Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Чист пазар. Няма предлагане и цената хвърчи нагоре. Спекуланта е човек, който залага на бъдещото движение на цената нагоре, като задържа продажбите. Но може и да загуби, по един куп причини. Няма законово основание да го накараш да продава.
prascho - майстор
Чак две години да не продават с цел спекула... Складовите площи също са разход...
Димитър Димов - специалист
чет фев 24, 2022 7:42 pmprascho написа:
Чак две години да не продават с цел спекула... Складовите площи също са разход...
Не е задържане с цел спекула,просто производство което до март,април 2021 не е продадено и след август същата година като се е видяло на къде духа вятъра е задържано с цел продажба на ''народни цени''.Да,не е незаконно,но едва ли е единственият производител/търговец който се е възползвал от ситуацията.Наближава март,какво ли ще е оправданието за мартениците и цветята за 8–ми?
ls1 - напреднал
Като ще си играем на пазарна икономика и законна спекула хайде тогава да спрат да лапат помощи от данъците ни.
IvanGeorgiev13 - помощник
За съжаление на електричество ми е много по-изгодно и то в пъти на тия цени. 4 чувала на ден , а на електричество в пъти по-евтино. Държавата вдигна олелия за дървата и как ще сме се снабдявали на "никакви" цени , ама за пелетите се получи пълен абсурд. В групите във фейсбук искаха да се обединят хората и да напарвят някаква петиция ,но както винаги , държавата е 2 хода назад. Масово хората бяха карани да минат на пелети ,а когато това се случи започнаха да говорят за цената на дървата. Търговчетата на пелети станаха по-големи тарикати от петролните босове.
шоп - майстор
пет фев 25, 2022 9:30 amIvanGeorgiev13 написа:
Масово хората бяха карани да минат на пелети
Кои ги накара?

Между другото, от страх ли, паника ли, но доста мои познати вчера купиха пелетите за следващият отоплителен сезон.

Дали това е бил умен ход много скоро ще се разбере. Но е сигурен. Спор няма.
fbr - майстор
В групите във фейсбук искаха да се обединят хората и да напарвят някаква петиция ,но както винаги , държавата е 2 хода назад.
Предложи се, ама не се прие.

https://epicenter.bg/article/Ramadan-At ... 274521/2/0
Фитилчо - майстор
чет фев 24, 2022 7:42 pmprascho написа:
Уместен коментар! Хем взимат помощи за тока, хем 60/40 взимаха а цените по 2 .
А и въглища Донбаски се очертава да няма сякаш с тая ситуация в момента.
Фитилчо - майстор
чет фев 24, 2022 7:40 pmfbr написа:
Няма законово основание да го накараш да продава.
Но като се мине на термо помпи голяма част, ще задържа, ама не с цел спекула, а с цел че нЕма кой да му купува пелетките :wink:
ама за пелетите се получи пълен абсурд.
Не е абсурд, нарича се спекула, възползваха се от момента просто да купят някоя друга джука на любовниците...
Сметката я има на предишните страници. Още повече там, откъдето взимам матрЯл го правят само с трици от дървопроизводство на мебели, то ест, не плащат пари за него. _ , че както каза колегата по-горе нали получават субсидии от нашите данъци.
liverpool-64 - специалист
И аз вече поръчах 2т. по 630 лв. ,а дали съм се преебал никой не може да ми каже.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: