• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Браво Фана го :-D
А са да следя дали темата се е продънила или шъ продължи да се проточва :?
Последна промяна от kozl на ср юни 22, 2022 1:46 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Ганьо вика дръжте Ганьо. Язе казах че има нещо гнило. Човеко няма проблеми с парите и може да си вика постоянно нови ел техници бъдещи бунаци.
gogo7777 - майстор
ср юни 22, 2022 7:47 amkozl написа:
.....
Я имах таков случай. Дошел заварчикот и заварил пантата. Ама убаво я заварил и отвсекъде. И си ушел, а вратата се не движи оти пантата заврена.
Са как да пиша, че заварчикот не е заварил пантата. Ми заварил я е при тва отвсекъде :-D
А чорбаджията какво е искал :? Да му заварят пантата. Ако беше искал и вратата да се движи, то е друго нещо....
:-D
Виждаш ли, заварчиците сме ларж, даваме всичко от себе си. И на Хидрата асмалъка бих му заварил покрай пантата......ама требе водка, водкааа :partyman:
gogo7777 - майстор
ср юни 22, 2022 12:13 pmkrasi92 написа:
Ганьо вика дръжте Ганьо. Язе казах че има нещо гнило. Човеко няма проблеми с парите и може да си вика постоянно нови ел техници бъдещи бунаци.
Добре ги замеря със столевки :-D :-D :-D
martin31hv - специалист
Здравейте отново, ето още един ъпдейт на темата за последно... Та да не съм лош, че ще ме нападнете пак, но да споделя, че по страничния корпус на фурната ми протичаше ток от 220 волта. И сега тука вече не става дума за инсталация и тн., а за начинът по който е свързал предния техник кабела и е сложил бушона.
Пак да кажа от таблото бях пуснал трижилен кабел до кутията зад фурната (без снадки и тн!) и се оказва, че тигъра ми е пуснал 2 фази... тоест на кабела за заземяване имах фаза... Монтирам си аз чекмеджето под фурната и ме перна тока и се хванах за главата.

Както и да е другия кадърния техник е много зает и ще изчакам една седмица, а междувременно исках фурната и разкачих заземителния кабел и оставих котлона и фурната само на фаза и нула...

Та това е приятели, благодаря ви за съветите и съм напълно съгласен с вас, а извода от цялата ситуация е внимавайте на кой се доверявате за такива важни дейности. Винаги съществува факторът човешка грешка, но при токът шега не бива.

С две думи се опасявах, че евентуално може аз да съм объркал нещо при проточния бойлер, но се оказва, че и 2та бушона са свързани по един начин и е пусната фаза на заземяващия кабел, което е лудост.

Поздрави на всички, живи и здрави :)))))
martin31hv - специалист
Ти хубаво продължаваш да ме нападаш, ама се оказа, че проблемът не е в мен. Така, че аз ще си лая колкото си искам по некъдърния техник, а ти си пиши колкото искаш. Жив и здрав. ;)
martin31hv - специалист
ср юни 22, 2022 7:47 amkozl написа:
вт юни 21, 2022 9:40 pmgogo7777 написа:
вт юни 21, 2022 7:59 pmhidrazin написа:

...излиза че викам gogo7777 да ми завари скъсана панта на дворната врата.
Той ми заварява пантата, взима едни пари ама тоя бунак си заминава без да ми завари скъсания винкел на асмата. :-D
Тва излиза.
:partyman:
Мдаааа....почти същото е....ама почти :partyman:
Я имах таков случай. Дошел заварчикот и заварил пантата. Ама убаво я заварил и отвсекъде. И си ушел, а вратата се не движи оти пантата заврена.
Са как да пиша, че заварчикот не е заварил пантата. Ми заварил я е при тва отвсекъде :-D
А чорбаджията какво е искал :? Да му заварят пантата. Ако беше искал и вратата да се движи, то е друго нещо.
Та на въпроса при смяна на предпазител дали трябва да се проверява инсталацията след него аз нямам отговор. :sad:
Аз съм плащал на лаборатория за проверка на инсталация. Само идването почва от стотак. После е на точка, ама ако точката е само една :x
Също и немам отговор на въпросо свързан с темата кой е бунака :?
Мое би некой от тея дека са барали по фазата :?
Тоя де взел или тоя де дал баницата :?

И ако бойлеро е толкова проточен колкото темата, е оно цена нема да му се плати токо де е изтекъл :lachtot:
Виж последния ми отговор най-накрая и ще разбереш кой е бунака. :)
krasi92 - майстор
чет юли 14, 2022 11:02 ammartin31hv написа:
Ти хубаво продължаваш да ме нападаш, ама се оказа, че проблемът не е в мен. Така, че аз ще си лая колкото си искам по некъдърния техник, а ти си пиши колкото искаш. Жив и здрав. ;)
То тъй като наемате майстори от олх че и с пари ги замеряте. Как можеш да си сигурен кои е добър техник. Ми като му поискаш удостоверението за правоспособност. То трябва сигурно да си инженер да вържеш 3 жици.
iliya_i - майстор
Извинявай, ама вместо да ревеш като ощипана булка, да беше сложил една снимка на прословутото табло с двата бушона.
И ако обичаш да поясниш кой свърза печката. Мо0же и със снимка.
MamaMy - майстор
чет юли 14, 2022 10:59 ammartin31hv написа:
Здравейте отново, ето още един ъпдейт на темата за последно... Та да не съм лош, че ще ме нападнете пак, но да споделя, че по страничния корпус на фурната ми протичаше ток от 220 волта. И сега тука вече не става дума за инсталация и тн., а за начинът по който е свързал предния техник кабела и е сложил бушона.
Пак да кажа от таблото бях пуснал трижилен кабел до кутията зад фурната (без снадки и тн!) и се оказва, че тигъра ми е пуснал 2 фази... тоест на кабела за заземяване имах фаза... Монтирам си аз чекмеджето под фурната и ме перна тока и се хванах за главата...
По въпроса с твоята ел.грамотност веднага те информирам, че си скъсан още в първи клас. Тока се мери в ампери,а напрежението във волтове. По точка две сам признаваш, че връзването на печката си го правил ти. Като съдя от точка едно мога да се обзаложа, че ти не си спазил правилото за цветовете на кабелите когато си свързвал печката. По точка три няма как да ти е пуснал две фази освен ако нямаш трифазно захранване на апартамента.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Свързване на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: