• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
пет яну 27, 2023 10:24 amLutchezar написа:
Но авторът е постнал ключ с безжично управление че иска да сложи. А тук му се обяснява че този Легранд работи.
Е то аз писах за такава идея за димируемо захранване с ДУ, като предполагах, че ще използва осветителите от снимката.
А то се оказва, че ще има други осветителни тела. :roll:
Понеже на снимките са 2 освет.тела предвидени за у-ние от едно място (предполагам от прикачените снимки), то може да се монтира дим.ключ в конзолата. Единия вариант е да се свържат и двете осв.тела към един димер. Ако обаче трябва да се управляват разделно, понеже аз нямам информация за сериен такъв ключ, то бих инсталирал в мястото на единичната конзола две единични една до друга конзоли, за да сложа 2 дим.ключа. Примерно у нас съм направил така за аплици и плафони.
А дали ще стане с двойна конзола - зависи от димерите дали могат да се комбинират в обща рамка. Ако не могат - 2 единчни конзоли на разстояние така че да се сместят единичните рамки на димерите.
stani64 - напреднал
И на мен ми се налага да свържа 2 LED плафона с дистанционно, към сериен ключ и ме заинтересуваха PNI ключонете като този https://www.emag.bg/elektricheski-kljuc ... DW74THMBM/
Ще свърши ли работа, така че при включване на единия, да не се смущава другия. И изобщо имат ли памет плафоните при изключване на напрежението към тях.
brum - майстор
До сега ЛЕД лампа с памет не съм виждал. Като я изключиш от ключа после се пуска като за първи път. Това за светлината. Има такива дето им се програмира дистанционното и то се пази.
stani64 - напреднал
Мерси за пояснението. До сега не съм боравил с такива лампи.
CYPER - специалист
пет яну 27, 2023 10:14 ambrum написа:
пет яну 27, 2023 12:23 amCYPER написа:
Това свободни съчинения ли са или факти?
Казваш на димера за монтаж на стена фаза му не трябва, така ли?
Да, факт е. Променливият ток тече в две посоки и му е все тая коя е нула и коя е фаза. И да размениш фазата с нулата тоя димер на Легранд ще работи. Връзва се като едновремешните димери. В него влиза една жица и излиза една жица.

Има дето искат постоянна фаза и постоянна нула. Този горе на Легранд не иска. С такива съм у нас.
Хм, замисли ме. Да приемем, че имам само един кръг, понеже това лесно може да се направи. Ако го сложа на стената и прекъсна през него нулата, то димера ще работи? Понеже при затворена верига фаза не се връща обратно в ключа.
Но авторът е постнал ключ с безжично управление че иска да сложи. А тук му се обяснява че този Легранд работи.
И класически за стената става, но не мислех че технически може да работи без фаза за него. А сега се оказва, че уж можело.
пет яну 27, 2023 10:47 amkozl написа:
Е то аз писах за такава идея за димируемо захранване с ДУ, като предполагах, че ще използва осветителите от снимката.
А то се оказва, че ще има други осветителни тела. :roll:
Понеже на снимките са 2 освет.тела предвидени за у-ние от едно място (предполагам от прикачените снимки), то може да се монтира дим.ключ в конзолата. Единия вариант е да се свържат и двете осв.тела към един димер. Ако обаче трябва да се управляват разделно, понеже аз нямам информация за сериен такъв ключ, то бих инсталирал в мястото на единичната конзола две единични една до друга конзоли, за да сложа 2 дим.ключа. Примерно у нас съм направил така за аплици и плафони.
А дали ще стане с двойна конзола - зависи от димерите дали могат да се комбинират в обща рамка. Ако не могат - 2 единчни конзоли на разстояние така че да се сместят единичните рамки на димерите.
2 осветителни тела са и могат да се съберат евентуално на един кръг с един стенен димер. Ама не ми се дават 100лв и да се окаже, че няма да работи само с нула в стената.
пет яну 27, 2023 3:36 pmbrum написа:
До сега ЛЕД лампа с памет не съм виждал. Като я изключиш от ключа после се пуска като за първи път. Това за светлината. Има такива дето им се програмира дистанционното и то се пази.
Преди имах плафон, който ако го изключа от дистанционното и после го включа от ключа на стената и светваше, тоест както казваш. Обаче се прецака и го смених с Danny на Rabalux, който ако го изключа от дистанционното и после колкото и да щракам ключа на стената не тръгва. И това ме дразни. Дали има решение за това?
krasi92 - майстор
Елементарно е да пробваш. Поръчка онлаин и ако не тъ кефи до седмица връщаш без обяснения. Дават ваучер вместо кинти с които можеш да си купиш димируеми крушки от там. За Козл https://bauhaus.bg/rotacionen-dimer-tem ... d=13076210
Елементарно е, но отново неудобно. Би могло да се плати на специалист, което да спести пари.
Според мен, решението с "тъпата" фаза, която липсва на ключът, е елементарно, без гимнастики проба-грешка. Просто се прави както трябва.
Започвам да ценя знанията си, колкото и малко да са.
шКипера да мисли! Има шанс да се справи и сам. Обнадежден съм, има напредък.
krasi92 - майстор
То и без това няма много голям избор на лед димери така че може да се пробва. Друд вариант е да си купи направо ви фи крушки и да си цъцка през мрежата. То май хем му се иска хем не му се иска.
Lutchezar - майстор
Автора, в грешна концепция си за това как е свързано осветлението.

В нормалния случай:
Нулата от таблото отива на тавана на цокъл на крушка, на резбата.
Фазата през бушон идва в ключа, излиза от ключа и отива пак на тавана в цокъла на крушката, но в пъпката отдолу.

Ново изискване - заземяване на осветителните тела, заземителен проводник от таблото отива на тавана и е свързан с корпуса на осветителното тяло.

Сложно свързване с нула в ключа: все едно слагаш един нормален контакт с нула и фаза и в него закачаш ключа който управлява лампите по първоначална или друга схема.

Като го осмислиш, ще разбереш кога е сложно, защо е сложно и кога е по-добре да пуснеш 2 или 3 проводника наново до осветителното тяло за да може да го управлявал по желан от теб начин.
MamaMy - майстор
Kакво толкова го мислите? Ето ви двоен димер https://www.emag.bg/senzoren-prekysvach ... ario_ID=49
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Как точно са свързани тези лампи и може ли да се добави димиращ модул?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: