groudge - помощник
Здравейте извинявам се ако има такава тема вече правя външна изолация на къщата първия етаж от цокъла нагоре сложих металния профил и започнах да лепя въпроса е 2рия етаж е правен с 50 сантиметра по навън мисля да сложа фибран отдоло да го запеня не искам да слагам дюбели на плочата за втория етаж как да стане фибрана дали ще се задържи и как да започна стиропора към втория етаж предполагам трябва да го пусна на едно ниво с фибрана който се пада на тази плоча която стърчи за втория етаж ако просто сложа стиропора без да бъде подпрян ще се свлече ще се изкриви моля за идеи
groudge - помощник
Много е трудно за обяснение но по просто ще го кажа така започване на изолация от втория етаж без да има възможност за цокълен профил как да се започне да не се свлича листа
Jacomo - специалист
Прикачен файл:
1.aluminiev_cokylen_profil_s_vodootkap_.jpg
1.aluminiev_cokylen_profil_s_vodootkap_.jpg (56.48 KиБ) Видяна 4848 пъти
Прикачен файл:
aluminiev_cokylen_profil_s_vodootkap.jpg
aluminiev_cokylen_profil_s_vodootkap.jpg (79.57 KиБ) Видяна 4843 пъти

Профила се нивелира и на всеки 30 см се анкерира към стената с помощта на монтажни дюбели (1).

На края на всеки профил се нанизва свързващият елемент (2), в който се вкарва началото на следващият цокълен профил. Той предотвратява разместването на профилите един спрямо друг и поема техните термични разширения. При профили с дебелина по-голяма от 80 мм се използват съответно по два свързващи елемента.

При неравности на стената зад профила се монтират дистанционни подложки (3), така че шината да не може да бъде изкривена.

По ъглите на сградата се препоръчва използването на ъглов цокълен профил, който гарантира сигурно изграждане в областта на ъглите.

След приключване на монтажа се полагат топлоизолационните плочи, като се внимава техните срещания да не съвпадат със срещанията на цокълните профили.
groudge - помощник
Попитах за вариант без цокълен профил на втори етаж
Jacomo - специалист
чет мар 31, 2022 10:34 amgroudge написа:
Попитах за вариант без цокълен профил на втори етаж
Да, препрочетох писанията и разбрах, ама то без изречения и без нито един препинателен знак трудно се разбира.
Sandman - специалист
чет мар 31, 2022 10:34 amgroudge написа:
Попитах за вариант без цокълен профил на втори етаж
С дюбели нама да се свлече.
После водооткап с мрежа и си готов.
groudge - помощник
Тъй като е малко крива стената и ще иска повече лепило, дали няма да се изкриви листа или от него нагоре да си ги изправям :?
aleyan - специалист
А защо не искаш да дюбелираш фибрана?
Като вариант, след като стегне фибрана, може да фиксираш първият ред стиропор във фибрана с помощта на пирон (може и пластмасов от дюбелите).
groudge - помощник
Защото втория етаж е изграден след построяването на къщата, било е гредоред всичко е махнато и е лята плоча с 50 сантиметра на вън с цел разширяване на втория етаж за да не се пробива плочата да отслабва затова без дюбели там.
А относно дюбелирането веднага като се сложи листа небе пълен минус много криво и се свлича

Тема "Съвет идея" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: