• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
l0v - специалист
ср яну 27, 2021 9:10 pmESPACE написа:
Интересен ми е казуса с ръждясалия хладилник на lov. На морето от 6-7 години експлоатираме 7бр. хладилници Beko и никой от тях няма ръжда. Едно друго Beko на 4г. стои на тераса под плот. И то не е мръднало. Това е точно до морето, влажен и корозионен климат.
А пералните им с инвертор са ми абсолютен фаворит. 4бр в семейството имаме, най-старата е на 6г. Абсолютно безпроблемни. Фаворит са ми като пари-качество. Имам и Electrolux с инвертор, разлика не намирам. Хладилниците им обаче са шумнички.
Не казвам че си Тома Неверни. Снимките са от вчера. :lol:
В допълнение хладилника е в едно коридорче извън кухнята. Даже е в далечната му част и вратата към нея е алуминиева и се затваря като се готви а и в повечето време по навик. Тази до него е за килера. Аспиратора не го снимах щото ме досрамя каква гнилоч е. :)

Та никога повече BEKO А ако някой реши да ми подари първо да си помисли дали носи на бой. :-D

Прикачен файл

5a.jpg

Прикачен файл

4a.jpg

Прикачен файл

3a.jpg
3a.jpg (79.23 KиБ) Видяна 623 пъти

Прикачен файл

2a.jpg
2a.jpg (69.56 KиБ) Видяна 623 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (85.89 KиБ) Видяна 623 пъти
zz_stefanov - майстор
Имаш ли нещо от друга марка което да е там и да не е ръждясало.
при мен същият хладилник е без ръжда, съдомиялната също, но по малкото беко на село има малко ръжда в долния край на фризерната врата.

Да имате много саксии в помещението или да доизсушавате пране там?
Chefo77 - майстор
И аз се чудя дали няма някакъв проблем в жилището, първата ни пералня още стои на етажната площадка пред тъщата, вече е 15 годишна. Втората е на вилата, на 9 е и също няма грам ръжда.
MamaMy - майстор
Лов, тея уреди все едно ги е влачил пороя. Аз имах един хладилник Индезит дето ръждяса за една година до ниво Опел. Явно зависи като са топили скрапа от който е правена ламарината колко процента вътре е от Японски коли, колко от форд и опел и колко от руски. Имам един Саратов от 57' който го ползвам за шкаф. Няма и 1/10 ръжда спрямо тия.
krasi92 - майстор
Маи друг трябва да избира уредите у вас
l0v - специалист
нед фев 07, 2021 9:28 pmChefo77 написа:
И аз се чудя дали няма някакъв проблем в жилището, първата ни пералня още стои на етажната площадка пред тъщата, вече е 15 годишна. Втората е на вилата, на 9 е и също няма грам ръжда.
Има не помня марката български бойлер 60 литра хоризонтален. Заедно с тях е купуван стои си като нов. Пералня дърта н-та употреба има ръждица ама така я закарах 5-6 години преди ремонта и вида си не го е променила в по лошо. И почти не се ползва да не каже някой че влагата е от нея. Държа я само за да запълва дупката. :) Има друга в мокро помещение правено само за това. Микровълнова на 20 години с нормалните си следи за стареене. И те тва е в балкана а не нейде по морето с по кофти въздух. На аспиратора боята се отлепи на мехури за няколко месеца. Като махне парчето отдолу няма следа от корозия. На мен ми е ясно причината щото съм се занимавал с прахови бояджийни няколко години. Никаква подготовка за боядисване. Слоя боя изключително тънък без смола и повече пълнител. Всъщност ламарината е боядисана предварително и после са правени детайлите. Така срезовете няма как да са защитени поне малко.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Котлоните на печката работят, а фурната не??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: