• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
resistbody - майстор
чет авг 26, 2021 6:47 pmiliya_i написа:
чет авг 26, 2021 3:07 pmresistbody написа:
Е това ти трябва
https://protonbg.bg/elektromagnitno-uni ... -t92-11466
А след като релето ще е в банята и ще работи на 230V не е ли по-добре това
Няма работа в банята това нещо..
Релето се връзва логически на веригата... принципно е най-добре с 2 такива...
Мога да обясня но го писах от телефона...
С едно реле захранването на вентилатора ще се доставяа от луничките и ще работи на 1 степен, когато са включени и зоната за къпане ще работи на 2-ра... ако е включена само зоната за къпане няма да работи.. с 2 релета ще работи както си искаш.. пак трябва да се навържат логчески... ама с тея SPDT реелта не зная дали ще стане(не ми се мисли сега :partyman: ), ако трябва аз ще му пратя реле 3x spdt тогава може да си играеш с релейна логика..
mika - специалист
Ако няма да е необходимо осветлението над душа да работи самостоятелно, двоен девиаторен ключ е достатъчен.

Прикачен файл

Вентилатор баня.jpg
Вентилатор баня.jpg (22.94 KиБ) Видяна 576 пъти
XpacTa - специалист
Релето ще е в таванското над банята... ама като гледам ще отпадне, защото майстора вече заложи двужилен кабел и не ми се разправя и за това нещо... освен да вдигна нула от другаде и този да остане за две фази.
mironcho - специалист
Къф двужилен кабел !?!? 2021 година сме, изгони го тоя майстор или ако е картонаджията му забрани да пипа кабели. Аман от (все)странно развити личности, като оня дето ДТЗ-то му мери потенциали (така видял на запад...)
Абе хора консултирайте се овреме за да не ви командят некадърници

мм да, остава само :partyman: и сръбска музика :rock: :weedman:
приятни почивни дни :)
XpacTa - специалист
В случая ще го връзвам за осветлението в банята. Чудех се дали да пусна и осветлението към ДТЗ-то, извадих една от влагозащитените лунички - тя беше с два кабела... затова и осветлението остана без ДТЗ.
mironcho - специалист
За осветление ДТЗ не се изисква.
След 2004г се изисква трипроводна инсталация за всички токови кръгове, но не се изисква всчките да са с ДТЗ.
  • 1
  • 2

Тема "Евтино управление на двускоростен вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: