Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Мога само да споделя че имам 12 LCC които е малко по мощен от горепосочения 12LGG и е монтитан в стая 50 куб. без изолация и с дървена дограма /2 външни стени/ и впечатленията ми за 3 зими са следните:

При /- 10/ гр. му е зор да направи в стаята примерно 24-25 градуса иначе работи и на /-28/ и не е спирал при настроени 24 потдържа 17 - 18 гр.
Недаи си боже и да има голяма влажност и влиза в дефрост през 20-25 минути а през това време стаята истива порядъчно - това е наи лошия вариянт както и за всички други климатици.
Налягания са мерени всичко е фред и при дефрост изчиства всичко от външното тяло. Максималния ток които съм мерил 9,2 А минималния е 1,7А по надолу изкл. компресора. Максималната температура измерена на крана с точен термометър е 64 градуса. Двама техника потвърдиха че климатика е изправен след преглед.
Иначе наи голямата ми сметка за ток е 95 лв за цялото домакинство в наи студения месец миналата зима така че от към разходите съм доволен общо взето.
Вярно че при мен няма изолация но мисля че малко се прехвалява този модел но пък е напълно възможно при питащия да върши работа - всичко е субективно просто споделих мнение :)
EDI - майстор
Затова казвам, че е най-доброто съотношени цена-качество.Иначе отиваме в по-високия ценови клас за по-високо качество, но на човека бюджета му е определен.Много зависи от топлозагубите на помещението.При него няма да има проблеми поради изолацията и по-ниските топлозагуби.
Мили хора ,
Не се лъжете да си купувате климатици FUJITSU.
Внасят се от Китай ,лепят се етикети че уж са от Япония .
Проблемите идват без закъснение !

На FUJITSU вносителя не ги ползва ! [-X
Кики - специалист
Пич погледни кога е пусната темата и опитай да се замислиш дали тогава нивото на тази марка е било малко по- друго от сегашното.
ИИИИи! много ми е интересно на коя марка от масовите климатици продавани в БГ пише че са произведени в Япония?
Иначе спокойно можеш да претендираш за откривател на седмицата, че може и годината :supz:
krasi92 - майстор
Японците са се почупили да правят климатици пък и каквото и да е за износ. Най вече изнасят за нас :lol: :lol: :lol: Аиде малко по сериозно.
feikot - специалист
ср юни 15, 2022 2:34 pmHalabala написа:
Мили хора ,
Не се лъжете да си купувате климатици FUJITSU.
Внасят се от Китай ,лепят се етикети че уж са от Япония .
Проблемите идват без закъснение !

На FUJITSU вносителя не ги ползва ! [-X
И какво ся, регистрира се да напишеш 2 поста да не си купуваме фуджитсу, защото си си купил най-долния модел в най-ниската серия и пишело, че е правен в Китай, така ли ? Ам аланкоолу, кое не е правено в китай бе ?
Мога да кажа, че марката е безспорен фаворит в средния клас,че дори и във високия среден. Висок клас климатици си имат Мицубиши, Дайкин и пр.
А, че LG ги правят в Турция няма ли да възроптаеш или там проблем няма ?
krasi92 - майстор
Даи някои от магазинната мрежа да е правен в Япония. Едва ли
Ползвам Дженерал 12-ка от 2008 г. до сега без никакви проблеми. Не си спомням вече какъв е модела. Някъде по него пишеше, че е правен в Япония, но техникът, дето го монтира каза, че не е вярна тази лепенка и че е китайски. Независимо от това се оказа железен. Дано и сега маркага поддържа това качество.
silent - майстор
Климатиците дето се правят в Япония са на 110В и са си само за тях....е понякога като им се освободи мощност пускат и по някоя партида на 230В. специално и единствено само за България щото сме им слабост заради киселото мляко....така че проверявайте често по магазините... :-D
hidrazin - майстор
Абе не са си само за тях. И у нас се намират НОВИ японци на 100V (не на 110V) ...
:partyman:

Тема "Климатик Fujitsu General" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: