Ел. инструментите. Консумативи.
zz_stefanov - майстор
Това сега е много добра оферта, въпреки че мотора е четков. https://bashmaistora.bg/%D0%B0%D0%BA%D1 ... 54233.html
Chefo77 - майстор
чет яну 14, 2021 7:08 pmzz_stefanov написа:
Това сега е много добра оферта, въпреки че мотора е четков. https://bashmaistora.bg/%D0%B0%D0%BA%D1 ... 54233.html
Само едната батерия се продава извън комплект по 110 лева бройката. Заслужава си отвсякъде!
perfect - помощник
чет яну 14, 2021 10:58 amstefanjor написа:
чет яну 14, 2021 10:27 amperfect написа:
за сега се спрях на тази оферта
В момента има акция в Емаг и ти идва още по- еФтино :partyman:
Да де, аз нали това казах! Направо за без пари.
zz_stefanov - майстор
чет яну 14, 2021 7:33 pmChefo77 написа:
чет яну 14, 2021 7:08 pmzz_stefanov написа:
Това сега е много добра оферта, въпреки че мотора е четков. https://bashmaistora.bg/%D0%B0%D0%BA%D1 ... 54233.html
Само едната батерия се продава извън комплект по 110 лева бройката. Заслужава си отвсякъде!
Тежък е, да знаете. :)
perfect - помощник
чет яну 14, 2021 10:59 amky-kyy написа:
Аз и друг път съм го казвал и пак ще си изтърпя псувните :lol: За домашна работилница, няма нужда от акутакъми. За 1-2 пъти в годината, също няма нужда от аку...По-добре си купете с кабел и даже ще можете да ги впишете в зестрата на дъщерите си...
Домашната работилница е доста разтегливо понятие. Аз от 10 г. ползвам едно спарки 7.2 волта на 350 об. винтоверт без патрон, в комбинация с дрелка на ток за места където иска повече въртене. Направило е доста гипс картон, сглобило е доста мебели и разни дреболийки. Вярно не се ползва всеки ден, но не е стояло и да събира прах за дълго. Преди него съм сглобявал един разкрой за гардероб само на ток и никога повече няма да направя тази грешка.
А с това бошче на 1600 об. се надявам да покрия и голяма част от работата за дрелка.
Myth - специалист
ср яну 13, 2021 2:19 pmАврораББ написа:
Здравейте, изчетох темата , и имам почти същото запитване като дамата 100 страници назад. За съжаление никой от линковете ,които сте препоръчали вече не работи, за това и не мога да почерпя полезна информация, за това ще запитам .До колкото успях да подразбера , са били препоръчани (за подарък на мъжа и ) комбиниран комплект винтоверти син бош, за да не се сменят битове /свредла по време на работа . До колкото виждам в подобни комплекти съдържат стандартно верт (обикновен без удар ) и импакт драйв (или ударен гайковерт кой както иска да ги нарича). Другия вариант е да се вземе един само но ударен винтоверт . Кое е по добър вариант от практическа гледна точка и какво изобщо прави импакт драйва (става въпрос за мебелно дело , корпуси и прочие-пдч , мдф , шперплат и по рядко дървесина но твърда) Благодаря на отзовалите се
Ако ще е само за мебелни сглобки, бих избрал винтоверт до 30Nm-35Nm за около 200лв максимум ако се държи за професионлен такъв, в тази ценова граница влизат син Бош 120 -Li или Metabo 12v, ако нямаш големи ръце Боша е по-удобен, на Метабото малко му е дебела ръкохватката и на мен лично не ми беше съвсем удобен, ударен не ти трябва. Ако не държиш на такъв който се води за професионална употреба общо взето каквото вземеш, аз бих търси компактен малък вентоверт на 12v и не виждам за какво ти е ударен в конкретния случай. Големи и тежки са, за целодневна работа по мебели едва ли ще е най-удобното нещо а ударната функция само в тухли, май общо взето утре ще пробвам в бетон дали е добре и ще ти кажа.
perfect - помощник
чет яну 14, 2021 7:43 amkozl написа:
Не проумявам какъв удар коментирате.
Преди доста години баща ми довлече от нейде комплект на Блек енд Декер. Бормашината все още я имам и се води и ударна. И понеже съм я разглобявал, то оказва се няма удар, който очаквах. При въртенето две релефни гривни осъществяват колебателно движение по оста и то при условие, че има натиск в-у бургията. Та значи част от въртящия момент се пренасочва като вибрираща натискова сила. По-точно не удар, а вибрации по осова посока.

Това ли определяте като удар или има вече някакви ударни бормашини на друг принцип :?

То даже имаше приставки с патронник за бормашина без удар да придобива удар.

И в годините коги немах перфоратор с тва съм чоплил в бетона. Даже ми се е запечатал спомен, че бях дал на друг да пробива с B&D и тоя иде пъшкайки в псувни, целия облян в пот, носи бормашината и вика с тва нищо не стаа. На мен вниманието ми привлече неква червена бургия с която е пробивал. Приближих се да я разгледам, оти такваз не бех виждал. А оно кво, тоя стегнал бургия за метал, вместо за бетон и въртел, въртел като аборитен клечка за огин, дорде изчервил бургията в бетоня #-o . Та то не ставало само с удар, требвало и бургията да е за бетон :wink:
От как придобих перфоратор, чудя се как съм пробивал бетон с бормашината. Фащат ме нерви още в първите минути и бегам за перфоратора. В трошливите тухли концепцията е друга. Там изключвам удара и включвам успокоителни :-D

И да питам още нещо за бургии за тухла? Монтажник на климатици ме заинтригова с некви бургии, с които пробива в тухла изобщо без удар. Бяха боядисани в червено, но заточването на твърдосплавния връх е различно от това на бургиите за бетон и е с доста по остър ъгъл. Търсих в няколко големи магазина, както и в специализирани за инструменти и не открих такива. Но пък не помня от къде купих бургии, които приличат досущ на тези за бетон, но на опаковката удара е зачеркнат. Та с такива пробивах първата стена на тухлата в баните, при положение, че дюбела лови основно в нея. Плочките с корона. То и тухлите може с корона, ма установих, че после трудно се чисти короната, че я топя във вода да не прегрява.
Да не са тези? https://www.masterhaus.bg/bg/product/19 ... -multi-cut
kozl - майстор
Не. Ъгъла отпред трябва да е по-остър, да са SDS и с дължина към 200 мм, за да приличат на....
Па немам идея посочените са писани и за бетон и арматура, ама :?
Но и на снимката поне аз не мога да различа имат ли твърдосплавна пластина в челото :?
Ако имат и е заточена като бръснарско ножче, подобни ползвах за тухла, но бяха маркирани със син цвят. В началото добре, но като се захаби острието и или трябва да се заточват или нови :sad:
А ползвах в тухла и такива за стъкло и с тях става.
Здравейте. Моля за съвет за кабелен винтоверт . Ще се използва от време на време. Примерно до 100-тина лева.
пон фев 01, 2021 12:31 pmaroot написа:
Аз продавам ето това. В гаранция. Налични всички документи.
https://bazar.bg/obiava-31230838/udarna ... kita-1641k

По скоро е дрелка, отколкото винтоверт, не е тежък поне за мен, ама с една ръка не може да разглобиш/сглобиш гардероб примерно. Иначе е много сериозна и мощна машина.
Благодаря,но аз дрелка си имам - Спарки. Искам винтоверт.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: