• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Всичко за дърводелството
pif4o - специалист
Здравейте съфорумци попрочетох темите писани до сега но са малко старички и моделите който са на пазара към момента не са обсъждани :) Наканил съм се да си купя пендула за любителско ползване, имам предвид машина която ще ползвам само за домашни работи и много рядко няколко пъти в годината, а може да е година и в която въобще да не опра до нея :) . Предпочитам да е с изтегляне, не мога да реша също дали 210 или 254 диск, реално едва ли ще ми с еналожи да режа нещо повече от 8 на 10см като греда, когато правя някоя конструкциика на село. От евтините марки като райдер не ми се ще, ама и за скъпите не ми се дават пари при положение че няма да си вадя хляба с нея и няма да търся свръх прецизност, нещо като средна хубост :) Бюджет до макс преко сили 400 лева :) даже ако може и по евтинко :) Към момента съм успял да се спра само на един блек енд декер - https://jelezaria.com/product/12748/tsi ... es700.html
А въпросните марки степач- https://www.onlinemashini.bg/kombiniran ... -mm-/29642
и HECHT - https://www.onlinemashini.bg/nastolen-c ... echt/69905 който са на близки цени въобще не са ми познати стават ли за нещо :)
Май блек енд декера най ме кефи има готина подсветка вместо лазер и сянката на диска пада точно на мястото където ще реже, ама има и една недомислица, ако не внимаваш може да отрежеш от зад едната опора когато си го наклонил на 45 градуса и не си се сетил да я дръпнеш на дясно, и няма плавен старт :)
Мислех и парксайд от лидъл ама нещо хич му нямам вяра :) Предварително ти благодаря на всички ви за коментарите и насоките :)
шоп - майстор
нед дек 19, 2021 3:53 pmpif4o написа:

и HECHT - https://www.onlinemashini.bg/nastolen-c ... echt/69905 който са на близки цени въобще не са ми познати стават ли за нещо :)
Споделям мнението за чешката марка HECHT:
Имам акумулатерен винтоверт от въпросната марка. Въпреки, че съм противник на акумулаторната техника, този уред се оказа един от най-любимите ми. Удививителна акумулаторна батерия в предвид ценовия клас.

Имам настолен циркуляр за метал на HECHT
Удивен съм от недежността. Като клас е любителски, но от 1 год го ползвам професионално почти всеки ден. Отрязал е хиляди среза за стотици линейни метра парапети и огради. Дори още е с оригиналните четки и не искрят!
pif4o - специалист
Много малко инфо намирам за тая марка освен че са чешки, обаче се сетих и нещо друго, добре ли е пендулата да е с две скорости като тая на шепах НМ80МР дето я дават да реже и метали, щото ако може що да не може :) някоя лаисничка, някое профилче 1-2 мм стомана :)
Последна промяна от pif4o на нед дек 19, 2021 5:08 pm, променено общо 1 път.
miliad - майстор
нед дек 19, 2021 4:31 pmpif4o написа:
Много малко инфо намирам за тая марка освен че са чешки, обаче се сетих и нещо друго, добре ли е пендулата да е с две скорости като тая на степач НМ80МР дето я дават да реже и метали, щото ако може що да не може :) някоя лаисничка, някое профилче 1-2 мм стомана :)
Откажи се от това, не става, не работи.
pif4o - специалист
Значи до тук разбрано :) това две в едно щом не става стесняваме кръга. Насочвам се и към по малкия диск 210мм за да мога за същите пари да взема по качествена машина :)
dido uzunov - специалист
Имам kgsz 4300 einhell 255мм диск, мощност 2000W, с лазерен показател за рязане. Купих го с липсваща дръжка и много занемерен за 60лв. Купих си чисто нова дръжка от Райдър за 20лв. и нов диск. Работи перфектно с лекота и не му липсва мощност. Ход на плъзгане около 30см, а дълбочина на рязане около 10см. Единственото, което не ми харесва, е че няма плавен старт, но ще му сложа просто не ми остава време. Шайбата за затягане на диска е с 2 размера. От едната страна е 30мм, а от другата мисля, че беше 22,2мм
П.п. този от снимката не е моя, но е абсолютно същия
Прикачен файл:
Chop-saw-Mitre-saw-Einhell-KGSZ-4300.jpg
Chop-saw-Mitre-saw-Einhell-KGSZ-4300.jpg (18.03 KиБ) Видяна 1213 пъти
Последна промяна от dido uzunov на нед дек 19, 2021 7:53 pm, променено общо 1 път.
timo1 - специалист
Ако искаш имам такъв https://www.onlinemashini.bg/stacionare ... -mm-/29633
и аз като теб го взех от мерак и вече няма място за него:).Отрязъл е 100 дъски,пробвах да си правя кошери.
Гаранцията сигурно е изтекла но не е имало проблем. 400лв.
pif4o - специалист
Мерси ама настолен не искам :) имам един стар даже не му знам маркаата, по малък от този ама така и не съм го ползвал освен за една ламперия, от тогава го дадах на бащата той дялка клони на него за дърва :-D :-D :-D
Chefo77 - майстор
На 216 мм най-евтиното достатъчно добро, е KGS216M на Metabo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Избор на циркуляр с изтегляне :)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: