Ел. инструментите. Консумативи.
fbr - майстор
нед ное 21, 2021 9:14 amtany66 написа:


Смазвал ли си допълнително редуктора?
Интересно този модел само за България ли е
Редуктора при главата постоянно го пълня с грес, т.к при мен се коси 7,5 дка покрай река, тревата е много, а дали е само за България, не знам. Попаднал съм случайно на нея.
infomar
съб ное 20, 2021 3:33 pmMamaMy написа:
За тази площ и най-евтината косачка ще свърши работа. И не е задължително да събираш тревата. Може да косиш и без коша. Тя си разхвърля сама отрязаното.
Тримерите са за обикаляне на дръвчета, бордюри и покрай огради.
Поддържам мнението - не ти трябва нещо по-голямо или скъпо. На такава площ лесно се почистват камъни и съчки. Искаш без нищо да правиш ли? 46-50 квадрата са 5 х 10 м. Докато се завъртиш и си ги почистил. Инак си вземи от най-скъпата БОШ или някоя друга механична раменна, ако те бият парите и искаш да се изфукаш пред мадамите.
zz_stefanov - майстор
съб ное 20, 2021 4:17 pmfbr написа:
Тази имам и съм доволен. Изображение GARDENIA GD 205 1400W По-мощна не съм срещал на пазара.
Същата я имам. При мен работата не е много и съм се отказал от бензиновите машинки, защото когато посегна към тях се оказва, че са задръстени и почвам едно обслужване и припалване...
Работя обаче с инсталация която има ДТЗ и с оранжев кабел дето да го виждам, защото имам една случка с роднина на колежка дето си замина от токов удар при косене.
tany66 - помощник
infomar,какви мадами да впечатлявам :-D преди 30 г. когато бях на 20 иди - доди,ама сега както един приятел вика сме на финалната права :)
Благодаря!
kr1100 - майстор
нед ное 21, 2021 1:48 pmMamaMy написа:
Тример или коса няма значение. Все го носиш ти и косенето е придружено с усукващи движения в областта на кръста. Повярвай ми и на мен ми е слабо място. .....[/quote..
Бръмчилката като я набримчиш на обороти коси яко. На почистено от издънки място само с трева / неизпустната/ става с корда и без предпазител - с по-дълга котда.
За кръста слагай колан.
Пробвай с 1 дето го пускат отвреме навреме в ЛИДЛ . Води се за мотористи - колан за защиъа на бъбреци. В него има 4 вертикални пластмасови шини .
ПОзнават се по светлоотразителните хоризонтални ленти на 1 линия.
MamaMy - майстор
Има го същия колан. Спасява положението някой път, но не става за постоянно носене. Имам още 3 различни вида колани. То при мен си е не лечимо. Двустранна дискова на L4, но е обвързано и с автоимунно заболяване. Колкото си мога, толкова. Вече започвам да слизам надолу. :sad:
dragozow - майстор
Конкретно този зеления модел е ок и достатъчно мощен, нямащ нищо общо с някакви тримерчета от известни и неизвестни марки по 300 - 400 вата. Редуктор и кордова глава също могат да се купят от доста места.
Soviet_Soldier - специалист
Имал съм няколко от въпросните дребни и евтини електрични, реално да се коси с тях е изтезание, нищо че са компактни и леки. Масата е постоянно и изцяло в ръцете, къси са, човек трябва да коси приведен, на всичкото отгоре става страшно бавно. Това са уреди за дооформяне, аз и в качеството им на такива съм ги купувал. Имам сравнително масивна бензинова мотокоса, но тя прекалено мощна и поврежда мазилката, както и кората на дръвчетата. Затрих си една кайсия с бензиновата мотокоса и още ме е яд. Хубаво е да се има лекичък тример с мрежово захранване или акумулаторен за доизпипване.
Щом площта за косене Ви е малка, то и нуждата от особено голям и мощен тример отпада. И бошът би ви свършил работа, но с тях внимавайте, че имат модели с едни по-шантави кордови глави, които се зареждат с парчета корда, на които има някаква алуминиева фиксираща втулка. Не са удобни и излизат значително по-скъпо с тия глави. Гледайте и презрамка да има към тримера, та да не ви стои цялата тежест в ръцете. Наличието на твърд вал с редуктор е плюс пред моделите с крива щанга и трос, защото са подходящи и за ползване с нож, но доколкото разбирам това едва ли Ви е необходима опция.

На Ваше място най-вероятно бих взел Raider RD-EBC02, марката е сравнително читава сред китайските, отделно имат много сервизни бази в страната. Конкретно този модел е с, презрамка, редуктор, разглобяема щанга, може да се ползва с нож, а като гледам предпазителя лесно и бързо се сваля, което е голям плюс. Като цена също е доста атрактивна спрямо това, което се предлага: https://megatools.bg/elektricheska-kosa ... ebc02.html
zz_stefanov - майстор
Аз имам тример Бош с такава глава с гадните консумативи с гилзите. Докато го ползвах си правих кордичките сам, като гилзата я заменях със сърцевина на лустър клема с винтчетата (по спомен 2,5 mm2).
Откакто имам тази зелената коса от снимката, Боша не съм го ползвал.
Soviet_Soldier - специалист
съб ное 27, 2021 9:54 amzz_stefanov написа:
Аз имам тример Бош с такава глава с гадните консумативи с гилзите. Докато го ползвах си правих кордичките сам, като гилзата я заменях със сърцевина на лустър клема с винтчетата (по спомен 2,5 mm2).
Откакто имам тази зелената коса от снимката, Боша не съм го ползвал.
Значи знаете от опит, колко досадно е всеки път като кордата се скъса да спирате работа и да сменяте кордата на ръка, а преди това трябва да я нарежете и на равни парчета. Друго си е класическата кордова глава с да речем 4 метра корда в нея, която се отпуска при лек удар в земята.

Относно зелената коса - тоя тип дръжки е за по-продължително косене на равни площи, но са неудобни при оформяне и провиране в тесни пространства. Облия тип дръжка е по-компактен и с него е много удобно да се върти косата на една страна и да се оформят тревните площи.

Тема "Избор на електрически тример за трева" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: