Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Горелката от 2 часа работи ,има известни тънкости ,но ги разгадах .Щото при Бурнита има и почистващ вентилатор .С тази платка ,тоест универсалната работи по добре от оригиналната .
ivan_ti - напреднал
Ако си закупя Натурелско управление, има ли някой от Бургас или наблизо който може да се наеме да го смени, горелката е GP18 sc
filmatoplo - майстор
Мога да го сменя ,обаче почистващия механизъм на горелката е 24 волта , управлението му в оригинал получава сигнал от неговата си платка ,не се знае този сигнал дали е слаботоков и дали реверса се командва от главната оригинална платка.
Crazyjj - помощник
Някой може ли да обясни за 3 те етапа на палене?има ли смисъл да се пипат настройките!
ivan_ti - напреднал
пет яну 22, 2021 4:58 pmfilmatoplo написа:
Мога да го сменя ,обаче почистващия механизъм на горелката е 24 волта , управлението му в оригинал получава сигнал от неговата си платка ,не се знае този сигнал дали е слаботоков и дали реверса се командва от главната оригинална платка.
Как може да се разбере
LazarGanev - "Велик майстор"
чет яну 21, 2021 9:51 amivan_ti написа:
Ако си закупя Натурелско управление, има ли някой от Бургас или наблизо който може да се наеме да го смени, горелката е GP18 sc
А защо искаш да сменяш шведското управление с натурелско?
ivan_ti - напреднал
нед яну 24, 2021 12:48 amLazarGanev написа:
чет яну 21, 2021 9:51 amivan_ti написа:
А защо искаш да сменяш шведското управление с натурелско?
Като цяло нямам проблем със горелката и управлението. До скоро ползвах диференциален термостат за задвижка на бойлера, обаче тя се скапа, явно от постоянната и работа. Доколкото знам горелката няма функция за управление на помпа за БГВ. Другото което е, това включване on off при тази горелка не качва ли малко разхода, спрямо функциите на натурела за поддържане на огъня известно време. Другото което е, възможността за онлайн мониторинг и настройки на натурела, лесното боравене с него.
Шведското управление на GP горелките е много добро и изобщо не съм сигурен, че натурелското го превъзхожда, особено пък по здравина и сигурност. Ако горелката е Фероли - да, с 2 ръце съм за смяната. Управлението на GP си е модулиращо и ако сега работи он/оф, това означава, че горелката идва мощна и с нарурелското управление пак ще работи така.Това поддържане при Грейко е максимум 15-20 минути, но при GP няма да изкара и 5 минути, защото в горивната камера има много малко пелети и жар. Управлението на помпа за БГВ можеш да го направиш външно, но този вентил, който си сложил мисля, че е напълно излишен - обясни моля те каква е идеята. Онлайн настройки са абсолютно излишни, но мониторинг май вече е възможен, не съм сигурен точно, защото съм се отдалечил.
ivan_ti - напреднал
нед яну 24, 2021 11:29 amLazarGanev написа:
Шведското управление на GP горелките е много добро и изобщо не съм сигурен, че натурелското го превъзхожда, особено пък по здравина и сигурност. Ако горелката е Фероли - да, с 2 ръце съм за смяната. Управлението на GP си е модулиращо и ако сега работи он/оф, това означава, че горелката идва мощна и с нарурелското управление пак ще работи така.Това поддържане при Грейко е максимум 15-20 минути, но при GP няма да изкара и 5 минути, защото в горивната камера има много малко пелети и жар. Управлението на помпа за БГВ можеш да го направиш външно, но този вентил, който си сложил мисля, че е напълно излишен - обясни моля те каква е идеята. Онлайн настройки са абсолютно излишни, но мониторинг май вече е възможен, не съм сигурен точно, защото съм се отдалечил.
Горелката мисля, че е подходяща за системата ми, да модулира след като водата достигне 60 гр и сваля степените, и след като стайния стигне зададената температура изключва горелката. Но как да направя така, че ако водата в бойлера изстине, а горелката не е включена, да се запали и да завърти само кръга и евентуално помпата за БГВ. Идеята на вентила беше, да се затваря притока на топла вода към бойлера когато входящата изходящата се изравнят , управлявано от ДТ на интел.
Или по-голям бойлер, или термостата на ел. нагревателя включен на 40*С.

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: