеки и тн.)Повечето бетон е около 18-20 см дебелина, и близо 80 кв.м, и не искам да си правя тестове с перфоратора. Далечко ми е за наемане на профи машина, или да обикалям да се моля на познати + това ще се работи на етапи.Затова обмислям да си взема един къртач, защото е много вероятно да го ползвам пак в бъдеще. Какво е за предпочитане, някой райдер/einhel/parkside или нещо по марково(до 1000лв)?Не знам кое е по-добрият избор в моя случай като цена/качество, сила на удар и тн.
nikolov333 - майстор
В момента има Parkside голям къртач в Лидъл.. Взимаш го и като го строшиш го връщаш с касовата бележка в гаранционния срок от 3 години.. За тоя период, все ще разбиеш 80м2 бетон.. :-D
moimoimoi - майстор
80м2 бетон с дебелина 20 сантиметра са 16 кубика ,е невъзможно да го изкъртиш с малък къртач/перфоратор........е освен ако нямаш една година време и много перфоратори за чупене.
за целта или търсиш минибагер с къртач
или нещо такова https://www.emag.bg/kyrtach-steinhaus-p ... ction=view ама е само за наземни работи
шоп - майстор
Миналата година си купих това
https://www.home-max.bg/kurtach-villager-vln-1760/

Дали силата на удар е 60J не мога да кажа, но изкъртих 100м2 армирана плоча без да си давам зор.
Работил съм и с бошове и девалти с цена над 2000лв.... ами разлика няма ако е за лична и полупрофи употреба.
Chefo77 - майстор
Долу-горе същото като по-горното, но на доволно по-ниска цена още 4 дни (онлайн - 279 лева)

https://praktiker.bg/bg/Perforatori/K%C ... 3/p/117813
qrt - специалист
Chefo77 , имаш ли наблюдения за този einhell как е като качество?Гледам имаше доста негативни коментари за гаранционния сервиз.
Chefo77 - майстор
чет дек 03, 2020 2:26 pmqrt написа:
Chefo77 , имаш ли наблюдения за този einhell как е като качество?Гледам имаше доста негативни коментари за гаранционния сервиз.
Като качество не мога кажа в дългосрочен план, имах такъв къртач СИН само за няколко дни. Купих го за разбиване на една брутална мивка, после го продадох :) Докато беше мой го подпрях между другото на една замазка, която трябваше да се изкърти, бяха му нужни секунди да я разпердушини.
А сервизът им беше пословично зле, просто не съм сигурен дали другия от другия линк няма да се сервизира на същото място. А и винаги имаш избор да го оставиш или пратиш за ремонт в магазина, от който си го взел - как ще се оправят те, си е техен проблем.
qrt - специалист
Ок, поръчах един steinhaus за 254 лв. предложен от moimoimoi .https://www.emag.bg/kyrtach-steinhaus-p ... nfirmation steinhaus уж се правят от einhell, т.е все тая.Мерси за препоръките.

Тема "Препоръка за къртач" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: