Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
TeoIvanov - помощник
Здравейте на всички, тъй като искам да преправя един хладилник за витрина за сушене на меса, трябва да изолирам неговия терморегулатор, за да го командвам чрез външен. Мислих, че ще се спрява, но тъй като е командването му е с платка, а не с механичен терморегулатор, нещо не се получи. Ще приложа снимки до колкото успях да снимам и ще съм благодарен ако някой ми обясни как да изолирам терморегулатора и компресора да започне да работи постоянно.

Прикачен файл

E860A37B-E64B-44C7-B90A-50ED9847801B.jpeg
TeoIvanov - помощник
пон фев 06, 2023 8:50 amTeoIvanov написа:
Здравейте на всички, тъй като искам да преправя един хладилник за витрина за сушене на меса, трябва да изолирам неговия терморегулатор, за да го командвам чрез външен. Мислих, че ще се спрява, но тъй като е командването му е с платка, а не с механичен терморегулатор, нещо не се получи. Ще приложа снимки до колкото успях да снимам и ще съм благодарен ако някой ми обясни как да изолирам терморегулатора и компресора да започне да работи постоянно.

Прикачен файл

12511190-DC01-47FB-A41E-49A4A0A84F20.jpeg
velas - специалист
Няма ли да стане просто да извадиш термодатчика от корпуса на хладилника?
Така ще си "мисли, че му е топло" и няма да спира компресора. :)
petromaniq66 - специалист
Платката трябва да има реле, шунтираш го и край с елетрониката.
TeoIvanov - помощник
пон фев 06, 2023 9:11 amvelas написа:
Няма ли да стане просто да извадиш термодатчика от корпуса на хладилника?
Така ще си "мисли, че му е топло" и няма да спира компресора. :)
Не, защото искам да го включа към друг датчик. Най-вероятно няма как да работят два едновременно.
TeoIvanov - помощник
пон фев 06, 2023 9:23 ampetromaniq66 написа:
Платката трябва да има реле, шунтираш го и край с елетрониката.
Тогава ще отпадне и вентилатора и лампата, а те ми трябват. Затова искам само термодатчика да шунтирам.
brum - майстор
Ако се управлява с реле - прекъсни управлението му и свържи твоят контролер да го управлява.

Малко ти е информацията за читав съвет. Какъв е външният термостат дето ще ползваш, колко му е напрежението на изхода, читава снимка на платката за да се види какви компоненти има и да се разбере кое управлява захранването към компресора.
TeoIvanov - помощник
пон фев 06, 2023 9:39 ambrum написа:
Ако се управлява с реле - прекъсни управлението му и свържи твоят контролер да го управлява.

Малко ти е информацията за читав съвет. Какъв е външният термостат дето ще ползваш, колко му е напрежението на изхода, читава снимка на платката за да се види какви компоненти има и да се разбере кое управлява захранването към компресора.
Прикачен файл:
2F1F006C-80E7-4A6D-BAD0-A6EF22C4E6D2.jpeg
Прикачен файл:
36A54FE7-7FD7-49C9-AB4F-89FB01971168.jpeg
brum - майстор
Управлението ти като гледам е с тиристора. Този с надпис th1 на платката. Потенциално можеш да се свържеш към него, но става сложно.

Разкачи кабелите за компресора и ги закачи директно на твоето управление. Правено за големи товари с тези 10А ток и това ще е достатъчно за директно управление на компресора.
TeoIvanov - помощник
пон фев 06, 2023 10:19 ambrum написа:
Управлението ти като гледам е с тиристора. Този с надпис th1 на платката. Потенциално можеш да се свържеш към него, но става сложно.

Разкачи кабелите за компресора и ги закачи директно на твоето управление. Правено за големи товари с тези 10А ток и това ще е достатъчно за директно управление на компресора.
Разкачам кабелите за компресора от платката и ги връзвам на моето управление ?

Тема "Терморегулатор на хладилник Privileg" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: