Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Чираче - майстор
пон яну 04, 2021 9:19 amiliqn87 написа:

Дай идея как да го направя без да пречат тези диагонали.
Щом разчиташ, че оградата е достатъчно здрава, сложи диагоналите на тавана.
iliqn87 - помощник
пон яну 04, 2021 8:51 amschuldiner написа:
Думичката "барбекю" май за първи път я виждам. Никак не е дребна подробност!
Имаш комин, който досега не се споменаваше. Той се прави по правило преди покрива. Щом ще имаш зидана стена, защо да не е ъгъл от плътни тухли - готово надлъжно укрепване?
Зоната над барбекюто не те съветвам да е с дървена ламперия /вагонна шарка/. Само преди месец ходих на изгорял покрив, като причината е прегряване, не искра. Сейфти фърст. Коминът сравнително лесно се обезопасява, обаче с откритите огнища стават грешки.
Отиваш към доста прилично проектче, ще рече не евтино. Харесва ми, не виждам особени проблеми, освен как ще се държат Т-планките. Минимален наклон, както писах, 1:5 за керамика = 18 градуса /на 4,00 м билото е +80 см или 1,00 м за 1:4 = 22,5 градуса/. Може и по-стръмно. При 18 градуса получаваш коефициент по наклона 1,05 или 5% по-дълго ребро /20 см на 4 м/, при 22,5 - 8% /32 см/, при 30 - 15% /60 см/ при 45 градуса - 41 % и т.н.

ПП Най-безумното изискване за стръмен покрив, което съм чувал е "толкоз пари дадох, искам да си го гледам".

Ще има ли някаква разлика дали ъгълът ще е направен от бетонни блокчета или тухли единички?
Питам защото с бетонните блокчета ще стане много по-лесно, а и оградата ми е направена с такива и ше стане еднакво.
Дясната страна също мога до някъде да я направя зидана ако това ще помогне за укрепването на навеса.
По здраво ли ще е ако подпра задната страна на навеса на самата ограда, по този начин няма да има нужда от диагонали, но незнам дали самата ограда е достатъчно надежна.
Иксаш да кажеш че при минимален наклон задната част трябва да вдигна +80см от предната.
А предната ако е 2м дали ще е много ниско, питам защото ако вертикалните колони са на 2м ще мога от 1бр. да направя 3 колони.
За Барбекюто съм говорил с майтора и сме се разбрали да направим навеса и лявата стена, след което той ще направи отвора и ще изкара комина нагоре.
floydogi - специалист
Добре де, пич, изкарай дограмата извън конструкцията, и вътре си сложи диагоналите. И нямам предвид диагонал от горе до долу, ами паянти някакви, да укрепят горните ъгли. Ако е важно, ще сложиш по един червен флаг, да не си бият главите, като преядат с мръвка, и готово. Ама както каза един колега по-горе, и на покрива хоризонтално няколко разпънки. И що са ти тия керамични керемиди? Много тежат.

Тема "Дървен навес 8х4м" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: