• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
suevian - помощник
По-точно въпросът ми е може ли да се свали и как е редно да се направи, съжалявам ако въпросът ми извучи глупаво.

Сменихме прозореца в хола и за да се измаже трябва да свалим парното, просто между него и вътрешния перваз има съвсем малко място.

Ще съм благодарна за съвети как се процедира. Нямам идея дали няма да потече вода.
StroySum - напреднал
Намираш домоуправителя и/или човека, който се занимава с парното и му казваш да източи инсталацията. След като го направи - сваляш си радиатора ( отвиваш тръбите, след което откачаш от куките ) внимателно, че най-вероятно тежи доста.
След това по обратния ред, като при пълненето на инсталацията внимателно гледаш дали няма сълзене/теч от съединенията м/у тръбите и радиатора. Задължително слагай силиконова лента, преди да монтираш отново.
benx - специалист
Колегата правилно е описал процедурата,само с едно уточнение - използвайте кълчища вместо тефлонова лента/предполагам това е имал в предвид,когато казва силиконова/
bisplus - специалист
Няма да е лошо да дадеш снимка, зада може да ти се отговори по-точно на въпроса! Според мен може и да не се наложи да се източва системата, защото би трябвало да има спирателни кранове на самия радиатор които просто трябва да затвориш и след това да демонтираш радиатора.
crez - майстор
suevian написа:
По-точно въпросът ми е може ли да се свали и как е редно да се направи, съжалявам ако въпросът ми извучи глупаво.

Сменихме прозореца в хола и за да се измаже трябва да свалим парното, просто между него и вътрешния перваз има съвсем малко място.

Ще съм благодарна за съвети как се процедира. Нямам идея дали няма да потече вода.
Не се захвашай с тази работа! Източването и пълненето не е чак толкова проста работа, системата е под налягане 8-10 атм. връзките трябва да са изпълнени професионално иначе ще имаш проблеми. На вратата на абонатната ви станция има координатите на човека от ТЕЦа който отговаря за нея,позвъни му помоли го(по принцип те не извършват такива услуги) но срущу определена сума ще ти свърши работа. Ако обаче имаш кранове на входа и изход тогава можеш сам да го свършиш, и пак е рисковно ако нямаш опит във ВиК дейностите.
chefi_met - помощник
И аз мисля да направя същото много скоро! Вече махнах два от радиаторите си миналата година , а сега съм вдигнал мерник на последния. Проблема ми е, че тази година мисля да не викам майстори, че миналата година за малко да я свършат една...,а и накрая по 60 лв на радиатор ми взеха, но не си спомням как точно обезводниха миналата година системата и после как я напълниха и обезвъздушиха! Аз ключ за абонатната имам , намерих си и флашка да си навия резбите . Мисля че мога и да изпразня системата ,но после с пълненето ми е сложно! Намерих и крана за обезвъздушаване, но този който си мисля че е за пълнене със студена вода пуска топла (загрява се като го отворя), а не искам да набутвам три входа с топла вода!!Ако мога да получа съвет от компетентен майстор бих бил много благодарен!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Съвет едно на ръка, но препоръчвам да се осигуриш и майстор на повикване, за ако не се справиш.
danisaw - специалист
Ако ще си го сваляш сам ще ти кажа следното когато викаш районния техник от топлофикация дай мо 20лв. той ще я напълни и огледа за течове при теб.
Така мисля защото имам познати,който работят там и са ми разказвали за подобни случай,опитай нищо не ти коства. :)
Rumen Iankov - специалист
А станцията нова или е стара :?
  • 1
  • 2

Тема "Как се сваля парно?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: