ср фев 10, 2021 12:57 amnaster написа: Кажи му, че нейлват и фреймват ту бай фор и ту бай сикс. Даже вече трябва да шийтват скоро.Показах му снимки и вече разбра каква е работата баща ми. Вика: по наше време нямаше такива, ама вие младите знаете най-добре.
Иначе наистина почнахме да шийтваме. Много хубави дъски ми щрайхмусоваха в дъскорезницата. 4 метра на 15 и на 20 см и 19-20 мм дебели. Първо качество, няма кори, няма изгнило, почти идеално равно дебели и едната страна идеално гладка. Единия майстор -"Готиния" - така му викат

Вчера дойде и човек за размери на прозорците. 3600 лева ще ми излезе за моите доста големи прозорци с 4/5 камерен ПВЦ профил на Профилинк, с най-хубавите обкови, термоленти и някакви други неща ми обясняваше, тройни стъкла - някои 4 сезона, другите К - постара се да ни ги обясни кое какво е, кога и накъде пускат топлината, отварят се и така и така, едисикво - тя жена ми си ги измисли кое как да е, аз само одобрих сумата накрая. Обърна ни внимание момчето, доволен съм. Препоръча ми го един мой кумец, който доста години направи в Хермес и изобщо в дограмаджийския бизнес. Вика: много хора продават дограми, ама малко са дето ги монтират с внимание към детайла като този, а повече от 50% от проблемиете с дограмите идват от неправилен или немарлив монтаж. И най-хубавата дограма монтирана зле ще е в пъти по-кофти от най-простата дограма монтирана добре.
От дограмите пък излезе и следващото нещо - имаме голяма двойна остъклена врата към градината, но момчето каза че не може да вземе размери преди крайното ниво на пода. Което означава ВиК, инсталации, вата и гипсокартон сложени, тогава подово - фибрани, тръби за подовото и вече и плочки. Напредват си нещата...
Сещам се да поискам и цена за фибран от Щром за под подовото. Колко сантиметра е добре? аз мислех 5 см, гледам че някои слагат и 8 ?