Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
нед дек 27, 2020 3:53 pmtachman написа:
Стига с тая болшевишка пропаганда! Много хора се излъгаха включае и аз!
Успя да ме развеселиш!
Ако ти е писнало от грейкото и си готов до се отървеш, мога да те оттърва на изгодна цена.
:partyman:
шоп - майстор
нед дек 27, 2020 4:28 pmgnt69 написа:
мога да те оттърва на изгодна цена.
Не, че ме интересува особено, обаче какво означава изгодна цена?
За кой изгодна?
За мен изгодна би означавало цена за скрап. Дори не съм сигурен дали ще е изгодно, защото няма представа къде се намира @tachman
n.ganev - майстор
gnt69 написа:
Успя да ме развеселиш!
Ако ти е писнало от грейкото и си готов до се отървеш, мога да те оттърва на изгодна цена.
Давам 10лв отгоре :partyman:
Първото Бижу, илязло от конвейра си работи без проблем при мен. Единственото променено е тунинг със стъклена врата
tachman - специалист
Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
gnt69 - майстор
нед дек 27, 2020 4:56 pmn.ganev написа:
gnt69 написа:
Успя да ме развеселиш!
Давам 10лв отгоре :partyman:
Първото Бижу, илязло от конвейра си работи без проблем при мен. Единственото променено е тунинг със стъклена врата
Аз очаквам неустоима оферта за мен. Обаче при неустоима оферта + 10лв няма да имаме сделка. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Радвам се, че нещата са се оправили, но не виждам защо трябва да се чувстваш излъган. Техниката си е техника, разваля се. Може първоначално проблемът да е бил в пелетите, а огъването да е станало после, не се знае. Лошото е, че инсталаторът е подходил неубедително - щом е смятал, че е от пелетите, да бяхте пробвали с други пелети, за да те убеди или сам да се разубеди. Ние правим така - показваме, че с хубави пелети работи добре и веднага следва въпроса - Ама аз съм купил 2 тона пелети, какда ги правя? Каквото искаш, но сам видя, че проблемът не е в камината! Можеш да ги върнеш, може да ги смесваш, може да ги мъчиш (и себе си) с по-често чистене. Няма проблем, който не може да се оправи и не спираме, докато не покажем на клиента, че камината работи добре. Естествено, че няма как да стане с пелети за 300лв
Gustoraveli - специалист
Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Какво направих?
Имам въпрос към Вас.
Когато купихте камината имаше ли следи, че е пробвана и настройвана в завода?
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 6:11 pmGustoraveli написа:
Какво направих?
Имам въпрос към Вас.
Не, не съм забелязал да е била пробвана!
LazarGanev - "Велик майстор"
Пробват се само хидравлически, няма абсолютно никакъв смисъл да се палят.
n.ganev - майстор
Gustoraveli написа:
Производителят не пробва камините със т.нар. палене. Правят се водни тестове и тестове " на сухо " на всички ел. компоненти - нагревател, шнек, вентилатор и задействието на всички защити.
Писали сме по едно и също време
Последна промяна от n.ganev на нед дек 27, 2020 6:39 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: