• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
rossenboy - специалист
Привет на всички форумци :) Тия дни си мерих коридора и що да видя: ми той кат лодка бе :shock: В средата има поне 3 см хлътване (става въпрос за панел). А пък пущината не е малък - 6 квадрата. Та се чудех е ли възможно вместо саморазливна (за да сложа ламинат, дилемата ламинат/теракот/гранитогрес в коридора реших) да забъркам теракол или какъвто имам ...кол по-редичко и с един мастар (CD най-вероятно - с това разполага фирмата :-D ) да го загладя и вече отгоре някаква минимална саморазливна за разкош? Идеята е да излезе по-евтино, макар че ,, икономията е майка на мизерията". Та си се чудя и да взема да пробвам, ма да не се наложи да го къртя после :? Много моля специалистите и препатилите да дадът акъл, че идва време да го почвам. Предварително благодаря на всички отзовали се на моя повик за съвет :gott: :gott:
Spokoiniq - майстор
Над 1 см теракола няма да изкара много, не е за тая дебелина.Гониш ли ниво, в смисъл в краищата задължително ли трябва да си на 0 или?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ама чакай! Саморазливната е за минимални разлики. Забъркай пясък с цимент и запълни големите дупки, а след ден два, с теракол изравни. до 0. Няма нужда да се стремиш да е идеално. Площта на ламината все пак поема малки липси.
silllveto - Майсторица
Послушай Н_а. Изравни с цимент и ситен пясък. С теракол може да шпакловаш да не се рони замазката, но това е глезотия и не е необходимо. Ламината поема няколко мм разлики (то си пише на кутията). А като искаш да минеш евтино - без саморазливна, няма смисъл. И докато чакаш отговори, можеше да си го свършил вече :wink:
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
...Забъркай пясък с цимент и запълни големите дупки...
Съотношение 3 пясък : 1 цимент.
silllveto написа:
...Изравни с цимент и ситен пясък. С теракол може да шпакловаш да не се рони замазката, но това е глезотия и не е необходимо. Ламината поема няколко мм разлики (то си пише на кутията).
Точно! :thumbs:
Последна промяна от Master_Kenobi на пет яну 16, 2009 12:03 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Еее 3:1 :wink: .
Мастър, закъснях лекинко с корекцията. Сега не мога да изтрия ненужния пост. Начи, ако първо ти изтриеш това дето е след мен, то аз ще мога да шитнa това. pls
Последна промяна от n_a на пет яну 16, 2009 12:11 am, променено общо 1 път.
rossenboy - специалист
Ей че сте бързи.Писах теракол, че такова ми остана от банята. Мислех да го почвам напролет, ама като видях каква реакция имате май ще е по-рано - неудобно е някак да питам и после да чакам да се затопли. То не че не е топло вътре де. Както и да е - много благодаря за бързите и компетентни отговори. Май ще трябва да пусна снимки като свърши ремонта, че да видим колко съм сгрешил :)
masteradmin - майстор
Ако пък знаеш колко трябва да съхне зада не се прецака ламината не е истина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Колко теракол ти е останал? Теракол не е добре да е по-дебел от сантиметър. Или поне наведнъж положено. Аз с теракол изравнявах, на пластове, но моите неравности си бяха и неравно разположени :lol: .
  • 1
  • 2

Тема "Вместо саморазливна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: