Нека намерим най-тънките цени.
resistbody - майстор
нед сеп 11, 2022 6:58 amn_a написа:
съб сеп 10, 2022 11:53 pmrorik написа:
... Не зная за какво може да се ползва.
Е, не е Лидл виновен :-)
А какви са плюсовете на стъклената кана?
Мисля само те ставаха да трошиш лед.... на нашия веднъж я чупихме после само каната 60лв.. ама не е лидълски де..
prascho - майстор
Миналата седмица цените на разни подукти в Лидл бяха на около -30% надолу. От днес намалената цена е редовна. Та закупилите артикули през миналата седмица всъщност какво точно намаление са получили.

П.П. От началото на пандемията (в края на 2019г) и аз рязко намалих покупките на инструменти от Лидл.
Lutchezar - майстор
От 2 години всичко се вдига, някои хранителни са повече от 2 пъти по-скъпо. Кое е това което е поевтиняло с 30%, дори котешката ми тоалетна е 7.50 от 6.00?
Последна промяна от Lutchezar на пон сеп 12, 2022 11:56 am, променено общо 2 пъти.
пишман_майстор - майстор
пон сеп 05, 2022 7:12 amESPACE написа:
нед сеп 04, 2022 9:00 pmпишман_майстор написа:
Как сте с батериите на 12в? От моите две брадясаха , без да са претоварвани , една 4ач и една2ач , на по 10 до 15 заряда някъде. Това в рамките на година, година и половина . Т.е. рядка и инцидентна употреба. Едната въобще не тръгва заряд, другата ( 4ач) работя много кратко , може би половин час с паузите на винтоверт и иска заряд. Преди със същата си изкарвах деня без заряд, това разбира се когато се е налагало малко повечко работа за лек винтоверт .
Имам елементи нови на Самсунг , ще ги сменя, но предвид липсата на баланс ( така ми казаха ) , няма изкарат и те. Докато 18в които имам на Рьоби и Милуоки , ползвани много много по-често разбира се, вече не се сещам на колко заряда. С тях няма грижи.

Отвори ги и измери кой елемент(двойка елементи) е най-зле и го зареди индивидуално. Има BMS-и които разреждат неравномерно батерията. При честа употреба балансиращата функция се справя с изравняването, но при рядка не успява.
Вчера намерих малко време и какво се установи: малката 2ач батерия е с дефектен елемент. Причината не я знам, но предполагам е бил виновен винтоверта, батерията си работеше като нова. По-голямата 4ач обаче е добре. Оказа се, че самият безчетков верт е правел магарията . Черпи свръх батерията и я скапва за отрицателно време. Същата батерия сложена на друг уред ( имам едно градинско трионче на 12в) си работи без проблем и доволно дълго време.
М/у другото как го разбрах, ами винтоверта изпуши отново, първият път ако не съм го споменавал , още съвсем нов от магазина бе с проблем, впоследствие го смениха , но ето пак... това без да е товарен нещо свръх и т.н.

Намерих си касовата и сега отново в магазина.
Извод: дори и за неотговорна работа не си взимайте безчетков уред на парксиде. По-добре нещо с четки, стара серия и т.н. Безчетковите явно са проблемни, поне 12в серията, за 20х серия не съм запознат.
Решение: приключих тотално и завинаги с ел.инструмент от лидл. Който иска да се мъчи. Аз повече-не.
Държах за зор заман в една постройка на терен няколко техни уреда, че ако мине някоя мангуста и отараши бараката ще олекна.
Ще си разнасям и прибирам обратно каквото ми трябва .
oberst - специалист
пон сеп 12, 2022 11:48 amпишман_майстор написа:
Безчетковите явно са проблемни, поне 12в серията, за 20х серия не съм запознат.
Имам 20 V безчеткови винтоверт и зеге -тия черните. Не са мръднали нито те, нито батериите, а си се ползват периодично, не е само да събират прах.
brum - майстор
Лидълските може и да не са най-читавите, но по наблюдения (стари инструменти) са по-надеждни от китайските за подобни цени (DEKO примерно). Батериите все фира дават, но подлежат на ремонт. На косъм бях да завлека един лидълски винтоверт, но съживих батериите на DEKO-то и се спрях за сега.

Та евтинджоса им става.

Ако на някой му се намира дефектна батерия на 12 волта (с 3 клетки) да праща. Ще ми е достатъчна мотивация да ѝ подменя клетките и да си купя лидълският безчетков винтоверт :) .
imegogo - специалист
моето мнение е,че са доста качествени в фирмата за майстора взехме от черната серия на 12v с две батерии за около половин година толкова работа е свършил, че си е взел парите а още си работи
Lutchezar - майстор
Не мога да кажа лоша дума за акумулаторите им инструменти.
Явно Пишман_майстора е карък, имам хибриден импакт на 12 волта вече на 5 години и нищо му няма. И на батерията също, че е от уникалните серии. На 12 волтовите им докарах от немско 3 броя 5 амперови батерии, 20 волтовите са по малко, там имам една 2 и две 4 амперови. Рядко ги ползвам, повечето още не са стигнали до зарядното, изключение са 2те 12волта 2 амперови, повечето инструменти са му от немския лидъл или от разпродажбите тук, няколко от френския лидъл, дебна когато навън са на промоция и комбинирам така се получава още по-добра цена. Последената придобивка е тресчотката, обаче още не мога да стигна да я пробвам...
пишман_майстор - майстор
Чак карък с лидълски винтоверт...
Черната серия на 12в може и да са били добри преди, сега...спорно.
Толкоз им е качеството, криво да седим, право да говорим.
Проблема е, че всеки казва ( или поне една голяма част ) , че не стават много много за сериозна работа, ами те не стават и за лека / инцидентна работа бре.
Шлайфчето на 12в, след две рекламации , пак се повреди копчелака му, къде му е бележката не я намерих. Купих на друга марка малък със 76мм диск.
Винтоверт черен на 12 в. още от нов на няма и две минути от покупка го върнах, бях още на паркинга , щото пушеше, сега пак на сервиз след реално десетина заряда на батерия , и то след лека и инцидентна употреба, дори и дупки не съм правил с него, че да не го претоваря, баси измислената машина...
Оставих им го в магазина, питах управителя дали съм единствен, сподели, че е имало и други.
Аз съм лесен, имам и на друга марка, Ники Клочев да каже дали съм го търсил по гаранция нещо, ама за разлика от винтовера цитиран най-горе , се ползват мноого по-сериозно и често.
Купувал съм и от Сащ, от Германия , един не изписка досега.
Както и да е, ще каже сега някой какво ги сравняваш...
radius - майстор
Ааа чакай, чакай, тук си в лидълската тема и ако не хвалиш - беж надалеко!
И аз имам от Ники ,какво да кажа - нищо общо, то и цената няма общо, но така е . В тази тема най-силния коз на поддръжниците е - нали може да го върнеш или пък да си ползваш гаранцията.
Мине, не мине, па се олее някой да ги хвали.
Да не съм офф, имам оберка и герунг ,които бая са отметнали, но вече сигурно няма с такова качество.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: