Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
нед ное 06, 2022 1:39 pmLutchezar написа:
С една термокамера ще се видят всички лоши връзки, те ще си светят през стените.
Ако има такива в стените, колегата ще се оплаква вероятно от занижени ефективни мощности. В случая не се споменават такива. Колко грее, кое точно грее в таблото, може да се види с обикновен безконтактен термометър (има ги вече за "стотинки"). Принципно случаят си е в рамките на нормалното. За да прекъсне стопилката, трябва тя да достигне температурата си (поне) на топене (за известно време). Това се случва при ток "еди-колко си" над номиналниня (при съответния пад на напрежение върху нея и съответно - мощност). Логично е, че някакъв пад и съответно мощност (отдаване на топлина) има при всеки протичащ ток. В дадения случай той се доближава до номиналния и е ясно, че и въпросната мощност се доближава (в някаква степен) до тази, която би довела до температурата на топене на стопилката. Реален проблем ще има ако се загряват проводниците и изолацията им се размеква.
Абе смени си го с АП да се успокоиш.
gogo7777 - майстор
Винтов бушон 32 А не съм виждал :?
....кой знае от к'ъф материал са капачките или проводника вътре в патрона....или другите контактни нещица :)
Последна промяна от gogo7777 на пет ное 11, 2022 9:44 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
пет ное 11, 2022 9:31 pmgogo7777 написа:
Винтов бушон 32 А не съм виждал :?
35А, може би?
Hoвoceлckи - майстор
:?
Прикачен файл:
IMG_20221112_065835.jpg
IMG_20221112_065835.jpg (63.63 KиБ) Видяна 631 пъти
Lutchezar - майстор
И аз се учудих снощи, явно това е темата дубъл.
Другата тема е е тук:
viewtopic.php?f=11&t=69184
Пернишки винкел=перфектен радиатор.
Загубите нямат значение.

Тема "Проблем, свързан със загряване на винтов предпазител 25 А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: