Монтаж, топло и звукоизолации.
gruio - специалист
Здравейте,

Предстои ми да затворя камината, според много хора е добре да има топло изолация с алуминиево фолио от вътре.
Горе-долу ми е ясно как трябва да се получат нещата, единственото което ме е тормози е че не знам с какво точно да захвана ватата към картона от вътре.

Лепило за гипсокартон не ми се струва удачно понеже си мисля, че ще се отлепи от високите температури, имам останала шпакловка за комини и камини но и тя не ми се струва подходяща понеже е за тънък слой а не да се ползва за лепило. По едно време ми мина през главата да пробвам с такер, но зарязах и тази "гениална" идея.

Всякакви идеи и съвети са добре дошли.
resistbody - майстор
Моята и направих рамка от UD профили и си седи пъхната в тях.. нещо не ми дава да кача снимка
Изображение
gruio - специалист
Мерси интересна идея, но не знам пък профилите колко ще се разширяват вътре. А дали лепило за камини като това - https://praktis.bg/ogneuporno-lepilo-za ... klas-t-5kg би свършило работа?
resistbody - майстор
Линейното разширение при 30мм ширина на профила е незначително и никога няма как да изпусне изолацията.. това лепило е за заидане на камини и подобни.... Сградата в която е показаната камина е 15м метална конструкция и съм оставил общо 4см за линейно разширение, както и на панела, не е имало проблеми за 3г.... единствено съм сменял терморегулатор на камината от пияни огняри.. за щастие забиват на постоянно работеща помпа.. и добре че е отворена сиистема..

Тема "Топлоизолация куфар за камина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: