• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chelsea93 - помощник
Ще пробвам няколко варианта и ще ви кажа резултатите, дано успея :goodman:
PIP - майстор
Печката се регулирала от три места - отдолу, по средата между горивната камера и фурната и от лоста за кюнеца.
Chelsea93 - помощник
нед ное 14, 2021 9:53 amPIP написа:
Печката се регулирала от три места - отдолу, по средата между горивната камера и фурната и от лоста за кюнеца.
Пробвал съм всякакви варианти и от 4те места, отдолу, на вратичката, между вратата и барабана и отгоре за кюнеца. Днес сложих въртяща шапка и пак няма ефект. Може би ще сваля печката на 1-вия етаж, ако и там не става ще се ориентирам към смяна на печката.
Димитър Димов - специалист
Ако комина ти е от ''едно време'' много вероятно да е зидан с ''изтегляне'' на кюнец и вероятно е фи 130,а на печката ти го дават фи 150.Ако е така комина не може да се справи с пушека,чувал съм че вкарват дима в два комина,но как правят номера не знам.
Hoвoceлckи - майстор
съб ное 13, 2021 9:25 pmChelsea93 написа:
... Иначе когато печката не пуши, отоплява всичко, радиаторите загряват доста и то за кратко време.
Кога всъщност не пуши тази печка? Когато няма вятър? Как е височината на комина спрямо билото на покрива? Погледни тази схема
Прикачен файл:
23f094a5834a87258c99c93310acc526.jpeg
23f094a5834a87258c99c93310acc526.jpeg (19.78 KиБ) Видяна 639 пъти

Освен "шапки" има дефлектори. За тях също не мога да гарантирам - само съм чел ...
Не каза дали си погледнал с огледалце? Да не са ти "сложи шапка" :wink:
Имаш ли представа какъв е диаметъра на комина?
Не би ли могъл да намериш безконтактен термометър да премериш температурата на изходящата вода (по-съществена е всъщност на връщащата се) и на димните газове (на тръбата при влизане в стената).
Коминът ти вероятно е с две тръби. Как ти звучи за ги съединиш (разбиеш между тях отвор)?
Chelsea93 - помощник
Говорих със хора които са имали същия проблем. Комина ми е на 2 отделни изхода, за етаж 1 и етаж 2.Решението на проблема е пускане на нов комин от външната страна на къщата. Спрял съм се на някакъв подобен на ламарина(на външен вид), който струва 250 лв на метър. Другия вариант е зидана на нов със тухли, но не ми се разправя. Двама познати са сложили от ламаринения и са много доволни. Проблема на стария комин са малките дупки които не смогват на дима. Като поставя новия комин, ще влезна пак да споделя какво е станало. Благодаря на всички за помощта и съветите :partyman:
Chelsea93 - помощник
нед ное 14, 2021 10:12 pmHoвoceлckи написа:
съб ное 13, 2021 9:25 pmChelsea93 написа:
... Иначе когато печката не пуши, отоплява всичко, радиаторите загряват доста и то за кратко време.
Кога всъщност не пуши тази печка? Когато няма вятър? Как е височината на комина спрямо билото на покрива? Погледни тази схема
23f094a5834a87258c99c93310acc526.jpeg

Освен "шапки" има дефлектори. За тях също не мога да гарантирам - само съм чел ...
Не каза дали си погледнал с огледалце? Да не са ти "сложи шапка" :wink:
Имаш ли представа какъв е диаметъра на комина?
Не би ли могъл да намериш безконтактен термометър да премериш температурата на изходящата вода (по-съществена е всъщност на връщащата се) и на димните газове (на тръбата при влизане в стената).
Коминът ти вероятно е с две тръби. Как ти звучи за ги съединиш (разбиеш между тях отвор)?
Това със разбиването го мислих, но се очертава сложна задача. Комина е чист от горе до долу, просто не смогва. Мисля повече да не се занимавам и да сложа нов външен комин. Ще ви пиша колко метра и каква цена ми е излезнал, и колко е ефективен. :rock: :supz:
Hoвoceлckи - майстор
Идваш "евтин на брашното и скъп на триците" ... Твоя си работа.
Все пак, ламаринен, без добра термо изолация, не бих ти препоръчал.
Chelsea93 - помощник
Здравейте, поставих този комин(неръждаваем) , който е съставен от външен кръг, вътрешен кръг и по средата между тях има вата. Препоръчаха ми ф180, но сложих ф200 за по сигурно. Разликата между двата варианта е 170 лв. Комина е 5 метра и ми струва 1520лв.Сега вече забравих за стария проблем, когато запаля печката започва да се чува тичното "бубубу" 🤣 Никакъв дим, никакво главоболие :partyman:
Andri01 - майстор
Дай едно кадро,ако можеш.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ще стане ли с готварска печка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: