Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Стойка на плочата, изнесена извън парапета с вратички на дограмата и парапета за обслужване на климатика
fbr - майстор
Защо трябва да е на парапета въобще, като може да е на челото на плочата на пода. В нашия блок, който е с едни рехави ламаринени парапети, всички климатици са така монтирани.
Последна промяна от fbr на ср фев 10, 2021 8:17 am, променено общо 1 път.
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 8:08 amfbr написа:
ѝащо трябва да е на парапета въобще, като може да е на челото на плочата на пода. В нашия блок , който е с едни рехави ламаринени парапети, всички климатици са така монтирани,
Плочата на тераса е тънка и климатика ще стърчи на терасата на комшиите, ако правилно разбирам въпроса ви. В момента няма такива, ама все някога ще има и може да се оплакват.
fbr - майстор
Защо ще стърчи, долния край на стойките за монтаж са на долното ниво на челото.
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 8:16 amfbr написа:
Защо ще стърчи, долния край на стойките за монтаж са на долното ниво на челото.
Вчера техника така ми каза , знам ли и аз :? Абе чудо стана :razz:
miliad - майстор
Кога ли най-сетне държавните служби ще почнат да си изпълняват функциите и да се приключи с тия простотии. Всеки си клюфне климатика както му е кеф и пей сърце.
Ами остави си климатика в терасата. Просто не я затваряй цялата.
iliya_i - майстор
Да го напиша още веднъж по-ясно. Климатик на тераса с решетъчен парапет се монтира така:
https://belani.bg/image/cache/webp/cata ... matik.webp
fbr - майстор
ср фев 10, 2021 1:27 pmiliya_i написа:
.....
Ще го монтираш така, ако терасите са тип лоджии. Но, ако терасата е по цялата дължина на блока, и между отделните апартаменти е разделено с остъклени винкели, какво правим.
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 1:27 pmiliya_i написа:
Да го напиша още веднъж по-ясно. Климатик на тераса с решетъчен парапет се монтира така:
https://belani.bg/image/cache/webp/cata ... matik.webp
Този вариант е неприложим, няма такова място. До терасата ми е прилепена друга тераса със същия парапет, който е продължен директно и не е отделен , а под нея е отново друго тераса.

Вариантите са да си иззидам терасата или да я остъкля не цялата, а да оставя 1 метър за климатика или колкото там е нужно. Р
Другото е ,че след време ще купувам втори климатик и ще е нужно още място.
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 11:36 ammiliad написа:
Кога ли най-сетне държавните служби ще почнат да си изпълняват функциите и да се приключи с тия простотии. Всеки си клюфне климатика както му е кеф и пей сърце.
Ами остави си климатика в терасата. Просто не я затваряй цялата.
Ако исках да го" клюфна" където си искам, щях до сега да съм го направил. Ако не смяташ да дадеш полезен съвет по-добре не се хаби. Ако исках да затворя половината тераса, също щях до сега да съм го направил.
Благодаря за мнението ти! :axe: :-D :-D

Тема "Изливане на парапет върху метален парапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: