• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Германия е продавала евтин газ, получаван по дългосрочен договор от Газпром, на Полша и Украйна на "приятелски" цени.
https://3e-news.net/bg/a/view/28977/la- ... ovi-potoci
На кратко: За тях може Северен поток 1 и 2, за нас Южен поток не може, за тях бива дългосрочни договори с Газпром, за нас не бива. Сега са на път да разделят ядрените реактори на хубави(френски) и грозни(руски). Дано не им мине номерът, че тогава ще гризнем дръвцето...
brum - майстор
Хубу де, не точно са казали и не точно били немците. ЕС планира да го разглежда като вариант - https://bnr.bg/varna/post/101580306/es- ... investicii . На фона на случващото се с рузкият газ подозирам, че ще стигнат до извода, че са зелени.
Andri01 - майстор
Условието на "братушките" за Южен поток беше: тръбопровода и земята/ нашата ,българска/ под него да бъдат техни. Също така през тези тръби да не се допуска никакъв друг газ,освен техния! И това ако не е опит за заробване,здраве му кажи!! Но на някои продажници не им отърва да си спомнят тези условия!!
6osi6 - майстор
ср яну 05, 2022 4:28 pmChristo написа:
Германия е продавала евтин газ, получаван по дългосрочен договор от Газпром, на Полша и Украйна ...
Сега са на път да разделят ядрените реактори на хубави(френски) и грозни(руски).
Германия си е платила и може да си продава на когото си иска.

Условието е да има проект за АЕЦ, строителството му да започне след 8 години и всяка държава да съхранява на своя територия ОЯГ. Ако България няма проект за хранилище на ОЯГ, няма да получи финансиране от ЕС. Което не пречи да се строи със собствени средства, да се дадат държавни гаранции за изкупуването и да се плащат глобите към ЕС за държавна помощ.
Но както правилно е споменал Андри, на някои руски продажници не им отърва да четат условията.
infomar
Играта много загрубя:
""""Ключовият му нюанс е изключително прост: Газпром ще продължи доставките си точно толкова дълго, колкото руското законодателство му позволява да го прави. И ако в даден момент тя се промени в отговор на каквито и да било ограничителни мерки, предприети отвън (например от Брюксел, който подкрепи, както през 2014 г., санкциите на САЩ), европейските държави няма да имат ни най-малко морално право да говорят за несправедливост. Достатъчно е само да си спомним ситуацията около Мистралите. """"
Путин подчерта в разговора, че Русия ще се държи по начина, по който ще се държат Съединените щати по въпросите за осигуряване на вашата безопасност" ""
Това за мен означава, че Русия в отговор на санкциите налагани едностранно от ЕС и САЩ е готова да спре всяко подаване на газ, (прекратяване на дългосрочните договори) така както ЕС стопираха сделката на времето с авионосеца Мистрал. Тогава наистина ще тръгнем по горите да сечем дърва, както правят сега в Украйна. Явно Русия си има достатъчно пазари в Азия и не и пука вече за ЕС.
brum - майстор
Ще пострадаме малко и ще намерим газ от другаде. То па да не е само Русия да носи газ. Ако се търси енергийна независимост пътя ще е труден. Тоя път сме го вървяли веднъж и Русия се разпадна след него. Сега как ще завърши не е ясно. Студена война му викат на това. Ще е буквално студена за тия дето се топлят на газ...

Честно - предпочитам да се боря за демокрация отколкото да приема комунизма.
silent - майстор
Силно се съмнявам че си живал по времето на комунизма(или ако си жиял си бил в детската градина) за да ти е ясно какво е комунизъм щото ако беше живял щеше да знаеш че това днес да може да се извикаш на площада.... не те прави повече свободен...и че великата демократична америка е такава само на думи...
kozl - майстор
Я па немам спомен да е имало комунизъм :?
Ама па помна по соца, дека немаше газ за битови нужди.
А за да имаме газов котлон на бутилка с пропан бутан, дедо ми оди на курс с изпит и га получи тапия му разрешиха газов абонамент.
Тва ли шъ да е "комунизъм" :?
А са "демокрация" - имаш "пи" - топлиш с газ :-D , кат нема "пи", студен гъ3 :x
Christo - майстор
Топля се на пелети. Газ няма и едва ли ще има някога, така че нямам голям избор. Много са ми смешни хора, които черпят сведения за соца от фейсбук. Комунизъм никога не е имало и никой не е и твърдял навремето такова нещо. Който е ходил на училище и е внимавал в час знае, че разпределението при соца е "от всеки според способностите, на всеки според труда". При комунизма: "от всеки според способностите, на всеки според потребностите " С други думи: Ти метеш улиците, защото толкова си способен, имаш потребност от мерцедес, вот тебе мерцедес! Да се пренесем в днешни дни. Нямаш пари да си платиш парното, ДКЕВР се намесва и абсолютно непазарно ти измисля една цена, така че да гласуваш правилно на изборите и да си мислиш, че си много умен. Нищо не пипаш, плащаш два-три пъти по малко, когато решиш и мрънкаш недоволно със и без повод. Разликата в паричките се поема през данъците от всички нас. Това ако не е див комунизъм, здраве му кажи! Не стига това, ами ни учат колко лоши са руснаците, как щели да си купят газ от незнам къде си. Ами купете си, що пищите, че бил скъп. Налял съм през годините над 20 бона в инсталация, котли, съдове, арматура и тръби, труда отделно. ДКЕВР не заседава за цените на пелетите. Плащам цялата сума за сезона ПРЕДВАРИТЕЛНО! При цена от 650лв/тон, сметката за парното и топлата вода ми е толкова на месец. И пак има чистене, мъкнене, поддръжка на котли, помпи и т.н. Чувам за цени от 800 и повече лева. Като толкова сме се прехласнали по американците, да питам как поминуват без КЕВР? Като няма пари, продаваш апартамента и живееш под наем, както болшинството хора по света. Или на село, кой от където е. Там е по-евтино. Не е задържително на пъпа на София. Аман от демократи. За нас капитализъм, за тях комунизъм, не става така!
nikolson - майстор
ср яну 12, 2022 11:10 amChristo написа:
Топля се на пелети. Газ няма и едва ли ще има някога, така че нямам голям избор.!
Oтговорът е в отговора ти.
Не стига това, ами ни учат колко лоши са руснаците, как щели да си купят газ от незнам къде си. Ами купете си, що пищите, че бил скъп.
Можеш да купиш/избираш, ако имаш варианти. Ако е единствен избор, не е избор.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: