Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 12:32 pmbrick написа:
+1 към горното.
Някой се е вързал, това си е месечната консумация на едно домакинство! А че не се вижда при бегъл оглед - ми обикновено се полагат усилия да се скрие. Подайте сигнал/оплакване в ЧЕЗ и на база входящия номер се интересувайте какво се прави по случая. Ако открият незаконно свързване (добре е да поискате писмен отговор), настоявайте да ви опростят начислените сметки/възстановят платеното за някакъв период назад.

От година се разправяме с тях ежемесечно пускаме жалби електромера е подменен ясно е, че не е от него и така
Hoвoceлckи - майстор
ЧЕЗ няма да търсят незаконни включвания след електромера!
При "заминаване" си изключвайте предпазителите в таблото с електромера :idea: 200 метра усукан кабел има доста капацитет, който е предпоставка за протичане на доста реактивен ток. В случая 1÷1,5А не ми изглежда невъзможно.
Проблема беше характерен за доста спрени предприятия - нямат никакво производство, а станали длъжници ЕРП-то. Коментирано е тук някъде назад.
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 1:09 pmHoвoceлckи написа:
ЧЕЗ няма да търсят незаконни включвания след електромера!
При "заминаване" си изключвайте предпазителите в таблото с електромера :idea: 200 метра усукан кабел има доста капацитет, който е предпоставка за протичане на доста реактивен ток. В случая 1÷1,5А не ми изглежда невъзможно.
Проблема беше характерен за доста спрени предприятия - нямат никакво производство, а станали длъжници ЕРП-то. Коментирано е тук някъде назад.
Благодаря така правя но когато съм там реално и са ми вдигнати прдпазителите пак плащам за консумация която не консумирам и това ме дразни.
hidrazin - майстор
Вместо само да си чешеш пръстите по клавиатурата до сега да беше намерил някой който да ти измери кабела.
Подайте сигнал/оплакване в ЧЕЗ и на база входящия номер се интересувайте какво се прави по случая. Ако открият незаконно свързване (добре е да поискате писмен отговор), настоявайте да ви опростят начислените сметки/възстановят платеното за някакъв период назад.
ЧЕЗ или което и да друго ЕРП ги боли оная работа кой, как, къде, защо ... се е свързал СЛЕД електромера.
Нито ще търгнат нещо да откриват без заплащане, нито им е работа.
Но все пак може да се договори с тях да свършат тази работа.
В техния ЦЕНОРАЗПИС има услуга "29 Локализиране на повреда в мрежа НН - 69,64 лева с ДДС".
Ако се хванат с тая работа за тези мижави кинти де.
:partyman:
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 6:10 pmhidrazin написа:
Вместо само да си чешеш пръстите по клавиатурата до сега да беше намерил някой който да ти измери кабела.
Подайте сигнал/оплакване в ЧЕЗ и на база входящия номер се интересувайте какво се прави по случая. Ако открият незаконно свързване (добре е да поискате писмен отговор), настоявайте да ви опростят начислените сметки/възстановят платеното за някакъв период назад.
ЧЕЗ или което и да друго ЕРП ги боли оная работа кой, как, къде, защо ... се е свързал СЛЕД електромера.
Нито ще търгнат нещо да откриват без заплащане, нито им е работа.
Но все пак може да се договори с тях да свършат тази работа.
В техния ЦЕНОРАЗПИС има услуга "29 Локализиране на повреда в мрежа НН - 69,64 лева с ДДС".
Ако се хванат с тая работа за тези мижави кинти де.
Благодаря! Не търся напълни безплатна услуга но ми обявиха някакви цени за обследване на кабел от порядъка на 15лв Х 200м няма как да стане ( за частна фирма говоря)
hidrazin - майстор
ср сеп 08, 2021 6:18 pmПацок написа:
Благодаря! Не търся напълни безплатна услуга но ми обявиха някакви цени за обследване на кабел от порядъка на 15лв Х 200м няма как да стане ( за частна фирма говоря)
Не бързай да ми благодариш преди да си говорил с ЧЕЗ.
Не е ясно какво друго може да им хрумне да ти начислят.
А иначе цена 15 кинта обследване за метър ... ми той нов кабел ти е под 5 лева за метър. Тия с микроскоп ли ще го гледат? :-D
По-евтино ще е да си пуснеш нов бре!
Ей, големи смешници са там на село.
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 6:47 pmhidrazin написа:
ср сеп 08, 2021 6:18 pmПацок написа:
Не бързай да ми благодариш преди да си говорил с ЧЕЗ.
Не е ясно какво друго може да им хрумне да ти начислят.
А иначе цена 15 кинта обследване за метър ... ми той нов кабел ти е под 5 лева за метър. Тия с микроскоп ли ще го гледат? :-D
По-евтино ще е да си пуснеш нов бре!
Ей, големи смешници са там на село.
Точно това им отговорих и аз
brick - специалист
Да, не съм съобразил, че въпросното трасе е след електромера. ЧЕЗ ако им се заяви услугата, вероятно ще свършат работа, но мудно, може и на подизпълнител да я прехвърлят.

Като още една версия - възможно ли е проблемът да е в самата къща? Знаете ли й предисторията - кой я е строил, собственик допреди 30 години? Сигурно още стои старото електромерно табло (вътрешно или външно) и старата инсталация не е пипана - дали под мазилката или в стената преди стария електромер няма някоя връзка, отиваща незнайно къде? Животът познава всякакви случаи...
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 7:17 pmbrick написа:
Да, не съм съобразил, че въпросното трасе е след електромера. ЧЕЗ ако им се заяви услугата, вероятно ще свършат работа, но мудно, може и на подизпълнител да я прехвърлят.

Като още една версия - възможно ли е проблемът да е в самата къща? Знаете ли й предисторията - кой я е строил, собственик допреди 30 години? Сигурно още стои старото електромерно табло (вътрешно или външно) и старата инсталация не е пипана - дали под мазилката или в стената преди стария електромер няма някоя връзка, отиваща незнайно къде? Животът познава всякакви случаи...
Къщата е строена от на жената дядото и бащаи и банда тяхни познати както са ги стоили на времето. Таблото е външно сухо е и затворено! За окабеляването на самата къща, че е старо е ясно но свалям от там всички бушони дефакто в къщата няма ток и пак дава консумация. Това ме навежда на мисълта че проблема е от електромера до таблото.
iliya_i - майстор
ср сеп 08, 2021 7:36 pmПацок написа:
Това ме навежда на мисълта че проблема е от електромера до таблото.
Това ще го кажат амперклещите, на някой дето ги има, може да си служи с тях и да интерпретира резултатите.

Ама и аз да попитам нещо: Как установихте, че електромера "върти", като въртящите се ги изхвърлиха преди повече от 20 години :?

Тема "Здравейте преместване на електромерно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: