Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
Слаба, за тези пари по-добре китайка или дай още 300 лв за истинска.
Soviet_Soldier - специалист
ср май 17, 2023 8:46 amvladimirbr написа:
А какво ще кажете за HUSQVARNA 129R?
С твърд вал ли е, или с жило?
С твърд вал е, но като гледам чертежите, и при нея, като при FS-55 отсъства каквато и да е било конструкция гасяща вибрациите от двигателя, за разлика от примерно Sparta 250.
Изображение

Изображение
vladimirbr - помощник
ср май 17, 2023 9:32 amdragozow написа:
Слаба, за тези пари по-добре китайка или дай още 300 лв за истинска.
Гледам 325R е със същите характеристики като мошност.
vladimirbr - помощник
ср май 17, 2023 9:34 amSoviet_Soldier написа:
ср май 17, 2023 8:46 amvladimirbr написа:
А какво ще кажете за HUSQVARNA 129R?
С твърд вал ли е, или с жило?
С твърд вал е, но като гледам чертежите, и при нея, като при FS-55 отсъства каквато и да е било конструкция гасяща вибрациите от двигателя, за разлика от примерно Sparta 250.
Изображение

Изображение
И аз гледам Sparta 250 ама е с повече от килограм по тежка и по малка мошност. А това на чертежа е жило.
ср май 17, 2023 9:44 amvladimirbr написа:
И аз гледам Sparta 250 ама е с повече от килограм по тежка и по малка мошност. А това на чертежа е жило.
Значи подвеждащо е изобразен на чертежа. Обичайно гъвкавите валове се чертаят с насечка по тях, ето така:
Изображение

Sparta 250 e нормално да е по-тежка, все пак конструкцията е по-сложна. Там валът е твърд 100% с закалени шлици.

П.С. Разликата между Sparta 25 и Sparta 250 е, че втората е версия за ЕС, там присъства катализатор.
ср май 17, 2023 9:34 amSoviet_Soldier написа:
Бойче, мекичък е вала.
https://zip4tools.ru/catalog/zapchasti- ... al-gibkiy/
Трябвало е да се заровиш още по дълбоко в сайта от където си копнал картинката.
Най в дясно и по номерата стигаш конкретно.

На негово място, вероятно бих избрал Спарта.
ср май 17, 2023 10:32 amТрифон П.Трифонов написа:
На негово място, вероятно бих избрал Спарта.
Аз също. Добре са я изпипали италианците, даже в детайли, като болта за обслужване на редуктора, който е голям и дава възможност да се види колко грес има, а това е важно, защото не е редно да се пълни на 100%, а на 3/4. Като е малък отвора, като при моята или съвсем отсъства, като новия образец редуктори на FS-55, които се смазват чрез мястото, дето влиза вала, иди го разбери, колко грес има останала, и колко да добавиш. Двигателя е на гумен тампон срещу вибрации, дръжките са изолирани от вибрациите на режещия инструмент, пак чрез гумен тампон, валът е монолитен закален. Косата изглежда чудесно за парите си.
За да е объркването още по голямо.........
ср май 17, 2023 12:11 pmSoviet_Soldier написа:
Аз също. ..................Косата изглежда чудесно за парите си.
Една, която изглежда най- добре за парите си.
Отново предлагам една истинска японка. Влади, само на картинка съм я виждал, но както се разбра, списващият над мен, пък и още няколко, също работят по картинки. Освен Калоян, вероятно и някои собственици, каквито не съм забелязал да споделят.
https://argo-market.com/Products/Details/2197
Струва малко повече, но пък кой чете под цената?!!
!00% японско качество и отново !00% профи клас!!!
Плащаш за качество.
Уж е в същият клас по обем, но не съвсем, отвъд това. 5 години гаранция за хоби и 2 за профи!!!

Софче, не пия конкретно в сряда.
Не съм и от онези, които пият в събота- те това е драмата на зависимите от работата си пиячи.
Пия само с повод и мярка.
Доктора ми е предписал много течности, а Канона само чаша.
Намерил съм своят баланс, но не умирам всяка събота вечер, защото в понеделник трябва да покажа признаци на живот.
Гледам, подминаваш с лекота "издънките" (грешките) си но пък яко се нахвърляш при други случаи.
Когато сгреша, признавам и (или) се извинявам- документирано тук у Форума неколкократно.
Не задължавам никого да ме харесва. Дори на приятелите си казва право в очите кога са криви, та затуй вероятно някои се съм им крив, хаха.
Карай по кротко, проверявай си информаторите и не се коси, че си изпуснал много от движоците.
Животът продължава.

пп. Борчо и той се сниши, хихи! Понеже питаше как така с четката, па ти не позна много с предпазителите, та да ти се кланя форумно...
Ма кой съм аз?!! Оня с теслата, хаха.
вт май 16, 2023 10:28 pmborchoyor написа:
Трифуне, я кажи ти, как лесно и безболезнено да работя с четката???? Глупостите водострукини за резначето си ги запази.... Предполагам помниш автосервиза в Разлог, на изхода за Банско.....
viewtopic.php?f=29&t=38351&start=2610#p1133895
Предполагам си зает да прилагаш на практика съветите, къде си прочел, та затуй си толко тих?!
емовлаха - специалист
Каквато коса да се купи за 300-400 квадрата ще се коси без проблем/ дали ще е със гъвкав или твърд вал това няма значение. Няма да се метат 10-ки декари на сезон, няма да летят тубички със грес и бобини със корда !
vladimirbr - помощник
ср май 17, 2023 1:19 pmемовлаха написа:
Каквато коса да се купи за 300-400 квадрата ще се коси без проблем/ дали ще е със гъвкав или твърд вал това няма значение. Няма да се метат 10-ки декари на сезон, няма да летят тубички със грес и бобини със корда !
Това май беше най доброто мнение !
Минаваме на най леката маркова коса на най добра цена.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: