Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,мисля да си закупя пелетен котел,та въпроса ми е каква марка и каква мощност.Сега съм с камина на дърва с водна риза с отворена система.Имам радиатори тип 22: 2бр 140х60 2бр 120х60, тип 33 1бр.140х60 и 2 лири за баня.За апартамент от къща става въпрос на последен етаж,без изолация 80кв.м. с 5камерна дограма.Котела също ще работи с отворена система и трябва ли да е по-мощен заради системата.Благодаря предварително.

П.П. Не съм се интересувал до сега от котли на пелети и като цяло нищо не знам.😀
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет мар 18, 2022 7:28 pmStoyanM написа:
П.П. Не съм се интересувал до сега от котли на пелети и като цяло нищо не знам.😀

Ами прочети, образовай се viewforum.php?f=10
Тъся някой запознат с нещата,все пак това е форум за хора като мен не знаещи, а не за остроумници.
krasi92 - майстор
Пелетен котел на жилище без изолация е едно не разумно решение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет мар 18, 2022 8:05 pmStoyanM написа:
Тъся някой запознат с нещата,все пак това е форум за хора като мен не знаещи, а не за остроумници.

Изображение
пет мар 18, 2022 8:08 pmkrasi92 написа:
Висок разход ли ще има или няма да затопля
kalin72 - майстор
Човека по-горе ти даде линк да четеш и да четеш, и да се образоваш, но ти скачаш на търкал...
Накратко - жилище без изолация ще бъде топлено, но само докато горелката работи и топлината излети. Следствието е или да няма комфорт, или висок разход. Или и двете заедно :)
Зависи и къде е къщата, щото е едно в Сандански, друго е в Брезник. Също така и каква е конструкцията на къщата - дебели каменни стени, дебели тухлени стени, тънки тухлени стени, изолация поне на тавана има ли, и те така те..
krasi92 - майстор
пет мар 18, 2022 8:42 pmStoyanM написа:
пет мар 18, 2022 8:08 pmkrasi92 написа:
Висок разход ли ще има или няма да затопля
Ще затоплиш с висок разход. За котел един съфорумец сподели че е доволен от котлите на херц.
пет мар 18, 2022 8:39 pmn_a написа:
Изображение
Кака, свободно ли е до тебе? КОличката от мене.
съб мар 19, 2022 7:56 amkalin72 написа:
Човека по-горе ти даде линк да четеш и да четеш, и да се образоваш, но ти скачаш на търкал...
Накратко - жилище без изолация ще бъде топлено, но само докато горелката работи и топлината излети. Следствието е или да няма комфорт, или висок разход. Или и двете заедно :)
Зависи и къде е къщата, щото е едно в Сандански, друго е в Брезник. Също така и каква е конструкцията на къщата - дебели каменни стени, дебели тухлени стени, тънки тухлени стени, изолация поне на тавана има ли, и те така те..
В Асеновград е къщата и е с дебели тухлени стени.Имам и изолация на тавана 1път със стиропор и след това кнауф на конструкция с 10см вата.

Тема "Отопление на котел на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: