Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Жако - специалист
Здравейте колеги.
Така да се каже тази тема нее за пелети но искам да питам да ме насочите за марка пилети по калорични.
Защото ми омръзна да си правя експерименти две зими с разни евтини пилети които само пепиляци правят и щлака и калориите им са слаби.
Основно ме интересуват букови и производителите да са регион ловеч плевен троян левски.
Пак се извинявам че това е друга тема но се нодявам на отзиви от колеги които са опитали това което ще ми предложят.
Ще потърса темата за пилети и там ще пишя.
Пишете на лично.
:) :) :) :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Понеже питаш в тази тема, ще ти отговоря така - Грейко RB е създадена за агропелети и работи перфектно със слънчогледови. Моята първите 3 месеца горя с дървесни и после 9 години само слънчоглед. Клиентите ми 90% също горят слънчогледови и ме благославят. Останалите 10% горят дървесни, но тях не ги интересува цената, а заради малкото пепел, затова си купуват от най-скъпите. Така че ми е странно човек да купува за Грейко най-евтините долнопробни и некалорични дървесни, пък после да се оплаква :? . Пробвай с качествени слънчогледови, поне Керпи е във вашия регион, а и от други места сигурно има
Жако - специалист
ср апр 06, 2022 6:59 pmLazarGanev написа:
Понеже питаш в тази тема, ще ти отговоря така - Грейко RB е създадена за агропелети и работи перфектно със слънчогледови. Моята първите 3 месеца горя с дървесни и после 9 години само слънчоглед. Клиентите ми 90% също горят слънчогледови и ме благославят. Останалите 10% горят дървесни, но тях не ги интересува цената, а заради малкото пепел, затова си купуват от най-скъпите. Така че ми е странно човек да купува за Грейко най-евтините долнопробни и некалорични дървесни, пък после да се оплаква :? . Пробвай с качествени слънчогледови, поне Керпи е във вашия регион, а и от други места сигурно има
Разбирам те Лазаре миналата година изкаран с 3 тона Керпи
насипни на 190 лв/т. Беше добро качеството като горене но имаше много пепел във пилетите, натрушени.
И много пепел правят, на четири дни чистя пепелника нали знаеш Бошя няма голям пепелник и котела несъм го вдигал на сандък да стане по голям.
Другото че добавях и по малко Домбаски фракция 6/20
Гори яко. И КПД-то се вдига
Тази зима я изкарах със едни пилети от гр.Бяла малък производител чамови цяло лято ми мирисаха на чам и зимата при котила също миришеше
Два тона и половина купих на
300лв/т.
Мешях ги с 1т. Домбас фракция 6/20 много чисти няма камани.
Но пепл и шлака колкото си щеш.
И се надишах на пепели.
Сега накрая преди няколко седмици купих Букови от чиста дървесина, личи чеса чиста дървесина калорий 5.4KWh/kg.
И това отговаря на силата много добри много силни икономични на 640лв/т.
Това е качество и чистота минимална пепел и няма налепи по ретортата и голям огън.
А сега ще кажя и кой е производителя това е едно
С.Волуяк до София
фирма NMG GRUP пилети PREMIUM чис Бук.
Та опитах хубаво по хубаво и съм много доволен но недостатъка че са ми много далеч.
От ловеч до там в едната посока са около 170км.
Това е Лазаре.
За това не ми дреме че са малко по скъпи но и икономични чисти и силни..
Лошя реклама е че от всички човалчета притеглени до тук 20 на брой нямаше нито едно да е 15кг. Варират 14.700/ 14.750
Това неми харесва от всичко.
То поне едно две да бяха збъркали но то всико е надоло.
Та за това търся нещо опитано качествено до 650л съм съгласен да плащам на Тон.
Тази зима грихи маслинени костилки но са мазни и се налага да чистя на седмица ходовете турболаторите и всичко,
инак са много силни няма по силно гориво от маслинените костилки.
Но са солени това е най големия недостатък.
Котела свършва бавно и сигорно
солта го изяжда.
Та това е. :) :) :)
Значи на 4 дни да хвърляш пепелника ти се вижда много работа и си избрал всеки ден да бъркаш скъпи пелети със скъпи и мръсни въглища?! И сега търсиш да дадеш 500лв горница на сезон за дървесни? Ти си знаеш
kalin72 - майстор
Аз на лични го питах що букови, ама и тук да си кажа, то Лазар го е написал де...аз чистя пепелника всеки ден, на Бош котел, и не мрънкам, и пак ще съм на слънчоглед, заради цената, и заради това, че са бързо възобновяем енергиен източник.
Ама всеки си знае, разбира се :)
don.nasco - специалист
А като сте захванали темата, някой да гори успешно слънчоглед смесен със сламени, и ако да, в какви пропорции?
Грейко преди горяха в техния цех в пропорция 1:1
don.nasco - специалист
Благодаря, а сещате ли за някакъв проблем от подобно смесване и горене?
Жако - специалист
чет апр 07, 2022 7:10 amLazarGanev написа:
Значи на 4 дни да хвърляш пепелника ти се вижда много работа и си избрал всеки ден да бъркаш скъпи пелети със скъпи и мръсни въглища?! И сега търсиш да дадеш 500лв горница на сезон за дървесни? Ти си знаеш
Абее разколебаваш ме и си прав, та все още я мисля.
И 500лв. са пари и аз съм го смятал.
Аз за това купих Грейко щото е щампион по горене на всякъкви пилети, и най вече заради слънчогледовите щот са евтини.
чет апр 07, 2022 7:36 pmdon.nasco написа:
Благодаря, а сещате ли за някакъв проблем от подобно смесване и горене?
Вземи проблемът при изгаряне на сламени пелети и го раздели на 2!
Не съм горил, но това се сещам- повечко дим, невъзможност на фотото да види огън и ГАСЕНЕ.
Смесването е компромис, който от Грейко са установили за приемлив, при смесване 1/1.

Жаксън, не го мисли повече, ами си наглеждай печката всеки ден!
Повече от година пелетарника ми не е видял пелетка, а мен ме хваща носталгията. Ще взема и дърва да си купя, че с модерното отопление е яко скука, до пълна скръб, на моменти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: